Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporum var ve malulen emekliyim. 2022 maaşı da alabilir miyim?

Bipolevent

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba malulen emekliyim ve %45 sürekli raporum var bende engelli maaşı alabilirmiyim malulen aylığım çok düşük 815 TL

Bipolevent emekli olduğunuz için değil engelli maaşı almayı başvurunuzu bile almazlar maalesef

Neden almazlar

Edevlet"ten başvuru yaptım beni bulunduğum il ve ilçe aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne başvurmam gerektiğini ileten mesaj geldi yani olumsuz karşılanmadı başvurum

Bipolevent
2022 engelli maaşı için,kişinin sgk'lı olmaması gerekiyor.
Emekli olduğundan dolayı maaş bağlamazlar fakat,bağlı bulunduğun kaymakamlığın sosyal hizmetler birimine veya belediye'ye başvurursan durumuna istinaden düzenli gıda yardımı yapabilirler.

@Bipolevent

Çünkü ilgili (2022 sayılı) Kanun alamayacağınızı söylüyor. Bkz:

Madde 1 - (Değişik: 14/4/2016-6704/1 md.)

Sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar, nafaka bağlanmış veya nafaka bağlanması mümkün olanlar veya 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre harçlık ödenenler hariç olmak kaydıyla

malulen emeklisiniz %60 raporunuzla oldunuz sonradan %45 almışsınız sgk çakarsa rapor degişikliginden aylıgınızdanda olursunuz midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın rapor oranınız düşmüş

O rapor önceden alındı sonradan emekli edildim rapor sürekli olunca gidip değiştirmedim

Bende bipolarım 1yıl süreli rapor verildi süresiz raporu nasıl aldınız

Bipolevent

Engel oranın yüzde 40 altına düşmediği için sorun olmaz ama rapor almayı aliskanlik haline getirmeyin bence

Üst Alt