Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporum ve 3553 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

güven1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%45 işitme engelliyim
vergi indiriminden yararlanıyorum

1992 de ilk defa sigortalı oldum ssk girişliyim toplam 1363 gün prim ödemem var
2000 yılında bagkur girişim var 2190 gün prim ödemem mevcut. 2008 de bagkuru terk ettim.
2008 den bu yana tekrar ssk'li olarak çalışıyorum toplam 3553 gün prim ödemem mevcut. bu bilgiler ışıgında ne zaman ve hangi kurumdan emekli olabilirim.

Emekli olabılmek ıcın oncelıkle 3760 gun prımınız (yılınız 2008 de dolmus) olmak zorunda ve sanırım sıgortadan emeklı olabılırsınız ama ne yapın edın sgk dan emeklı olun bagkur maasları daha az

edipbalkan;

bagkur un maaşlarının düşük olması kötü olmuş. sgk den emekli olabilmek için kaç gün daha ssk li olarak çalışmam gerekiyor.

emeklilik işlemleri için bu ay içinde başvuru yapmam dogru olurmu. başvuruyu hangi kuruma yapmam dogru olur.

Yardımlarınız için ayrıca teşekkür ediyorum.

En az 7 ay daha ssk yatırmanız 3760 gunu doldurmanız gerekıyor sonra dırek sgk ıhtıyarlık subenıze başvurun

Son 7 yılda hangi kuruma daha fazla prim yatırılmışsa o kurumdan emekli olunur.
Siz 2008 den bu yana ssk ya tabi çalıştığınıza göre bu süreyi üç buçuk yılı geçecek şekilde tamamlayınız.
Dolar dolmaz başvuru yaparsanız emekliliğiniz malesef bağkurdan olur.

3.5 yıl çok uzun süre. ben en iyisi bagkur'dan emeklilik başvurusu yapayım.
bu durumda başvuruyu ne zaman yapmalıyım, 1 ay içinde kuruma müracat etsem olurmu.

Bağ kurdan emeklik işlemleri ne kadar zor biliyor musunuz belki 3 ayınız gidecek belkide 1 yılınız ..
Zaten 2008 yılından itibaren ssk lı olmuşsunuz 2 yılınız dolmuş zaten biraz daha sabır edin derim ve ssk dan emekli olun..
Not: Vergi ind. hakkınız bağ kur da geçmez kurum sizi hastaneye sevk eder ve rapor alabilirseniz emekli olursunuz...

ilker'in dedigi gibi 3.5 yılı geçecek şekilde ssk li olarak çalışırsam,[ 2008 den bu yana 2 yıl geçmiş ]
geriye 1.5 yıl kalıyorsa ssk den emeklilik için az kalmış demektir.

benim anlamadıgım nokta şu: bagkur ve ssk birleşti genel saglık sigortası olarak isim almış ve ssk bagkur diye niye emeklilik şartlarını birbirinden zıt olacak şekilde yapılandırmaya devam ediyorlar. bu çok saçma degilmi. 2 kurum tek çatı altında toplanıp emeklilik şartlarında saçmalıklar yapılıyorsa yok artık.

Arkadaş .bagkurdan sonra ssk ya 1260 gün pirim yatması gerek.sizin pirimleriniz ayda 30 gün yatarsa 42 ay. 3.5 yıl günlenizi konturol ediniz.

Eğce;

2008 den bu yana 600 gün ssk primi yatırılmış , 1260 günün dolması için 660 gün daha mı ssk li olarak çalışmam gerekiyor. çünkü son 7 yılda yatan prim gün sayılarına bakılırsa 2004 ile 2005 yılları arasında 343 gün ssk primim ödenmiş bu durumda 2004 den bu güne kadar yatan ssk prim gün sayısı ise 1003 gün ediyor. şuan ssk'den emekli olmak için
kaç gün daha ssk'li olarak çalışmam gerekiyor?

ilk defa sigortalı oldugum 1992 den bu güne kadar 1363 gün ssk prim ödemesi ve
2190 gün bagkur prim ödemesi mevcut. toplamı ise : 3553 gün ediyor. son 7 yılda en çok hangi kurumdan prim fazla yatmışsa o kurumdan emeklilik işlemi yapılıyormuş bu durumda ssk prim gün sayısı 2200 gün olursa bagkurdan degilde ssk den emekli olabilirim. anladıgım kadarı ile?

Bagkurundan ayrıldıkdan sonra .1260 gün pirim ödenmesi sizin ssk dan emeklilik hakkı verir. 2008 buyana 600 gün pirim yatması kalan piriminiz 660 gündür . Bu da sizin toplam 1363 + 2190+ 1260 =4813 gün pirim sayın olur.

güven;

Güven.Bagkuru braktıkdan sonra. evet 1260 600=kalan 660 gün ssk olarak çalışman gerekiyor.Bagkur ssk ile birleşir.Burda önemli olan bakuru terk tarihin den sonra ssk 3.5 yıl buda son 7 yılın yarısı 1260 pirim ödenmiş olması.sizi ssk emekli olmanız için.arkadaşların dedi gibi vergi indirimli 3760 gün geciyor. ben bukadarını biliyorum.ayrıca 2200 gün degil. 1260 gün. size yeter

Eğce;

Bu hesaba göre ssk'den emekli olmak için, bu günden itibaren tam olarak kaç güne ihtiyaç vardır.
660 gün ssk'li olarak çalışmam'mı gerekiyor.

Ufukalp bu sorunun cevabını çok net olarak vermiş yukarda.

%45 engelliyim 3658 prim gün ödemem var ne zaman emekli olurum

ilk sigortalılıgım 1992 yılında ssk'den
toplam prim gün sayım: 3658
% 45 işitme engelli raporluyum:
engelllilik durumu: sürekli
halen ssk'li olarak çalışıyorum
vergi indirimine tabiyim
1973 dogumluyum

ssk'den emeklilik için henüz başvuru yapmadım ne zaman emekli olabilirim.

Bütün şartları yerine getirdiğiniz için Emekli olmak için hemen sgk ya müracaat edebilirsiniz..
Şimdiden hayırlı olsun...

Üst Alt