Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporum ve B sınıfı ehliyetim var. ÖTV muafiyetinden yararlanabilir miyim?

yunus52

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
öncelikle meraba, güzel bi site yapandan emyi geçen lerden allah razı olsun.

benim b sınıfı ehliyetim var. ama% 45 (ortopedik / sağ-sol kalçadan) sürekli raporum var. ben de ötv indirimlerinden yaranablir miyim.

B sınıfı sürücü belgesiyle vergi muafiyetli araç satın alamazsınız. Vergi muafiyetli araç için "özel donanımlı otomobil kullanır" ibareli rapor ve H sınıfı sürücü belgesi şart

Alacagınız raporda özel tertibatlı araç kullanabilir diye bilgi olursa araç alabilirsiniz... ama ehliyetiniz H sınıf s.belgesi olması lazım

h.ehliyeti

eyvallah saolasınız. peki ehliyeti nasıl değiştirebilirim.

yardımci olabilirseniz sevinirim

ilk olarak yetkili hastaneye giderek H SINIFI s. belgesi alır raporu alacaksınız
1.S.kursuna kayıt olacaksınız..
2.B sınıfı s. belgeniz oldugu için sadece direksiyon sınavına gireceksiniz..
3.Sertafikanızı alıp trafik tescil e müracat edeceksiniz

ilker arkadasımın yazdıgı gibi aynı işlemlerle bende 3 ay once cıkardım ehliyetimi darısı sana yunus52

bende aynı işlemi 4 yıl önce yaptım yeni şeyler olmadıysa değişiklik yoksa , ikametinin olduğu yerde ki emniyete gidyorsun b sınıfı ehliyetini raporun vs hazır oluyor şöförler cemiyetinden bir forum alıp dolduruyorsun dosyanı ehliyeti nereden aldıysan oraya postalanıyor oradan ok alır diye onay geliyor ve emniyetten foto ile gidip yeni ehliyetini alıyorsun...

Ben farklı bir sual sormak istiyorum, diyelimki yunus arkadaşımız B sınıfı ehliyetini kullanmak istiyor, ve halı hazırda'da bir otomobili zaten var %45 raporuna yani vergi indirimi hakkını kullanarak var olan aracının yıllık Ocak/Temmuz aylarında ödenen vergisinden muaf olabiliyormu.? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

B sınıfı ehliyet varsa ötv muafiyeti olmadığı gibi mtv muafiyeti de olmaz. Zira her iki muafiyet için de araçta özel donanım bulunması şart.

Bülent bey Aydınlatıcı bilginiz için teşekkür ederim..Benim anladığım Demek oluyorki bir insan ortopedik engelli olmayıp H sınıfı değilde B sınıfı ehliyet kullanıyorsa kazanmış olduğu Vergi indirimi hakkı bir işe yaramıyor (emekli olmak hariç tabi) vergi indirim hakkı var ama arabasının verisini ödeyecek muayene harcınıda. Ne hoş kanunlarımız var ama pehh

işitme engellilerde vergi indirimide yok normal ehliyetle devam herşeye

Üst Alt