Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporumla ne zaman emekli olurum?

MustoCan

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
merhaba ben yüzde 45 engelliyim.kaç yılda emekli olurum ?

Hocam
Doğum tarihiniz,ilk ssklı işe giriş tarihiniz ve prim gün sayınız olmadan
Ne zaman emekli olacağınız hesaplanamaz

Emeklilik

Merhaba ben yüzde 45 engelliyim ilkdefa 2014 yılında sigirtam yattı toplamda 500 günüm var kaç gün yatsa emekli olurum ve emekli olmam için erken emekli olmam için şimdilik bi yere vergiye sgkya başvurmak lazimmi

MustoCan

Emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

2008_sonrasi.PNG

Ufuk bey benim yuzde 45 bipolar sizofreni raporum var ama raporda is yapamama yazmiyor .ben ise baslama ilk tarihim 2010 ama o zaman prim yatmamis hic sadece 2014 te primim yatmis
suan e devlette 471 gun ama sgk site uzerinde 601 gunum var

ben suan calisamama durumum yok ben 2010 da psikolojik hastaligimdan dolayi calisamiyordum o zamandan simdiye kadar yatirtamadigim gunlerimi yatirabilirmiyim ve kac yil sonra emekli olabilirim

bilgilendirirmisiniz saygilar

MustoCan

İlk primin yattığı güne göre yukarıdaki tabloya tabisin emeklilik için.

Not: 2010'da bir gün bile prim yatması emeklilik hesabı açısından yeterlidir.

Maalesef çalışamadığın döneme ait prim borçlanması yapamazsın.

Bu oranlarla diyelim 18 seneyi doldurdunuz yaşı beklemiyorsunuz galiba yani 18 yaşında işe başladınız 37 yaşında emekli olabiliyorsunuz burada sıkıntı yok fakat diyelim ki 4700 gün piriminiz yattı ve engelli raporunuzu aldınız birde yaşınız 40 ve 18 sene ssk şartıda dolmuş bu durumdada hemen emekli olunabiliyor mu yani burası biraz karışıyor da.

BLACKSAGAT

Soruyu anlamadım :) Prim günü ve sigortalılık süresi tamamsa, yaşın hiç bir önemi yok. Kural bu.

şu şekil diyorum engellisiniz ve daha önce raporu alamamışsınız ve devlet demişki hadi gel biz senin çok hakkını yedik oranları yükseltiyoruz demişler ve o sıra mesela 4000 gün olmuş yaşta 40 küsür yani başvurunca hemen emekli olunabiliyormu şundan soruyorum aralıktan sonra tabi bu darbe girişimi öncesi %35 üzeri ağır engelli sayılacak ve altında kalanlar hafif engelli sınıfında sayılacak diye bir durum vardı. O paket yine gündeme alınır ve geçerse benim gibi %40 altı kalanlarada belki bir umut ışığı olabilir diye düşünüyorum. Gerçi hafif engellilere işle ilgili kısmi şeyler yapılır ve toplu taşıma indirimli falan olur ama ileri gitmez tahminimce.

BLACKSAGAT

Sigortalılık süresi ve prim gün sayısı tamamsa, olunur tabii. "Çalışma hayatının xx günü sakat statünde çalışmış olmalısın ki sakat statüsünde emekli olabilesin" gibi bir kural söz konusu değil

Malulen emeklilik icin lutfen okuyun

Merhaba benim yuzde 45 raporum var psikiyatri bipolar ve sizofreni 15 senedir ilac kullaniyorum ama 2012 den beri surekli raporum var sizce malulen emekli olabilirmiyim

Merhaba şizofreni hastaları malulen emeklilik te zorluk yaşıyormu acaba çıkması mumkunmu

3 nü derece engelli indirimi emekliliğime yararmi

Merhaba ben yüzde 45 şizofren hastasıyım 3ncu derece yüzde 45 engelli indirimi aldım malulen emekliliğime yararmi ve kaç yılda günde emekli olurum

MustoCan

Malulen emekli olamazsın. Emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

2008_sonrasi.PNG

Efendim ben yüzde 45 şizofreni hastasıyım ilk sigorta girişim hastalığıMan sonra yani rapordan sonra oldu ama çalışamaz durumdayım malulen olabilirmiyim saygilar

Üst Alt