Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 sakatlık raporum var. Hangi şartlarda emekli olabilirim?

baver iğircik

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar kusura bakmayın ama beim kafa biraz kalın ortopedi'den yüzde kırküç vücut engelim olduğuna dair bir rapor aldım.meslekte iş görememezlik oranım kaç olur?
ikincisi 1752 gün asker'den önce olmak kayıd ile 5116 günlük ssk'dan prim günüm var. 5 ay önce sol diz altı amputasyon'u oldum normalde 50 yaşında 5375 gün'lük primle emekli olacaktım askerliği saydırırsam günüm yeterli ancak yaşı beklemem gerekiyordu kazadan sonra emeklilik için baş vurdum ama sonuç henüz belli olmadı sizce ben nasıl emekli olabilirim yorumlarınızı bekliyorum saygılar
not:h sınıfı ehliyet ,2022 =evet,otomotik vitesli araç kullanabilir raporum mevcut doğum tarihim:15/01/1970 (yüksek gerilim) Elektrik teknisyeniyim

Siz ne için başvuru yaptınız, malulen emeklilik mi, erken emeklilik mi, vergi indirimi mi, sürekli iş göremezlik geliri için mi?
Malulen emekliliğiniz kabul edilmez.
Erken emeklilik başvuru yapmışsanız ve ssk'dan emekli olacaksanız vergi indirimi almadan emekli edilmezsiniz.
Vergi indirimi için işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa başvuru yapmalısınız. Çalışmıyorsanız 10 ilâ 15 gün çalışıyor gösterilebilirsiniz. 3. derece vergi indirimi kazanırsanız, http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
2008_oncesi.PNG

tablosuna göre emekli olursunuz ssk'dan. Sigorta başlangıç tarihinizi belirtmemişsiniz.
İş kazası geçirmişseniz, iş göremezlik geliri emeklilik değildir. Emeklilik maaşı ile iş göremezlik geliri arasında fazla olanın tamamı, az olanı yarısı aylık olarak alırsınız.

nasıl bir emeklilik

1.bağlı bulunduğum kurum : ssk
2.
ilk sigorta girişi :30/03/1988
3.talepte bulunan tarih :9/04/2013
4.doğum tarihi :15/01/1970
5.askerden önce ssk,prim gün :1752gün
5.askerden sonra :3394 gün
6 askerliksüresi :560 gün
7.fiili ssk ask.hariç :5146 gün
8.vücut engel oranı :C (yüzde kırküç)sol diz altı ampute
9.erken emekli olabilir miyim :????
10.yada nasıl emekli olabilirim hangi statüde:???
11.ne kadar emekli maaşı alabilirim:???

Emeklilik için yukarıdaki tabloya tabisiniz. Bir başka deyişle defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirim hakkına istinaden hemen erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Yapmanız gereken, bir işyerinde çalışan statüsünde sigortalı iken (10 gün sigortalı olsanız da yeter) sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurmak ve o hakkı elde ettikten sonra da sigorta müdürlüğüne gidip Yaşlılık emekliliği için başvurmak. Süreç sonunda hemen emekli edilirsiniz....

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

emekli olmak

30/03/1988 tarihinde işe girdim asker'den önce 1753 gün askerden sonra 2000 yılına kadar 959 gün daha çalışarak 2712 gün 2008 e kadar 895 daha günümüze
kadar askerlik harici 5146 gün sigorta prim günü ve yüzde 43 vucut kusur oranım var malülen başvurum reddedildi nasıl emekli olabilirim ilgili bilgisi olanların beni aydınlatabilirseniz sevinirim(diz altı promixsal amputasyon)

Çalışmıyorsanız şuan, 10 ilâ 15 gün çalışıyor gösterilip vergi indirimi için başvurusunu yaparsanız, sonucu geldiğinde en az 3. dereceden dahi kazansanız 15 yıl ve 3600 gün ile hemen emekli olabilirsiniz. yapmanız gereken vergi indirimi için başvurup bu hakkı elde etmektir.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Amputeniz çift taraflı ise yeni maluliyet cetveli 'ne göre malulen emeklilik hakkınızda doğdu.
5. Diz altı
a. Bilateral proksimal
b. Bilateral orta
c. Bilateral distal

* Bilateral: Çift taraflı
* Proksimal: gövdeye yakın, merkeze yakın.
* Distal: gövdeye uzak, merkezden uzak.

Ancak erken emeklilik malulen emeklilikten daha avantajlıdır..

Üst Alt