Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 Sürekli Engelli Raporunu iptal ettirmek mümkün mü?

Ytg

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Organik olmayan tanımlanamamış psikoz nedeni ile %45 engelli raporum bulunuyor,
Ve 15 Yıllık pskiyatrik tedavi geçmişim mevcut, birkaç yıl önce önce TMU tedavisi gördükten sonra şikayetlerim ciddi oranda azaldı ardından terapi,düzenli ilaç kullanımı ve hastalığımın düzelmesi için gereken herşeyi yaparak geçirdiğim uzun bir süreden sonra son 2 yıldır herhangi bir şikayetim yok,
1.5 yıl önce ise doktor kontrolü ile kullanmış olduğum bütün ilaçları tamamen bıraktım, sadece uzun süreli ilaç kullanımının yan etkisi olarak huzursuz bağırsak sendromu rahatsızlığım mevcut, ama psikoz veya düşsel herhangi bir bozukluğum veya sanrılarım çok şükür artık mevcut değil,

Gerek engelli raporumun sürekli olarak her alanda karşıma çıkması nedeni ile iş bulamamamdan sebep
Gerek uzun süredir şikayetlerimin olmaması nedeni ile artık raporumu tamamen iptal ettirmek niyetindeyim,

Sorum , Organik olmayan tanımlanamamış Psikoz nedeni ile verilen %45 sürekli engelli raporunu iptal ettirmek mümkün oluryormu?
Bunun için alakalı heyete tekrar başvurarak muayene olup iptal ettirebilirmiyim?
Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlarda yardımcı olur ise sevinirim

Saygılar.

Benim okuduğum ve duyduğum kadarıyla yeni rapor çıkınca eskisi geçersiz oluyor son alınan rapor geçerli sürekli gittiğiniz doktor devlet hastahanesindeyse doktorla konuşun rapor konusunda o doktorun dediğine bakıyorlar heyete usulüten çıkılıyor doktor sağlam raporu veririz derse heyete çıkarsınız ama uzun zamandır gitmedinizse veya doktora ulaşamıyorsunuz muayene olun ve doktora durumu anlatın eğer anlayışlı bir doktora denk gelirseniz heyette ne diyeceğini söyler.

İleride tekrar nüks etme ihtimaline karşı bu riski alacaklarını düşünmüyorum şahsen. Psikiyatride bir kere tanı aldın mı bunu tersine çevirmek çok zor. En fazla hastalığının pasif evrede olduğunu söylerler.

Merhaba bendede organik olmayan psikoz tanısı var f20 ve f29 ben bunu sildirmek istiyorum ve bir işte çalışmak istiyorum iş başvurum kabul edildi ama bu tanı yüzünden işe alınmadım. Bu tanıyı sildirmek için en kısa yol nedir. İlaç ve tedavi olmadan doktora kendimi anlatsam muyanede hiç bir sorunum olmadığını çalışmak istediğimi nasıl yapabilirim

Hastalığın kendisine en az %40 veriyorlar iptal etmezler zaten %40 hafif engelli olarak geçiyor bağımsız yaparlar.bende raporumu düşürmek istiyorum

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler, okuduklarımdan anladığım kadarı ile durum biraz muallak, hal böyle olunca yasal prosedürüde bilmek gerekli,

Burada önemli görünen kısım, düzelen ve iyileşen bir kişinin yapılan sağlık kontrollerinde tamamen sağlam ve hastalık belirtisi taşımıyor olarak çıkması durumunda bile bu kişiye sağlam raporu vermek yerine, tekrar nüks etme ihtimaline karşı raporu iptal etmeme gibi bir uygulamaya gidilmesinin yasal zeminde bir dayanağı varmıdır ? önemli olan kısım sanıyorum burası, eğer yasal bir dayanağı mevcut değilde insiyatife göre uygulanan genel durum bu ise en azından yasal olarak önü açık olur,

Çünkü rapor oranı düşürülse dahi, psikoz tanısı ile raporunuzun olması iş bulamamaya maalesef yetiyor ve artıyor, derdinizi anlatmaya çalışsanızda maalesef pek fazla dinleyen olmuyor, hali ile eğer mümkünatı var ise tamamen iptal ettirmek gerekli hal aldı gibi.
Corona sürecininde ardından 2 Senedir sayısız başvuru yapmama rağmen, hiçbiryerde hiçbir şekilde iş bulamadım, bu durum sıkıntılı bir hal almaya başladı.

Sıkıntını anlıyorum ama doktorlar açısından da olayı değerlendirmek lazım. Adam senin raporu iptal ettirmek için hastalığın hakkında yalan söylediğini de düşünebilir. Bu fiziki olarak görülebilen veya ölçülebilen bir şey değil ki. Mahkemeye başvursan onlar da bilirkişi olarak yine uzman doktorlara yönlendirecek seni. Şimdi başvursan seni uzun süre gözetim altında tutmaları lazım raporu iptal edebilmelerine ikna olmaları için. O yüzden dedim psikiyatri de bir kere tanı aldıysan bunu tersine çevirmek çok zor gerçekten. EKPSS'ye girmeyi falan düşünmüyor musun? Kamuda engelin konusunda daha rahat edersin.

Üst Alt