Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 sürekli raporumu değiştirsem emekli olurken sorun yaşar mıyım?

neet

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba ruhsal ve duygusal %45 sürekli olan raporu değiştirebilir miyim .raporu aldığım hastane den... oranı artırmak istiyorum ilerde. Vergi indirimim de var tekrar rapor alsam sorun yaşar mıyım erken emekli olmak için

rapor süresiz ise rapora başvurmayın vergi indiriminizde var mış sonra eldeki bulgurdan olmayın derim psikolojiden süresiz almak şimdilerde zor ben olsam hiç bir şey yapmam emekliliği beklerim

rapor alırken bilerek 45 seçtim rahat iş bulayım diye. ama oranlar değişti %60 ta eklendi. o yüzden ilerde %60 almayı düşünüyordum sürekli

siz bilirsiniz ama ben olsam işimi sağlama bağlamışken yeniden rapor işine girmem

vasi tayini uygundur yazıyor rapor da. o yüzden de değiştirmek istiyorum doktorla konuşçam ona göre de davranırım. ilerde miras ve maaş alamasın diyorlar. olursa hem emeklilik hem de miras işi çözülür

Vergi indiriminde oran düşerse rapor geçerli mi

Merhaba
başvurduğum vergi indirimde oran düşerse rapor geçerli olur mu. Tekrar rapor almaya gerek var mi

neet

Konu emeklilikse, evet, vergi indirim hakkı giderse emeklilik de gider (ilk sigortalılığın 1 ekim 2008 öncesi olduğunu ve emeklilik için vergi indiriminin şart olduğunu varsaydım)
Bunun dışındaki haklar için önemli olan rapordur. Hastaneden alınan rapor %40 üzeri ise, vergi indiriminin olup olmamasının ya da üşmesinin hiç bir önemi yoktur.

OturanBoğa abim öreğin ; %40 sürekli raporu olan birisi . 1800 gün doldurduktan sonra emeklilik için sgk dan sevk alıp hastaneye gitse malül tespiti için. Hastane malülllüğe uygun değil dese sürekli olan %40 rapora bir zararı oluyor mu ?

Hocam sigorta 2015 te başladı bide
vergi indirimine başvurmustum
ama sonucunu bilmiyrm büyük ihtimalle var
İşyeri kaybetmiş ayrılırken sordum raporu.
Pandemi dolayısıyla gidip sormadım vergi dairesi ne durumu
İnternet ten bakayım diyorum dilekçe ve işyeri yazışmaları görünüyor
Ama sonuç gözükmüyor. İnternet ten nasıl öğreniriz.
Veya vergi dairesi ne gitsem orda hemen öğrenilir mi

Artı_Noksan

Hayır. Malulen emeklilik başvurusunda hastanenin hazırladığı rapora oran yazılmaz. Hastalık adı ve düzeyi yazılır o kadar. Ama maluliyet cetveli'ne göre malul olmayı umarken aynı anda oranın %40'ın altına düşme olasılığı da varsa, bence bulaşma. Burası Türkiye!

neet

Evet, işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine gidince hemen söylerler.

Üst Alt