Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 vergi indirimi ve 2035 gün ssk primiyle ne zaman emekli olabilirim?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
661
Reaksiyonlar
427
%45 vergi indirimim vardır (şizofreni, TEDAVİYLE ÇALIŞMA OLANAGI OLAN). İlk ssk girişim 01.10.2003 dür. Toplam primim ise 2035 gün ssk dır. Askerliğimi 15 ay olarak yaptım. NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

Aşağıdaki tabloda 18 numaraı kritere tabisiniz (defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimini hak etmeniz lazım).

Eğer ilk sigortalılığınız askerlikten sonra idiyse, o zaman askerlik borçlanmas yaparak sigorta başlangıç tarihinizi o süre kadar geriye çekebilirsiniz. Bu durumda tabloda 17 numaralı kritere tabi olursunuz

2008_oncesi.PNG

20 yıl yada 4400gün oluncamı emekli olunuyor? yoksa 20yıl ile beraber 4400gün mü gerekiyor?

hem süre hem prim tamam olmalı.

Prim tamamlandıktan sonra süre için ister çalışırsınız ister çalışmazsınız...

bu şartlarda 01.10.2023 yılında emekli olabilirim. primi 4400 güne tamamladığımda. Askerliğim ilk sigorta girişinden sonra oldu. 9 buçuk yıl gibi bir zaman var daha emekliliğime sanırım.

Emekli sandığı hizmetlerim kadar süre emeklilik süremi geriye çeker mi?

%45 VERGİ İNDİRİMİ RAPORUM VAR. İLK SSK GİRİŞİM 01.10.2003. SSK DA 1165 GÜN, EMEKLİ SANDIĞINDA İSE 900 GÜNÜM VAR. GEÇMİŞTE EMEKLİ SANDIĞI HİZMETİM OLDU, O ÇALIŞTIĞIM RESMİ KURUMDAN AYRILDIM. (TOPLAM OLARAK 2065 GÜNÜM VAR, ASKERLİĞİMİ 15 AY OLARAK YAPTIM) HALEN SSK (4A) OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM. NE ZAMAN ERKEN ENGELLİ HAKKINDAN VERGİ İNDİRİMİYLE EMEKLİ OLABİLİRİM. (emeklilik sürem emekli sandığı hizmetlerim kadar yani 900 gün geriye gidermi, yani emeklilik süremi 900 gün geriye çekermi? SORUM VERGİ İNDİRİMİYLE ERKEN ENGELLİ EMEKLİLİĞİ İÇİNDİR)

İlk emekli sandığı giriş tarihiniz ney ise, ilk işe giriş tarihinizde odur. emeklilik hesaplamasını ilk emekli sandığı giriş tarihinden itibaren yapabilirsiniz. Askerlik süresi borçlanır iseniz emekli sandığı ilk girişten önce ise giriş tarihiniz borçlandığınız süre kadar geri gider, İlk işe girişten sonra askerlik yapmış iseniz sadece prim gün sayısı kazanırsınız.
Ayrıca ssk dan engelli haklarından faydalanıp emekli olmak istiyor iseniz vergi indirim hakkı almanız gerekli...

Emekli sandığı'na giriş tarihi nedir?

[SIZE=3]04.06.2007[/SIZE] emekli sandığı hizmeti Başlangıcı. Bitiş tarihi ise [SIZE=3]17.10.2009[/SIZE]. Emekli sandığı hizmetlerimi SGK ya toplattım 900 gün prim var diye geldi yazı. Halen SSK da çalışıyorum. Ssk da 1509 prim günüm var. Askerlik borçlanmasıda 450 gün ödeyeceğim. Hepsi toplam olarak [SIZE=3]2859[/SIZE] prim günüm var sayılır.

Yukarıda yazıldığı gibi 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 gün prime tabisiniz. Yani 01.10.2023 yılında en az 4400 gün priminiz de varsa, aynı zamanda defterdarlıktan elde edilmiş 3. derece vergi indirim hakkına da sahipseniz, Yaşlılık emekliliği olarak sigorta müdürlüğüne başvurabilceksiniz.

süreyi beklemek bir engelli için çok acımasız bir durum zatem zor ve kötü şartlarda çalışan engelli arkadaşlarımız var bu konu daha önce dillendimi bülent ?

saygılar

Üst Alt