Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

450 gün askerlik borçlanmasını kaç TL olarak öderim?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
651
Reaksiyonlar
384
Engelli memurum.
450 gün ASKERLİK BORÇLANMASI YAPSAM
Sgk 'ya kaç TL öderim?
(Vergi indiriminin bir önemi oluyor mu bilmiyorum, Vergi İndirimi oranı %80 ve SÜREKLİ)

en az 12.280,32 ₺,
en çok 79.822,08 ₺

enes75
kesin bir bilgimi bu?

Tek seferdemi yatırabiliyoruz.
Biraz açıklarmısınız.

Başvuru yaptıktan sonra, 1 ay içinde ödenmeli

enes75

Evet doğru askerlik borçlanması ve doğum borçlanması başvuru yapıldıktan bir ay süre zarfında yatırılmalı.ben askerlik borçlanmasını.basvurdum ertesi günü yatırdım.cunku bana 1 ay dediler.ben 19 ay lik yatırdım.cunku 19 ay askerlik yapmıştım.

4/C li Askerlik Borçlanması vs. yaptığımızda emekli olurken borçlanma ikramiyesi alab

4c li KAMU PERSONELİ
ASKERLİK BORÇLANMASI VS.
YAPTIĞINDAN DOLAYI
EMEKLİ OLURKEN İKRAMİYE
ALABİLMEKTEDİRMİ?

450 gün olarak askerlik yaptım.
(15 AY yani)

"450 gün Askerlik borçlanması yapmak" EMEKLİ SANDIĞINDAN emeklilik için son 7 yıl içinde 1261 gün sigorta şartının içine dahil edilirmi?

E devlete gir orda ne kadar borcun olduğu görünüyor.
Ben baktım benim ki 25.000 görünüyor eğer yanlış değilse
E devlet vergi borcu

ayDÜNYAvazo
Askerlik borçlanması emekli olunacak kurumun belirlenmesindeki son 7 yıl hesabında dikkate alınmaz.

@enes75

450 gün ASKERLİK BORÇLANMASI yaptık mı?
Diyelimki 25.000 ₺ askerlik borçlanmasının 4C/EMEKLİ SANDIĞI /657 Tabi vergi indirimi ile "emekli olurken" ne gibi faydası olur? Emeklilik İkramiyesi vs.

@Ufukalp

Ufuk Abi bu konu hakkında senin bilgin varmı? Yukardaki konu hakkında?

4c li KAMU PERSONELİ
ASKERLİK BORÇLANMASI VS.
YAPTIĞINDAN DOLAYI
EMEKLİ OLURKEN İKRAMİYE
ALABİLMEKTEDİRMİ?

450 gün olarak askerlik yaptım.
(15 AY yani)

ayDÜNYAvazo
Emekli ikramiyesi sadece fili hizmet süresi için ödenir, askerlik borçlanması için ikramiye ödenmez.

Askerlik Borçlanması yapınca e-devlet te / Sosyal Güvenlik Kurumunda / görünür mü?

Yapmış olduğumuz askerlik borçlanması SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜ kısmının en üstündemi gözükmektedir?

SGK.GOV.TR resmi sitesinde şöyle bir ibare vardı. Heray maaştan %16 oranında bir kesintiyle askerlik borçlanması yapılabildiği yönündeydi. Böyle bişey varmı acaba?

Kamu kurumunda hizmetli olarak çalışmaktayım.

Kamuda 4C li ve "memur" / "hizmetli" olarak çalışıp askerlik borçlanması yapan varmı? Kamuda askerlik borçlanmasının şartları nelerdir?

askerlik ödemesi beni de düşündürüyor 2000 den önce 1203 gün sigortam var 2008 den sonra 2925 gün sgk var bu arada raporum ankaraya 17 martta gitti %55 sonuç gelmeden askerlik ödemesi yapsam 2000 den önceki gün sayısı artışı emeklilik maaşına ne kadar yansır askerlik yılı 1992

Başvuru Tarihi: 01.01.2022 - 30.06.2022 tarihleri arası
Borçlanacağınız Gün Sayısı: 450 gün
Borçlanma Alt Limiti: 24,019.20 TL (Beyan edilen aylık gelir 5,004.00 TL ise)
Borçlanma Üst Limiti: 156,124.80 TL (Beyan edilen aylık gelir 32,526.00 TL ise)
Sonuç: 01.01.2022 - 30.06.2022 tarihleri arasında başvuru yaptığınızda 450 gün askerlik borçlanması için isteğinize bağlı olarak en az 24,019.20 TL en çok 156,124.80 TL olmak üzere prim ödemesi yaparak borçlanabilirsiniz.

Üst Alt