Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4500 gün prim ve 2500 brüt maaşla ne kadar emekli aylığı alırım?

rafetx06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle merhaba

kamu personeliyim. 15.04.1994 başlangıç tarihi ssk'ya dilekçe verdim. 16 yılımın 15.04.2010 tarihinde dolacagını ve yaşlılık emekliligimi hak edecegimi söyledim cevap olarak yazmışlar

vergi indiriminden yararlanıyorum.1600 tl. net maaş .aylık ortalama kazanç 2500 tl. toplam kazanç şu anda 190.000 tl.
4500 prim gün sayısı.%40 özürlüyüm
acaba ortalama nekadar maaş alırım

yardımcı olursanız memnun olurum herkeze teşekkürler.

Kamuda sakat statüsünde memurluğa başlamış olan kişiler 15 yıl (5400 gün) hizmet süresi ile emekli olabilirler.

Emekli aylığınıza dair tamemen içgüdüsel söylüyorum: 1200 tl aylık bağlanır.

Bülentcim peki kamuda işci olarak baslayanlarda aynı seye tabimi? 1996 yılında işci olarak başlayan durumu ne olur 3. derece ındırımlı?

657 dışında kalanlar normal ssk'lı (4a) çalışan sayılır.

ok anlasıldı kamu işcileri normal sartlara tabi

arkadaşlar cevap verdiginiz için teşekkürler sayın bülent bey ben memur degilim (işçi) olarak çalışıyorum bunu degerlendirerek bir ortalama tahmin söylerseniz sevinirim tabiki bu degerli (eng.biz platformuna) üye olan degerli üye arkadaşlarımızında yardımcı olurlarsa sevinirim herkeze selam.....

benim işe giriş tarihime göre 16 yıl 3760 prim gün sayımın olması gerekiyor primim fazla zaten.16 yılım ise 15.04.2010 doluyor.%40 özürlü olanlar için.

Kardes ortalama maasın prım ortalamandan 1450 cıvarı dusunuyorum artısı var eksısı yok tabı kanun tekrar degısmez ıse ben 60000 lıra prımle 808+35 lıra ek odeme alıyorum 3772 gun ve 1. derece ındırım ıle bundan pay bıcebılırsın

edip kardeşim çok teşekkür ediyorum mesajı yazdım hemen ilgilendin oda senin nasıl bir insan oldugunu gösterir.güzel hayırlı günler seninle olsun.verdigin bilgi ise inşallah öğle olur çünkü hayırlısıyla 01.07.2010 tarihinde emeklilik dilekçesi verecegim.

Allah hayırlısını versın gule gule yemeyı nasıp etsın

15.04.1994 ssk başlangıç tarihim vergi indiriminden yararlanıyorum %40 özürlüyüm ilk başlanıç tarihimden 15.04.1999'tarihine kadar asgari ücretten matrahım yattı bu tarihten sonra kamuda işçi olarak işe girdim 4500 prim günüm var 190.000.00 tl. toplam kazancım var 1600 net maaşım var.ortalama aylık 2500 tl kazanç var.

1994'den 1999'kadar olan yatan asgari ücret emekli maaşı hesaplamasını etkiler mi etkiler ise çok etkiler mi.

teşekkürler

Bu detaylı bilgiyi kimseden alamazsınız. Hesaplama çok çetrefilli. Ama elbette ne kadar uzun süre yüksekten yatırılmışsa o kadar çok emekli aylığı alınır.

Üst Alt