Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%46 olan raporumu Maliye %36'ya düşürdü!?

musa güzel

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba bülent bey size bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim;

2013 yılında bir iş kazası geçirdim ve sağ elimde hasar kaldı 2 yıl tedavi gördüm sinirlerde kalıcı hasar mevcut sağ elimi kullanamıyorum
izmir tepecik araştırma has. rapor aldım %46
arkasındada vergi indirimi,istihdam;özel tertibatlı araç,h sınıfı ehliyet, kimlik kartı alabilir yazıyor
bu raporla veergi indirimi için başvurdum 6 ay bekledim dün iş yerime gelen yazıda işi gücü kaybının %36 olduğunu ve vergi indiriminden faydalanamayacağım yazıyor

ama hastanenin raporu %46 ve vergi indirimi alabilir diye yazıyor buna itimat etmiyceklerse neden bu kadar uğraştırıyorlar
şuan sağ elimi kullanamıyorum erken emeklilikten nasıl faydalanabilirim

bana bir yol gösterebilirmisiniz ne yapmam gerekiyor.?

raporu almış olduğun ilin sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi vereceksin..

Gardaşım senin yine iyiymiş , 2010 yılında bende yaptım işlemi benim raporumu %60'dan %45'e düşürdüler.
Bununla ilgili bir arkadaşım davaa açtı , davanın sonucunu bekliyoruz inşallah güzel haber gelir diye ümit ediyoruz.:confused:

bugün merkez sağlık kuruluyla görüştüm raporumdaki sinir sistemiyle ilgili %36 kas ve eklemlerle ilgili %16 iş gücü kaybı yazıyor bunların ikisininde puanlaması aynı tablo olduğu için biz %36 iyi bile verdik itiraz etsenizde sonuç değişmez dediler :( nasıl bir yol izliyecem bende şaşırdım.

başka bir rahatsizlığınız var ise onun raporu ile tekrar il sağlık müdürlüğüne başvurabilirsiniz başka rahatsızlığınız yok ise sanırım aradan 6 ay geçip tekrar başvuru yapabilirsiniz bu yazdıklarımdan tam emin değilim inş. bu konuda daha bilgili arkadaşlar yazınıza cvp verirler

Eğer itirazınızdan sonra İl sağlık Müdürlüğü sizi hakem hastaneye sevk ettiyse ve orası da % 45 verdiyse bunu kabul etmek zorundalar.. Çünkü yasa bu konuda çok açık ve net.. Hakem hastane % 45 verdi de Ankara yine düşürürse o zaman 1 ay içinde dava açma hakkınız var...Dava ne kadar sürer artık bilemiyorum.. Diyelim ki hiçbiri olmadı ve siz bütün her şeyi silip de yeniden rapor almak isterseniz 6 gibi bir süre sonra yeniden başvuru yapmanız gerekmektedir.. Ülkemizde kanunlar çıkarılıyor ama iş uygulamaya gelince her kurum veya kuruluş kendini kraldan çok kralcı ilan ediyor.. Yüksek mahkeme YARGITAY kararlarını bile hiçe sayan ve bildiğini okumaya devam eden Ankara'daki hayali merkez sağlık kurulunun canı ne isterse onu yapıyor kimse de bir şey yapamıyor.. Devlete bağlı bu hayali kurul , DEVLETİN BAĞIMSIZ YÜKSEK YARGI ORGANI YARGITAY'ın verdiği kararı takmıyor... Amaç milleti süründürmek,bezdirmek,herşeye engel olmak...

ilk önce vergi dairesine başvurdum hastaneye sevk etti buradan %29 karar çıktı il sağlık müdürlüğüne itirazda bulundum orası da başka bir hastaneye gönderdi oradan da %40 sonra hakem hastane olarak izmir tepecik has. sevk ettiler tabi en kapsamlı muayene burada yapılda %46 verdiler ve tekrardan vergi dairesine verim sonuç bahsettiğim gibi.
Bu arada üç hastanede de ayrı muamele gördüm birisi EMG falan çekmeden sinir sistemi sağlam diyor birisi EMG çekip kalıcı hasarlı diyor bazıları suratına bakıp teşhis koyuyor saçma sapan bir sistem.

musa güzel

Ülkemizde maalesef bunlar sıklıkla yaşanıyor.. Hele ki söz konusu sağlık kurulu raporu veya vergi indirimi/emeklilik olunca insanı çıldırtıyorlar.. Bunu ben de yaşıyorum. Bırak farklı hastaneyi,yıllardır gittiğim hastanede kapıları karşılıklı olan iki nöroloji doktoru bile ellerinde EMG lerim ve diğer tahlillerim olduğu halde farklı değerlendirme yapıyor. Sürekli gittiğim doktor bu kez heyette olmadığı olmadığı için kapı karşısındaki doktora göndermişlerdi. Eski heyet raporlarımı,EMG ve tahlil,tetkik ve ilaç raporlarını göstermeme rağmen sanki kendi malını bana bağışlar gibi zorla bir oran yazdı.. Bu yazdıklarını önceki gün kendi doktoruma gösterdim.. Güldü geçti.. Bana neden gelmedin dedi. Siz heyette değildiniz o ay dedim. Haaa.. Evet doğru dedi.. Böyle salak ve manyak bir sistem.. Aslında sistem SİSTEMSİZLİK üzerine kurulmuş.. Benim elimde aynı hastaneden aynı branş ve doktorlardan 2010 yılından bu yana her yıl aldığım sağlık kurulu raporu var.İlk iki tanesinde herşey aynı.. Teşhiş tahlil oran vs. Sonuç ÖMÜR BOYU SÜREKLİ GEÇERLİ rapor.. Ancak Ankara merkez sağlık kurulunun çok bilmiş 2 tane doktoru 1 yıl sonra kontrol diye şerh koymuş.. Son 3 yıldır aldığım (En son olanı ekim 2014 de aldım) raporlarda da herşey yine aynı.. Ayrıca yeni hastalıklar vs var. Oranlar var. Yani oranım da yükselmiş.. Sonuç : 1 YIL SÜRE İLE GEÇERLİ rapor.. Hastane aynı,teşhisler,tetkikler,doktorlar,ilaç raporları,oranlar ve herşey aynı .. Peki değişen ne oldu da ilk 2 rapor SÜREKLİ iken son 3 rapor 1 YIL GEÇERLİ oldu.. Birçok yere resmi olarak şikayette bulundum.. Herkes ayrı telden çalıyor.. Bunu yazmak hiç hoşuma gitmese de "Burası Türkiye !..." aziz dostum... Sabah erken kalkanın ihtilal yaptığı bir ülkenin engelli vatandaşlarıyız.. Hastanenin % 27 ile 1 yıl süreli geçerli raporuna karşılık Ankara merkez sağlık kurulunun aynı raporu % 67 ÖMÜR BOYU GEÇERLİ olarak onaylayıp gönderdiği ve Devletin bazı kurumlarının bu onayı dikkate aldığı,bazılarının ise hastane raporunu esas kabul edip hiçbir haktan yararlandırmadığı bir ülkede yaşıyoruz.. Güya TBMM çatısı altında bizleri temsil ettiğini iddia eden ve bizlerin hakları için birçok girişim yaptığını söyleyen vekiller var ama bunlar sadece fısıltı gazetesine yansıyan haberler... Gerçeğini henüz göremedik ... Ben en son raporu alırken nöroloji doktoru dedi ki illa yeni EMG istiyorum.. Eski EMG 8 ay önce çekilmişti. Tamam dedim. Tam tamına 1,5 ay sonrasına gün verdiler.. Ben engelliyim dedim kartımı gösterdim vs beni bağlamaz dedi doktor. Hasta haklarına şikayet ettim. Doktoru aradılar.. Doktor da onlara hastaların şikayetlerine bu kadar önem veriyorsunuz da biz doktorların isteklerine neden cevap vermiyorsunuz deyip suratına telefonu kapatmış.. EMG çekim gününe 1 hafta kala hastaneden aradılar cihaz bozulmuş,tamire gitmiş en erken 1 ay sonrası için gün veriyoruz demezler mi ? Ya kardeşim bakın ben engelliyim ve üstelik SGK tarafından size sevk edildim.. Rapor zamanında gitmezse emekli maaşımı kesecekler dedim.. Yapacak birşey yok dediler. Başka devlet hastanesinde çektirip getireyim dedim. Olmaz dediler.. Araya adam soktuk 1 ay sonrasına verilen gün 3 güne düşürüldü.. EMG çekildi. Doktor rapora birşey yazmadı haftaya geleceksin dedi. O neden dedim. Haftaya müsaitim dedi. Onu da bekledim.. Zorla bir oran yazdı gönderdi sağlık kuruluna.. Sağlık kurulu da heyete girmem için 2 ay sonrasına gün verdi.. Yuh dedim.. Ben hastaneye resmi olarak 2,5 ay önce başvurdum işte buyur belgesi dedim. Eğer emekli maaşım kesilirse tazminat davası açarım deyince heyet gününü 1 gün sonrasına verdiler.. Böyle salaklıkların,saçmalıkların ve embesillerin bol olduğu bir ülkede yaşamak böyle birşey olsa gerek..

haklısın kaza geçirmek o kadar acı cekmek engelli kalmak bir tarafa bu olaylar daha çok yıpratıyor insanı imtihan dünyası ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.

Üst Alt