Emeklilik konularına vakıf bir arkadaşımın cevaplaması dileğiyle bişey sormak istiyorum, eğer sonuç olumlu gelirse emeklilik için başvuru yapacağım ancak benim durumum şöyle; sigorta girişim 1990 yılı, 90 - 93 yılı ssk 1000 gün, 93 - 2010 arası boş 2010-2012 arası bağkur 2012'den beri ssk ( halen devam ediyor) toplamda 2500 gün primim var, eğer rapor onaylanırsa 3. Dereceden 3600 güne tabi olacağım dolayısıyla 1100 gün eksiğim olacak, bu eksiği 1995- 2000 döneminde yurtdışında bulunduğum için yurtdışı borçlanmasıyla tamamlayabilirim. Yalnız şöyle bir durum var emeklilik kanununda, son yedi yılın 3,5 yılı hangi kuruma prim ödenmişse o kurumdan emekli olunur diyor, bu durumda benim son yedi yılım 2,5 yıl bağkur 2,5 yıl ssk dolayısıyla hiç bir kurumda 3,5 yılım yok eğer bahsettiğim yurtdışı dönemini borçlanırsam son yedi yılın ssk sına sayılırmı yoksa bağkurdan sonra 3,5 yılı ssk 'da tamamlamak için bir yıl daha ssk'lı çalışmammı gerekecek? Sgk kurumundan bir memur bağkurdan sonra 3'5 yıl ssk'lı çalışmış olman lazım gibi biley söylemişti, soru bu, "oturan boğa" arkadaşım bu konulara vakıf bir arkadaşımızsın sanırım tavsiyen nedir? İyi akşamlar.