Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 46 oran alacağım. Ankara'da düşürürler mi?

Ylmzplt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba, bende vergi indirimi için başvurdum şu an heyet raporu alma aşamasındayım, benim rahatsızlığım ortopedik ortopedi doktorunun dediğine göre yüzde kırk altı yazmış buda benim için yeterli sanırım ancak forumda okuduklarım kafamı karıştırdı, bu ankaranın oranı düşürmesi olayı nedir? Pek anlayamadım birde ankaradan onaymı almak zorundayız, bu konuda net bilgisi olan varsa cevaplasın lütfen, herkese selamlar.

Siz defterdarlığın sevkiyle alıyorsunuz galiba, raporunuz doğrudan Ankara'ya gönderilecek ve vergi indiriminizin onaylanıp onaylanmadığının sonucu işyerinize gelecek. Artık eskisi kadar düşürülmüyor oranlar. Düşürülürse itiraz hakkınız var. Sabırlı davranıp sonucun gelmesini beklemelisiniz.

Evet önce vergi dairesine başvurdum onlar hastaneye sevketti şu an hastane aşamasındayım henüz rapor hastaneden çıkmadı tanı ve tetkikler devam ediyor, ortopedi doktoru yüzde 46 yazıyorum deyince benim için yeterli olduğunu düşündüğüm için psikoloğun psikolojik bir rahatsızlığın varmı diye sorunca yok dedim keşke var deseymişim bu ankarada oranın düşürülmesi olayını yeni öğrendim inşallah kırk'ın altına düşürmezler. Cevabın için teşekkür ederim kelebekk

Aslında söylemediğiniz daha iyi, çünkü psikolojik rahatsızlıklar söz konusu olduğunda raporun süreli olma ihtimali daha yüksek oluyor. Tek başına % 40'ı geçiliyorsa söylenmemesi daha iyi aslında.

Hayırlısı neyse o olsun bakalım, biz prosedür neyse onu yapalımda gerisi kısmet. Bu arada birşey daha öğrenmek istiyorum süreç sonunda vergi indirim hakkı alırsam benim elimde herhangi bir belge olmayacakmı kart, yazı vs. Sadece işyerine gidecek yazıdanmı ibaret herşey, ileride işyeri değişşkliğim olursa oraya yeni belge çıkartmammı gerekecek? Teşekkürler.

İşyeriniz verir size yararlandığınıza dair belgenin aslını. İşyeri değiştirirseniz elinizdeki bu belgeyi verirsiniz ya da defterdarlığa gidersiniz vergi indiriminizin yeni işyerinize bildirilmesini istersiniz. onlar gerekeni yaparlar.

Evet, bugün raporumu aldım dediğim gibi yüzde 46 olarak açıklama kısmı şöyle; 1. Parmak ip artoze 45 derece fleksiyonda, 2-3-4. Parmaklar mcp eklemden ampute 5. Parmak pip- dip ankiloze tablo 2-8'e göre yüzde 46 ne dersiniz arkadaşlar ankaradan onaylanırmı?

Büyük ihtimalle % 40 ve üzeri oranla 3. derece olarak onaylanır.

Bişey soracağım bu eviss denen sorgulama sisteminde bişey gözükmüyor, acaba henüz sisteme girmemişmidir? İyi akşamlar

O siteler tam çalışıyor mu çalışmıyor mu anlamak güç! Bazı arkadaşlarımız hiç kayıt göremediğini söylerken bazılarında kayıt çıkıyor!

Emeklilik konularına vakıf bir arkadaşımın cevaplaması dileğiyle bişey sormak istiyorum, eğer sonuç olumlu gelirse emeklilik için başvuru yapacağım ancak benim durumum şöyle; sigorta girişim 1990 yılı, 90 - 93 yılı ssk 1000 gün, 93 - 2010 arası boş 2010-2012 arası bağkur 2012'den beri ssk ( halen devam ediyor) toplamda 2500 gün primim var, eğer rapor onaylanırsa 3. Dereceden 3600 güne tabi olacağım dolayısıyla 1100 gün eksiğim olacak, bu eksiği 1995- 2000 döneminde yurtdışında bulunduğum için yurtdışı borçlanmasıyla tamamlayabilirim. Yalnız şöyle bir durum var emeklilik kanununda, son yedi yılın 3,5 yılı hangi kuruma prim ödenmişse o kurumdan emekli olunur diyor, bu durumda benim son yedi yılım 2,5 yıl bağkur 2,5 yıl ssk dolayısıyla hiç bir kurumda 3,5 yılım yok eğer bahsettiğim yurtdışı dönemini borçlanırsam son yedi yılın ssk sına sayılırmı yoksa bağkurdan sonra 3,5 yılı ssk 'da tamamlamak için bir yıl daha ssk'lı çalışmammı gerekecek? Sgk kurumundan bir memur bağkurdan sonra 3'5 yıl ssk'lı çalışmış olman lazım gibi biley söylemişti, soru bu, "oturan boğa" arkadaşım bu konulara vakıf bir arkadaşımızsın sanırım tavsiyen nedir? İyi akşamlar.

SSK'lı olarak çalışıyorken yaptığınızda ssk'ya gider, eğer çalışmıyorken yaparsanız bağkur'a gider borçlanma.
son 1261 günün (3,5 yıl) ssk'dan olması gerekiyor.

Birde soracağım 3. Derece sakatlık durumundan emekli olursam olursam bağlanacak maaş ne olur? Bir arkadaşım bu işlerle uğraşma normal emekliliğini bekle, eğer engelli olarak emekli olursan bağlanacak aylık 150- 200 lira gibi cüzi bir rakam olur diyor doğrumudur?

Yani anladığım kadarıyla bir yıl daha çalışmam gerekmiyor yurtdışı borçlanmasıyla hemen emekli olabililrim doğru mu?

Merhaba arkadaşlar, yukarıda emeklilik hakkında bir soru sormuştum, bir arkadaşımız cevap verdi ancak tam olarak anlayabilmek için tekrar sorma gereği duyuyorum, eğer raporum onaylanırsa yüzde 40 üzeri vergi indiriminden faydalanarak emeklilik başvurusu yapacağım, son yedi yılın 3,5 yılı hangi kurumdaysa o kurumdan emekli olunur şartı var ancak ben son beş yıldır prim ödemesi yapıyorum yani 2009 yılından bu yana bunun ilk 2,5 yılı bağkur son 2,5 yılı ssk halen ssk'lıyım dolayısıyla hiç bir kurumda 1260 gün primim yok, ancak; 1997- 2000 yılı arası yurtdışım var bu yurtdışı borçlanmasını yaptığım taktirde son beş yılın ssk primlerine sayılırmı sigorta başlangıcım 1990, özetlersek prim ödeme şeklim şöyle; 1990-1992 ssk 1992-1997 boş 1997-2000 yurtdışı 2000-2010 boş 2010-2012 bağkur 2012-2014 ssk devam ediyor eğer yurtdışı borçlanması yaparsam 3600 doluyor ancak dediğim gibi bu borçlanma son 1261 güne dahil edilirmi? Bu arada yurtdışı bırçlanması için evraklarımı bulunduğum ülkenin gerekli birimlerine gönderdim cevap henüz gelmedi, cevabınız için teşekkür ederim.

arkadaşlar merhaba, bugün ankaradaki maliye bakanlığı sağlık kurulunu aradım raporum hakkında bilgi almak için, oranı düşürmeden onaylayıp göndermişler. sorun şu ki ben yurtdışı borçlanmamı yapamadım dolayısıyla prim eksiği nedeniyle emekli olmam mümkün değil, diğer yandan çalıştığım işyerinden ayrıldım şu an işsizim evraklarım eski işyerime mi gönderilecek ya da işlemlerim yarım mı kalacak bilmiyorum yeni bir işe girersem bütün bu süreç yeniden mi işleyecek yeni rapor almam mı gerekecek bu konuda bilgim yok bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim, teşekkürler.

Herkese merhaba, bugün eski işyerime raporum onaylanarak gelmiş, evraklarımı aldım. Başka bir yerde işe başlayacağım gireceğim işyerine raporumu hiç vermeyip normal olarak devam edersem yani vergi indiriminden hiç yararlanmasam emeklilik tarihim geldiğinde herhangi bir sıkıntı olurmu yoksa erken emeklilik için illa vergi indiriminden yararlanmış olmammı gerekir, lütfen bilen bir arkadaş cevaplarsa memnun olurum, teşekkürler

Arkadaşım ilk önce yurt dışı borçlanması konusuna değineceğim orda bulunmak borçlanmak için yetmiyor resmi çalışmışlığın olacak.
dagası, yurtdışı borçlanmaları kesinlikle bağkura sayılıyor. ve vergi indirimiyle emekli olmanız için zaten çalışıyor olman şart, keza günlerin eksik ''vergi indirimli yada indirimsiz'' mutlaka çalışıp günlerinizi doldurmanız gerekiyor

Cevabın için teşekkür ederim kardeşim, dediğin gibi yurtdışı bırçlanması için orada resmi olarak çalışılmış olması gerekiyormuş bundan dolayı yurtdışı işini unuttuk şu an 3600 ü doldurmam için 750 gün daha çalışmam gerekiyor benim öğrenmek istediğim almış olduğum vergi indirim hakkımı yeni işyerime bildirmeden çalışırsam emekli olacağım tarih geldiğinde bir sıkıntı olurmu, vergi indirim hakkım var ama çalışırken kullanmak istemiyorum sadece erken emeklilik için kullanabilirmiyim?

Yılmaz kardeşim ''vergi indirim hakkım var ama çalışırken kullanmak istemiyorum sadece erken emeklilik için kullanabilirmiyim?'' sormuşsun onunda cevabı vardı ilk yazımda ''vergi indirim'li yada vergi indirimsiz'' hatta karşılık almadan bedava :eek: bile çalışabilirsin ama mutlaka ssk yatsın eksik günlerini 15 seneye ulaşsın kafi :)

Teşekkür ederim, anladığım kadarıyla vergi indirim hakkını kazanmış olmam emeklilik için yetiyor sisteme girmiş oluyorum emeklilik günüm dolduğunda '' çalışırken maaşıma vergi indirimi yansıtılmamış olması'' birşey değiştirmez diyorsun yani doğrumu?

Üst Alt