Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%46 oranında raporum ve 3600 prim günüm var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

bolatarsiz

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
% 46 özürlü raporum var 2012 aralık ayında aldım vergi indirimi almadım.3600 günüm var 1989 girişliyim.rapor aldığımda siğortalı bir işte çalışmıyordum.şimdi herhangi bir işe girsem vergi indirimi alsam emekli için başvursam bana siğorta emekli olmak için işe girmişin vergi indiri almışın deyip emeklime engel olabilirmi veyahutta işçi bulma kurumu özürlü işçi işe yerleştirmesine göremi işe girsem acaba

fark etmez sgklı bir işe gir vergi indirimine başvur egerki 46 raporu ankarada onaylarsa hemen emeklilik için müracat edebilirsin sgk girişi 89 oldugu için 3600 pirim yeterli kimse size engeli veya engelsiz işe başlamışsınız diyemez siz sadece vergi indirimini onaylatmayabakın işe girerek engelli statüsünde girmek şart degil

%40 üstü ve %60 altı olarak sgk primi yatırmaya başlamış olsaydınız ve sonrasında %60 ve üzeri rapor almanız durumunda 1800 günle emekli olabilirdiniz fakat 1989 tarihinde sgk primi yatırmış olmanız sizi 3600 günle emekli eder sorun %40 ve üzeri vergi indirimi almanızı gerektirir.

46% raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 15 yıl 3600 gün ile emekli olmayı hak edersiniz. Şimdi yapmanız gereken dediğiniz gibi bir iş yerine girip ssk lı çalışan olmak ve vergi indirim hakkı izin müracaat etmek olacak.SGK sizin vergi indirimini nasıl aldığınıza bakmaz emekli olma kriterlerine bakar..
Zaman kaybetmeden hemen işlemlere başlayın ...

Üst Alt