Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%46 raporumla vergi indirimine başvuracağım. Maliye sorun çıkarır mı?

ruzgar34

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bugün haydarpaşa numune hastanesinden yüzde 46 rapor aldım .uyku apnesi 35,hipertansiyon 10,ortopedi 8 kurul raporumu sürekli olarak vermiş.

şimdi vergi indirimi için isyeri yazı yazcak aldığım raporun orjinalinmi yoksa asli gibidir olanimi vermeliyim.ayrıca ben cihaz için yatış yapmamistim raporda 28 ağustosta pap titrasyonu için randevu verilmiş yazıyor maliye sıkıntı yaparmi bilgisi olan lütfen paylassin tesekkurler

merhaba

orjinal raporunuzu hiçbir yere vermeyin. 5-6 tane aslı gibidir yaptırın. onları verin.

vergi indirimi için mutlaka raporla beraber polisomografi testinide ankaraya gönderin. yoksa rapor geri gelir. süre uzar. bana öyle oldu çünkü.

ilk polisomografi testi teşhis içindir. zaten maliyeye gereken budur. 2. yatış sizin cpap cihazdan alacağınız sonucu ve kullanacağınız cihaz için ayarları tesbit eder.kaç basınca ayarlanacağı rampa durumu gibi.

Ben psg raporunu gondermedim.rapor aldığım hastanede göğüs hast.doktoru yoktu heyette.noroloji raporda uyku polikiliniginin değerlendirmesi uygundur yazıp uyku apne sendromu yazmış karşısına 35 oran vermiş.sonra ben hastanenin uyku poliklinigine gittim raporun altında tekrar noroloji görüş yazmış 5 nisan 2017 psg raporu beykoz devlet hastanesi agir osas ahi 32.9 plm indeksi 22.9 bulunmuştur.buna ilaveten kbb doktoru.sağlam.agir osas ahi 32.9 diye belirtmiş.

28 ağustosta pap titrasyonu için randevu verilmiş yazıyor maliye sıkıntı yaparmi bilgisi olan lütfen paylassin tesekkurler

Size verilecek cihazın basınç değerlendirmesini yapmak için bir gece yatış yapmanız gerekiyor. Ancak bunun oranı değiştirmesi söz konusu değil.

Teşekkür ederim hozgul kardeşim.Özgür bey size bir sorum olacak size hastane engelli raporunda uyku apnesi ile ilgili ne yaziyordu ahi oranini yada başka bir açıklama varmiydi maliye neden psg raporunu istedi belki bendende istenecek bilemiyorum

@ruzgar34

merhaba

benim raporumda ağır derecede uyku apne sendromu yazıyor. ahi yazmıyor oran %35. muhtemelen sizdende polisomografi testini isteyecekler. çünkü forumda konuştuğum arkadaşlardanda istemişler.haaa şu var.

ben kişisel başvuru ile raporu almıştım.testin özeldemi devlettemi yapıldığını görmek istemiş olabilirler. zaten testi istediklerinde resmi yazı ile istiyorlar. onlar bağlı olduğunuz vergi dairesine resmi yazı yazıyorlar. vergi daireside hastaneye sevk yapıyor. belki vergi dairesi sevkli gitmişseniz istemeyebilirler.

ozgurmeric74 bey benim gönderdiğim engelli raporunda ahi oranim plm indeksi ve raporun 5 nisan 2017 de beykoz devlet hastanesinden aldığımı ve 28 ağustosta pap titrasyonu randevusu verilmiş diye yazıyor.

agir osas diye belirtmişler.vergi dairesi sevkli değilim.hayırlısı artık bekleyip gorucez

Kelebek hanım haydarpaşa numune hastanesinden yüzde 46 rapor aldım uyku apnesi 35 tansiyon 10 sol diz 8.rapor bu hafta ankaraya gidecek.tetkiklerimi rapora eklemedim.bu sorun oluyormuş forumlarda örnekleri var.aldığım raporda uyku apnesi için noroloji uyku apne sendromu uyku polikliniginden 0değerlendirilmesi uygundur yazmış karsiligina 35 oran.en alt kısımda tekrar noroloji şöyle yazmış .ahi orani 32.9 plm 22.9 beykoz devlet hastanesi 28 ağustos pap titrasyon randevu verilmiş yazıyor.

ortopedi meniscopati acl ameliyat erken dönem ganartoz orta derece hareket kaybı yüzde 8 özürlü. İç hastalıkları uzmanı hipertansiyon yüzde 10.uyku apnesi için orani klinik fizyoloji uzmanı oran verdi.şimdi bu kadar açık yazılan bir rapor için ankara saglik kurulu ek belge tetkik istermi sizce ayrıca hastane hakem hastanesi niteliği olan bir hastane bu dikkate alinirmi sizce

Ankara vergi dairesi uyku testi sonuçlarını 1.ci ve 2.ci testinin sonuçlarını ayrıca diğer hastalıklarının tetkik ve sonuçlarını ister.göndermediyseniz 3 4 ay kaybınız olur. bendende uyku testi stf,diger sonuçlarını hastaneden yeniden istediler yaklaşık 6 ay sürdü.
VERGİ DAİRESİ DİYORKİ HASTANIN SONUÇLARINI EKSİKSİZ OLARAK ANKARA'YA GÖNDERİN DİYORLAR.
BİZİM İŞĞÜZAR MEMURLARIMIZ İSE BİR FOTOKOPİSİNİ ÇEKİP DOSYAYA EKLEMİYORLAR. O NEDENLE SÜREÇ UZUYOR ...

SİZİN YAPACAĞINIZ TEK ŞEY UYKU TESTİNE GİRDİYSENİZ 1.Cİ VE 2 .Cİ TEST SONUÇLARINIZI VE ÇIKAN TAHLİL SONUÇLARINIZI KULLANDIĞINIZ İLAÇLARIN RAPORLARI VAR İSE BUNLARIN BİR FOTOKOPİSİ ANKARAYA GÖNDERMELİSİNİZ...Aynısı başıma geldi 6 ay ugraştım ...bimere bile şikayaet ettim..ancak hastane yada siz çıkan sonuçları raporunuza eklemek ve göndermekle yükümlüsünüz dediler ve öylede oldu...

10 ekimde ankaraya gönderildi malesef fakat bir arkadaşım yeni 6 ay önce sadece rapor gondererek onaylandı vergi indirimi sizde ahi orani yaziyormuydu raporda bende yazıyor ayrıca uyku poliklinigi verdi orani bu etkili olmazmi.ayrıca yazdığım gibi hastane hakem hastane niteliği olan bir kurum

raporunuzda oranların yazılı olması yani çıkan sonuçların hepsi raporda kısa şekilde yazılır,ankara'daki doktor'larda derki ben çıkan sonuçlarla raporu karşılaştırmak isterim der...kısa ve öz ben 1.5 yıl ugraştım...sadece çıkan sonuç ve tahlillerin fotokopisini istiyorlar .
RAPORUN ALTINDA
G47-3- UYKU APNESİ
110-ESANSİYEL(PRİMER) HİPER TANSİYON
RAPORDA BÖYLE YAZAR AMA DOKTOR SONUÇ GÖRMEK İSTER
ANCAK ANKARA'DA İŞLER HIZLANDIYSA ONU BİLMEM...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazdiklariniza katılıyorum çalıştığım işyerinde daha yeni iki kişi sadece rapor gondererek vergi indirimi aldılar bu nasıl oldu.demekki bazen açıklayıcı bir rapor olunca istemiyorlar galiba hatta forumlarda okudum tetkikleri göndermeden onaylanan rapor var.bu demek degilki benimki onaylanacak bekleyip gorucez

umutlarını kırmak istemem ama uyku apnesi hastalardan polisomografiyi istiyorlar. senden istemeden onaylanırsa çok iyi olur. zaman kaybetmezsin.ay sonunda 0312 415 32 05/06 nolu telefonu arayıp bilgi alabilirsin.

Özgür bey bir iş için ankaraya gidicem haftaya tetkikleri de götursem elden veremezmiyim

tetkiklerinizi eksiksiz göndeririseniz oran düşmez 2015 yılında 48 lik raporum aynen onaylanıp geldi

Devletin hastanesinden almış olduğunuz raporu yeniden devletin maliyesi ekstra doktor tutarak raporları incelemesi mantıksızlık..öyleyse maliye bir devlet hastanesi açsın hepimiz oraya gidelim...neden engelli vatandaşlara bir engel daha çıkarıyorlar..maliye ile sağlık raporu veren hastanelerdeki iletişim kurmaları okadar zormu onuda anlamış değilim.raporumun 2 yıl süreliydi yeniden uyku testine girdim eskisini kabul etmezler diye 5 yıl geçtiği için testi yeniden çıkarıp aynı işlemleri tekrar yapacağım yine eziyet yine eziyet....

elden teslim almazlar. ama bir şansını dene bakalım. ama zor. orada hersey tebligat ile işler.

hele bir gönder de.
gelen cevaba göre yeniden bak duruma.

Konuyla alakalı mı bilmiyorum bi sorun var cevap verebilirseniz çok sevinirim şu an çalışmıyorum rapor alırsam ekpss diye belirteceğim her koşulda rapor ankaraya gidecek mi?

Raporlar ankaraya sadece vergi indirim için yollanır. Vergi indirimi 2008 yılı öncesi sigortalı olanlar için erken emeklilik için şarttır.

Bilgi için teşekkür ederim. Ben memuriyet için kullanacağım zaman kısıtlı o yüzden ankara'ya gidip döner de sınav başvurusuna yetişmek diye korktum. Çok sagolun

ozgurmeric74

2 yıl süreli raporla emekliliğe başvuracağım. Orta derecede uyku apneside var raporda. Apap cihazı kullanıyorum. bu durumda tekrardan uyku apnesi testi için bütün süreci yenidenmi yapmalıyız üstad.kontrol muayenesinde

Cpap raporunuz sürekli ise tekrar gerekmez aslında. Ama sizin orta derecede olduğundan isteyebilirler.

Bence onu hastaneye danışmanızda fayda var. çünkü poliklinik uzun zamana randevu veriyor.isteyeceklerse ona göre randevu alın.rapor süresine yetişsin.

Cihazı verirken ömür boyu kullanacaksınız diye veriyorlar çok ironik bir durum olur tekrar isterlerse. Ama hastaneye gidipte bu sorsak söylerlermi sizce? Kontrol muayenesi için 22 ay var daha çünkü.

UYKU APNESİ KRONİK, YÜKSEK TANSİYON KRONİK bu hastalığa ne amaçla süreli rapor veriyorlar anlamış değilim.her 2 yılda bir eziyet,,
2 ci defa teste girip yine 2 yıl süreli rapor verdiler, şimdi emkelilik için başvurduk diyelim, bir de emekli olduk diyelim.
2 yıl sonra oranları düşürdüler ozaman ne olacak aynı oranı alamayacak....
.... ve oran %40 altına düşerse ne olacak...
EMEKLİ MAAŞI KESİLECEK,
VE MAGDUR OLACAĞIZ...Ne olacak enğelli kişilere eziyet başka birşey yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
hakansezer

sgk nın cpap cihazı verilmesi ile ilgili raporunda "cihazı belirsiz süreli kullanması uygundur" mu yazmakta? muhtemelen öyle yazıyordur. sizin uyku apnesi hariç diğer rahatsızlıklarınız neydi? aslında uyku apnesi hastalarını raporları pek süreli verilmez. diğer rahatsızlıklarınızdan dolayımı süreli verdiler onu öğrenmek istiyorum.

ozgurmeric74

Tip2 diabet %20
Duyma prb %8
bel fıtığı %12
Görme %2
Hipertansyon %10
Nörojenik ağrı %5
Uyku apnesi+astım %40

Bunların içerisinde hangisine süreli verilmiştir sizce üstadım. Ona göre kontrol muayenesinde o hastalığımı söylemesem sürekli yaparlarmı acaba.
Bu arada %68 di kümülatifte oran sağlık kuruluna gidince orada oranımı %71 e çıkardılar :)

hakansezer

bel fıtığı,diyabet,uyku apnesi,hipertansiyon,görme,duyma v.b. süresizdir onu biliyorum.ama muhtemelen astımdan ve nörolojik ağrıdan süreli vermiş olabilirler.

benim ağır uyku apnesi 35, bel fıtığı (opere-ameliyat) 9 toplam 41 süresizdi.

genelde kontrol muayenesinde aynı rahatsızlıklar varsa bu sefer süresize çeviriyorlar.sizinde kontrolde süresize çevrileceği kanaatindeyim.

Üst Alt