Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%46 raporumla vergi indirimine başvurdum. Sonuç olumsuz olursa ne yapmalıyım?

egeber

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
8 Mart 2011 Güncel:

ARKADAŞLARRRR :))

Sonunda beklediğim cevabı bugün ankaradan öğrendim raporum %46 ve 3. dereceden onaylanmış çok mutlu oldum.

Herkes gibi bana da yardımcı olmanız ricasıyla.

İlk raporumu ( Tıp 1 Şeker hastalığı %40 ve % 10 hiper tansiyon ) %47 olarak gönderdim iki ay sonra evrak eksik diye geri gönderdiler ve yeni rapor istediler bu sefer yeni rapor ve tüm eksik belgeler ile % 51 olarak gönderdim yine 45 gün geçti telefon ile aradım bu seferde hakem hastanesine gönderilmek üzere geri göndermişler ve hakem hastanesinede gittim son oran ( Tıp 1 şeker hastalığından % 30 tek böbrekten %16 ) %46 ile yeni raporumu aldım
şimdi evrakları hastane Ankara'ya gönderdi yine raporun dönme ihtimali var mıdır ve sonuç olumsuz olursa ne yapmalıyım.

vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.

hayır dönmez hakem hastanesinin verdiği karar kesinkarardır değişmez ve hakem hastesinin belirlediği oranı kabul etmek zorundalar yani düşüremezler.Şimdiden hayırlı olsun

Mete bey,

Rahatlatacı cevabınız için çok çok teşekkürler.Şimdiye kadar yüzlerce konu okudum ama hiç kimse sağolsun sonucunu yazmıyor herkes derdini yazıyor ama sonuca ulaşan kayboluyor herkesi aydınlatmak adına ben elimden gelen tüm bilgileri aktaracağım.Tekrar soruyorum şeker'den emekli olan duydunuzmu hiç yani hastalığınız ne olursa olsun rapor sonucumu önemlidir.

hastalığınız ne olursa olsun size sürekli ibareli ve hakem hastanenin verdiği rapor sonucu önemlidir.

ewt sekerden emekli olan var benim dayım kıronik seker hastası devlet memuru kendisi vergi indirimini aldı ve 15 yıllda emekli oldu:)

Arkadaşlar,

Ankara da raporu sorgulayacağın bir numara var oraya şunu sordum hakem hastanesi kararı son kararmıdır diye aldığım cevap hayır değildir ama heyetin istediği cevapları net olarak verdilerse olabilir denildi yine içime korku ve şüphe düştü yani bir ay daha bekleyip göreceğiz.

Mustafa selam,
Dayının sadece şekerdenmi emekli oldu yoksa ek bir hastalık mevcutmuydu aydınlatırsan sevinirim.

Cevaplarınız için teşekkürler.

sayın egeber,
hipertansiyon için aldığınız %10 ne oldu, iptalmi edildi?

Selam,

Hakem hastanesi bana sadece şeker hastalığın sorulmuş diyerek onu dahil etmedi zar zor doğuştan tek böbrek olduğumu ekletebildim zaten onu ekletmesem şeker %30 olarak yetersiz kalıcaktı.Bir diğer ilginç olan hasekide şekerin karşılığı %40 okmeydanında %30 ikiside devlet hastanesi.

şimdi arkadaşım %30 şekerden %16 böbrekten mi aldın?baltazara göre hesaplamak gerek

Eğer öyle ise baltazara göre % 41.2 olur sonuç

Cemil selam,

Evet %30 şekerden %16 tek böbrekten aldım ve sonuç%46 oldu baltazar formulü nasıl hesaplanır bilemiyorum yardımcı olabilirmisiniz lütfen.yani sonucun %46 olması önemli değilmi ?

Cemil bey,

Bu durumda sorun çıkmazmı anlamam gerekiyor yani kabul görecekmi demek.

Sorun çıkarmı bilmiyorum ama ayrı ayrı aldığınız oranlar baltazar formülü ile hesaplanır sizin yazdığınız gibi hesaplanmaz ayrıca kurul oranı düşürebiliyor inşallah hakem hastanesi olduğu için düşürmez ve onaylanır genelde hakem hastanelerin kararı onaylanıyor

Birden fazla özür durumunun bulunması
MADDE 11 –
(1) Birden fazla hastalığı veya özrü bulunanların, özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranlarından, en fazla kayba sebep olan hastalığın vücut fonksiyon kayıp oranı esas alınır. Diğer rahatsızlıklara ait vücut fonksiyon kayıp oranları Balthazard Formülü ile toplanarak genel vücut fonksiyon kayıp oranı hesaplanır.

(2) Balthazard Formülü aşağıdaki şekilde uygulanır:
a) Tüm vücut fonksiyon kaybı oranları ayrı ayrı tespit edilir.
b) Bu oranlar en yükseğinden başlanarak sıraya konulur.
c) En yüksek oran özürlünün tüm vücut fonksiyonunun tümünü gösteren % 100'den çıkarılır.
ç) Bu çıkarmada kalan miktar, sırada ikinci gelen tüm vücut fonksiyon kaybı oranı ile çarpılır. Çarpımın 100'e bölünmesinden çıkan rakam en yüksek tüm vücut fonksiyon kaybı oranına eklenir; böylece, birinci ve ikinci arızaların tüm vücut fonksiyon kaybı oranı bulunmuş olur.
d) Özür ikiden fazla ise, birinci ve ikinci arızaların kayıp oranı birinci sıraya ve üçüncü sıradaki oran ikinci sıraya alınarak işlem tekrarlanır.
e) 60 yaşın üzerindekilerde; genel vücut fonksiyon kayıp oranına Balthazard Formülü ile % 10 eklenir.

Açıklamalar ve bilgilendirmen için çok teşekkür ederim umarım sorun çıkmadan bir ohh diyebilirim.

Peki ret gelirse ne yapmalıyım ?

Bir üst kurula itiraz edebilirsin oda olmazsa hukuki süreç

Cemil selam,
Bir üst kurul nedir ve nasıl bir yol izlenir..

Dilekçeyi verirken red kararı verilen raporlarının üst kurulda değerlendirilmesi diye yazarsanız evrakları üst kurula gönderirler

hakem hastanenin verdiği karar kesindir hiç bir kurum merci mahkeme hata sağlık bakanı bile itiraz edemez oranı düşüremez ve sizi ne sebepten olursa olsun bir daha sevk edemez. hakem hastanenin verdiği oranı kabul etmek zorundadır.

Mete selam,

İnşallah dediğin gibi olurda bu dertten kurtulurum mutlaka haberdar edeceğim sizleride...

ARKADAŞLARRRR :))

Sonunda beklediğim cevabı bugün ankaradan öğrendim raporum %46 ve 3. dereceden onaylanmış çok mutlu oldum.

Şimdi işe girişim 01.09.1994 emeklilik için ne zaman başvurabiliyorum bu konudaki görüşlerinizide alabilirmiyim lütfen...

egeber ilk ssk girişin(gün,ay,yıl)olarak,kaç gün prim günün doğum tarihin sanırım %46 3.derece vergi indirimi almışsın bunları yazarsan emeklilik tarihini hesaplayalım

Vergi ind.hakkınızı kazanmışsınız hayırlı olsun ama kontrol şerhi var mı ? Bunu öğrenebildiniz mi?

Merve selam,

Sigorta girişim 01.09.1994
Prim gün sayım : 4.700
Doğum trh : 01.04.1971
Rapor onayım : % 46
3.derceden vergi indirimim onaylanmış
Desteğin için şimdiden teşekkürler.

İlker selam,
Evraklar elime daha ulaşmadı ama şerh evraktamı yazar ona göre bakarım ve bu nedemek açılklarmısın lütfen.

ankarayı arayıp sorabilirsin raporun sürekli olup olmadıgını onlar söylüyorlar

Hayırlı olsun :)

Emeklilik için (01.09.1994 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prime tabisiniz.

Sayın Oturan Boğa,

Sizden ricam hangi tarih itibarıyla emeklilik için başvurabilirim
bir sıkıntım ise 11.01.2011 tarihi itibarıyla işten çıkartıldım

yardımcı olmanız ricasıyla nasıl bir yol izlemeliyim.

01.09.1994 + 17 = 02.09.2011 tarihinde emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Prim gününüz zaten tamam olduğu için, bundan sonra çalışıp çalışmamanızın emekliliğinizle hiç bir ilgisi yok.

Bülent bey,

Bir ricamda tahmini ne kadar emekli maaşı alacağım hakkında tahmini birşeyler söyliyebilirmisiniz lütfen.

Gün :4800
Ödenen: 350 bin tl

Üst Alt