Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 46 raporumu gelir idaresi onayladı. Bağkur'dan mı SSK'dan mı emekli olayım?

adem76

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
SSK lı çalışırken kendimi sevk ettirdim ve Mayıs 2013 tarihli % 46 raporumu gelir idaresi onayladı. Sgk ya emeklilik için başvuru yaptım. son 3,5 yıl bağkur fazlaymış onun için beni yeniden rapor için sevk edecekler tekrar gelir idaresi değerlendirecekmiş. Sizce başvurumu bağkurdan devammı ettireyim yoksa biraz ssk lı çalışarak 3,5 yıl daki ağırlığı ssk lehine çevirerek ssk dan emekli mi olmalıyım. (2 sene ssk lı çalışırsan ssk fazla oluyor.) Bağ kur tekrar rapor onay bir seneye yakın sürer diye düşünüyorum.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Bence biraz daha çalışarak ssk'dan emekli olun.
Bağkur emekli maaşları her zaman ssk dan daha düşük olmakta,bu ömür boyu alacağınız bir maaş olacak,kısa vadeli düşünmeyelim.
Bağkur'dan olmak istediğinizde tekrar rapor,üst kurul,Ankara falan derken zaten bayağı bir süre geçecek.SSK dan ise vergi indirimi almış olmanızdan dolayı yeni rapor istenmeden emekli edileceksiniz.
Ben olsam yeni rapor ve değerlendirme sürecini bekleyeceğime,bu sürecin üzerine biraz daha çalışır ssk dan direkt emekli olurum.
Tabi bu benim düşüncem,tercih sizin.

Teşekkür ederim. Bende öyle düşünüyorum. Bağkur affı çıkmaz ise (hizmet iptali) ssk yı beklerim yada bagkur imtina davası açayım diyorum.

Üst Alt