Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%46 surekli raporum var. Tekrar kurula çıksam oran duser mi?

erhanDenizli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2011 yilinda ortapedi ve kbb. %46rapor aldim dogustan surekli olarak,

ozel bi kurumda ozurlu kadrosunda ise basladim. 2sene sonra kanser hastasi oldum ve tadavim 9 aydir suruyor.

Tedavi suresince bir gozumde gorme kaybi olustu. Durum raporu aldim % 32 verdiler ve gozun acilamayacagini soylediler.

Tekrar heyete ciksam raporumu yeniletmek istesem ilk rapordan dusuk alir miyim?
ve 2.derece ozurlu imkanlari neler

Birde onkolojiden dolayi raporda surekli olarak bi oran veriyorlarmi?

bilgisi olan var mı

tesekkur ederim

düşe bilirde yüksele bilirde rahatsızlıgınız ilerlemişse şayet rapor oranını yükselte bilirsiniz fakat elde etmiş oldugunuz hakta sıkın tıya düşmesin eger düşük çıkar ise 40 altına kazanılan hak iptal olur 2 dereceden engeli indirimi emeklilikte biraz erkene çeker sgk başlangıcınız var ise belirt
ona göre hesaplıya biliriz 3 ile 2 dereceden emekliligi

Ugur Bey merhaba

Surekli dogustan yazmasina ragmen rapor orani dusebilirmi?Ve 02.03.2002 yilinda sigorta girisi,2011 de rapor aldim.Ben oran artar diye dusunuyorum,cunku gozumun bir tanesi gormuyo ve onkolojide tedavi goruyorum

gözden aldığınız oran yükselebilir oda 42 olur ancak gözün alınmış olması gereklimidir bilmiyorum geçmiş olsun

Herhalde daha evvel aldığınız rapor sürekli olduğundan direk hastaneden tekrar 2. Rapor alamassınız.ilk önce il sağlık müdürlüğüne gidipte ilk raporunuz için itiraz etmeniz gerekir. Daha sonra yine heyete giripte rapor alabilirsiniz.

tekrar heyete gire bilir siniz yukardaki arkadaş giremezsindemiş fakat daha önceki raporu 2011de aldı isen tekrar baş vura bilirsin ister şahsi olarak ister defter darlık kanalı ile fark etmez şu an 3.dereceden vergi indirimi ile 19 yıl 4240 pirim 2. dereceye yükseltirseniz yani 60 ve üstü 17yıl8 ay 3920 pirimle 16 ay daha erken emekli olursunuz mademki oran artı şansınızı deneyin sizin yararınıza olur tekrar baş vura mazsın diyen arkadar bilmeden cevap vermiş rapor oranı artması veya aradan 1 sene geçmesi halinde tekrar baş vura bilirsiniz tekrar baş vuru için 6 ay veya birsene zaman gecmesi yeni rapor için yeterli sizin epey olmuş

@allakasi bey
2009 yılında aldığım sürekli raporum mevcut.
Geçtiğimiz cuma günü hastaneye gittim oranım yükseltmek için,randevu almak için tc mi verdim ve sistemden 2009 yılındaki sürekli raporumu GÖRDÜ ve başvuramassın dedi memure.ancak il sağlık müdürlüğüne gitdipte itiraz etmen Lazım dedi.ondan sonra olur dedi bana.halbuki alabilseydik simdi emekli olcaktım diğer türlü 18 ay beklicem artık.

Üst Alt