Skolyozla İlgili Bir Tedavi Deneyimi
Herkese merhabalar. Daha önce bu foruma bir konu açmıştım. Annemden bahsetmiştim. Burada da anlatayım kısaca: Annem 46 yaşında, skolyozu ergenlik döneminde fark edilmiş ancak o zamanlar bir çaresi aranmamış. İlerleyen yaşlarda da doktora gitmiş fakat skolyozu sinirlerin çok olduğu bir yerde olduğu için ve felç riski çok yüksek olduğu için doktor ameliyatı önermemiş. Aynı zamanda skolyoza bağlı kalça çıkığı da var. Annem hem estetik açıdan rahatsız oluyor, hem de bacağına zaman zaman ağrı veriyordu; üstüne bir de geceleri sol tarafına yatamıyordu.
Forumda da yine kısa bir süre önce tekrar ameliyatı düşünüp bunun bu yaşta mümkün olup olmadığını sormuştum. Ankara'da yaşıyoruz. Burada bir spor ve masaj merkezi var. Bel fıtığını tedavi ettiğini duyduk. O zamanlar rahatsız olan dedemi ameliyat olmadan önce buraya götürüp çare aradık. Kesinlikle bel çekme gibi bir işlem yapmıyor. Sadece masaj yapıyor. Üç gün götürdük, üç seans sürüyor tedavi. Dedem 15 gün sonra düzelme gördü. Doktor ameliyat öncesi bir MR daha çekip baktığında fıtığın ameliyat gerektirmediğini, vücudun erittiğini söylemiş. Dedem şimdi şükür iyi, fıtıkla ilgili bir rahatsızlığı yok. Biz bu deneyimimizden sonra çoğu fıtık hastasını buraya yönlendirdik, giden herkes memnun kaldı.
Babam yine oraya bir hasta götürdüğü gün, masaj yapan kişinin skolyoz için de masaj yaptığını tesadüfen duymuş. Biz epey bir süre annemi götürsek mi diye düşündük. Şu düğün bitsin, şu misafir gitsin diye bahanelerle epey erteledik. Bir yandan da korkuyorduk, ya anneme yapacağı masaj sonucu geri dönülemeyecek bir zarar verirse diye. Sonunda gidip konuşmaya karar verdik. Eski MR sonuçlarımızı alıp gittik. Sonuçlara bakıp "Kolay, hallederiz" dedi. Annem korkusunu dile getirdi, bir zararı olur mu diye, bugüne kadar çok sayıda skolyoz hastasını tedavi ettiğini, şimdiye kadar bir şey olmadığını söyledi. Biz de masajı yaptırmaya karar verdik. Üç gün gittik. Omurgadaki eğriliğin düzelip düzelmeyeceğini sorduğumda düzelecek dedi. Kalça çıkığını da sordum, o da düzelir dedi.
Şimdi 1,5 ay oldu. Çok şükür masajın anneme bir zararı olmadı. Yararı oldu mu diye arada bakıyoruz beline, sanki kalça çıkığı düzelme gösteriyor gibi, omurgasını bilemiyoruz tabi. Biraz zaman geçsin doktora gidip röntgen - MR ne gerekiyorsa baktıracağız.
Yine zaman zaman gözlemlerimi burada paylaşacağım. Belki ameliyattan önce böyle bir şeyi denemek isteyen olursa diye burada paylaşmak istedim. Herkese çok geçmiş olsun, inşallah herkes tez zamanda şifasını bulur.