Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%46'lık raporum vergi indiriminde düşürülür mü?

bolatarsiz

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
2012 yılı aralık ayında % 46 özürlü raporu verdiler. raporumda kalp % 43 göz % 5 ort. % 46 yazıyor.
yapılan muayene kriz geçirdiğim için acil müdahale anjiyo yapıldı. ritim bozukluğu, damar tıkanıklığı bir damara stend takıldı hipertansiyon ve ablasyon yapıldı gözde ise uzak yakın sorunu ve kapak düşmesi denildi.
5 kalem ilaç kullanıyorum raporum kronik sürekli yazıyor.

rapor aldığımda siğortalı değildim. işe girip vergi indirimi için başvuracam yukarıdaki hastalık bilğilerim doğrultusunda vergi indirimi alabilir miyim.

1989 girişliyim. askerlik borçlanması dahil 4000 günüm var.

selamlar.özürlü sağlık kurulu ile ilğili yönetmelikdeğişti bizim yararımıza diyebiliriz.artık hasteneden aldığımız raporla vergi dairesine başvurup yazılı oran kadar indirim alınabilecek.Ankara ya gönderme ,bekleme ve düşük gelme olayı kalktı.

...ve vergi indirim hakkı kazanır iseniz hemen emekli olabilirsiniz.

pembeyürekli;

nasıl kalktı?artık ankaraya gönderılmeyecek mi raporlar?sadece vergi dairesinin kararı yetiyor mu? peki şuan ankarada beklemede olan raporlar ne olacak?

Bekleyenleri bilemem yorum bunlar artık.ama bürokrasi de kazanılmış hak esastır.hemen git bi konuş vergi dairesi ile..

Kazanılmış haklarMADDE 18 ? (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

Sayın pembeyürekli özürlü kimlik kartı için alınan sürekli yüzde 68 için sgk malulen emeklilik için iş kaybı oranının tesbiti için tekrar aynı hastaneden rapor istemesi normal mi kaldıki rapor sürekli ve de oranları aldığım rahatsızlar geçer ise tıp tarihinede geçerim...

:) rahatsızlığımız geçse ah ah raporda onların olsun imkanları da.ama bu yeni yönetmelikle sürekli ibareli rapor eski tarihli de olsa geçerli deniyor..

ben dün defterdarlığa gidip sordum,konuyu anlattım,hayret ettıler ne kadar değişik yorumlamışsınız dedıler.Hatta Ali tezelin yazısınıda göturdum yanımda,sızın anladıgınız gıbı değil dediler,bize raporları ankaraya göndermeyın kendınız onaylayın dıye bı yazı gelmedı dedıler,onlara göre değişen bır sey yokmus,resmı gazetedekı maddede yazılana göre zaten defterdarlık onayı yeterlı denmesı şu şekildeymış,bızım onaylamamız ankaraya göndermemız demektır,bız aynı sekılde devam edıcez dıyorlar.Yani benım anladıgım ortada bı belırsızlık var bı yazı cıktı ama kımse ayrıntısını bılmıyor,zaten bana son söyledıklerı cumle şuydu:bu yayınlanan yönetmelik,bız yönetmeliğe göre değil kanuna göre hareket ederiz. oldu

pembeyürekli;

denebilir..
diye bilirimmbuda benim yorumum;;;;;;;
Ali Tezelide kaybetdik desene...Yahu.Made 15..,.Yazmış eskisiyle yenisi Arasın Fark yokAyrıca merkez Sağlık kurulu Yok Yazmak Yalan a girer...
Birincisi Defterdarlıktaki Memur Doktor mu ki Raporun doğru olduğunu Anlasın
merkez sağlık kuruIrşunun Amaçı;Uzman doktor,,memurların 'YonetmeliğeUygun Rapor düzenlenmediğinikontrol etmek için kurulmuştur.
Ayrıca Ali TezIin bir yanlışı daha Var;
merkez Sağlık kuruluRaporu değiştirmeYetkisi yoktur diyor.
HAYIR Kanunen Vardır.Amadeğiştirme şartı na Uymak kaydıylaOda sıkı durun yaZıyorum..
Usulune uygun düzenlenmemiş Raporlardır
örnek;Teşhize Uyumayan Oran
örnek;Evrak eksklğihastalığa Uymayan Oran..
saten geri gelen raporlarin oran düşerme sebebi keyfi degildir ali tazelin yazdigi gibidegil;
raporların hepsınde yanlis oranlama yapıldığı yada evrak eksık denir. Buda merkez saglik kurulunun oran dusurme diye tabir edilsede aslinda duzeltme yatkisine kanunen dayagidir....

BIR EZBER VAR MERKEZ SAGLIK KURULU KEYFI ORAN DUSURDU DIYE...YOK OYLE BIR SEY..SATEN OYLE OLSA MAHKEME YOLU aCIK...100 ..100 kazanirsiniz..

Diyelim Mankeymeye Başvurdunun orasida yonetmelige uygun rapor olmasina bakacak..HASTANE yanlis yapmissa YADA merkez saglik kurulu yanlış yapmışsa ;pesinen kabul etmeyecek ki... diyelim hastane olmadık hastalığa yüksek oran ,yanlış oran verdi ... merkez sağlık kurulu bunu kabul mü edecek..
veya mahkeme yok hastane raporu neyse omu diyecek......
merkez Sağlık kurulu Vardır Yok demek Yanlıs..
Ali TezeI yada kim dıyosaResmi gazete..Sayı :28173Resmi gazete.. Sayı:28603 ARASINDAKI FARKI LÜTFEN SÖYLESSİN.

Velifki emekli oldunuzKanunda bile acik kontrol muayenesine sgk cagıra bilir diyor..Yasada enbuyuk handiksp buyken siz merkez saglik kuruluna takilmissiniz..
Bu su demek hastaneden rapor aldin ...
1-)defterdarliktan gectin..ama ben tekrar raoor isteye bikirim
2-)Yada hastaneden raoor aldin merkez sagliktan onaylatin..

BEN TEKRAR KONTROLE CAGiRRIM..Birakin merkez saglik kurulu olsun.siz raporlrinizin gercek hastalik gercek oran olduguna eminseniz zaten emekliliginiz onaylaniyir...Yok Merkez kurulu olmasa...

VAY ANAM YANDIK..SGK HERSENEE YASA DEGISTIRIR YADA HER SENE KONTROLE CAGIRiR..
NOT:
Az yazilan once mantiklimi diye akil suzgecinden gecirelimmm.

Üst Alt