Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 47 ile vergi indirimi maaşıma ne kadar yansır?

kader12

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba benım %47 raporum var ve vergi indirimim şirketime bildirilmiş dün itibariyle oda %47 maaşıma ne kadar yansıma olucak bilgisi olan varmı?
birde iş yerimdeki bordro memuru bana 2. derece dedi ben internetten baktıgımda 3. derece oluyor.
derecelerin değişmesi çokmu önemli ne anlama geliyor?

Dereceler önemli tabii ki ama kafanızı hiç karıştırmayın, % 47 ise 3. derecedir o ve 28,5 TL. yansır.

merhabalar, annem için vergi indirimine başvuru yapıcaktı çalıştığı şirketten yazıyı aldı,raporunu aslı gibidir olarak noterden onaylattı fakat vergi dairesine gittiginde fatih'e göndermiş vergi dairesi tekrar bir oran verilmesi gerekiyormuş. bende vergi dairesine başvurdum fakat böyle bişey olmadı raporun tarihi temmuz 25 bana bıraz yardımcı olurmusunuz lütfen.konu hakkında istanbulda ikamet edipte bilgisi olanlar yazabilirmi. çünkü ben samsunda yaptım işlemlerimi hemen halloldu istanbulda farklı işliyor sistem?

Arkadaslar cok saolun ıstanbulda vatan caddesınden sadece basvuruluyormus cvplar için ayrıca tesekkürler!!!!

@KKELEBEKK abla şirket bana 38 tl yansıtıyor 3. derece.3 ay geçmiş dönem aldım şimdide verdiler hep 38 tl bi yanlışlık olmasın sonra bende bu fazla ödemeleri geri istemesinler ?

Bana da 39 lira%40 vergi indim orani galiba kazançla alakali oran degisiyor

Polat34 o mesajı 2014'te yazmışım. 2015 tutarlarına göre 30 TL düşmesi gerekiyor. Ama hem senin, hem ulas arkadaşımızın buna göre bile yüksekmiş. Başka bir sebepten artış gösteriyor olmasın, 3. derece vergi indiriminin bunun üzerinde yansıtılmaz. Muhasebeyle görüştünüz mü?

KKELEBEKK sordum böyle yansıyormuş dedi muhasebe ,bende fazla kurcalamadım,zaten aldığımız maaştan göstermiyorlar ssk mızı

vergi indirimi onaylandı maaşa yansımadı

merhaba arkadaslar,
annemın %68 süreklı raporu var.kendısı calısmakta ve vergı ındırımı ıcın basvurdu ve vergı ındırımı geldı ocak 2015 ıtıbarıyle ancak calıstıgı yer hala maasına yansıtmadı ve yasıtmadıgı gıbıde annem sordugunda zaten 10 tl bırsey onemlı degıl dıyıp gecıstırmekteler. elındekı gelen evrakda 16.01.2015 tarıhınden ıtıbaren dıye ıbare bulundugu ıcın kendısıne odeme yapılması gerekmıyormu? bunu devlet degıl sırket oduyor dıye bılıyorum ama yanlısmı bılıyorum? nasıl bır yol ızlemelıyız? benı aydınlatırsanız sevınırım. şimdiden tesekkürler.

güncel dönemi şirket ödeyecek
geriye dönük vergi indirimi almak içinde
işyerinden maaş bordrolarını alıp vergi indirimi almış olduğu vergi dairesine başvuracak.

Benim %58 oranım var, şubatta başvuru yapmıştım nisan gibi olumlu cevap geldi. gelen cevapda başvuru yaptığım tarihten itibaren diyorlardı ama sorun olmaz dedim ve nisan'dan itibaren işyerim bana aylık 43 TL fark ödemeye başladı. çünkü geriye dönük sigorta bildirgelerinde değişiklik vs. yapılacaktı kimse uğraşmasın zaman kaybetmesin dedik. neticede işlerimiz çok yoğun şirkette. velhasıl kelam, o farkı şirket ödeyecek neticede o tutar kadar ssk vergisini az odeyecek diye biliyorum. ayrıca anneniz benden bir üst kademede engelli sayılıyor oranı %60'ın üzerinde olduğu için ki benim bir alt hatta en alt kademe sayılmasına rağmen 43 TL alıyorum. Hoş kaç para alacağınız sigortanın ne kadar gösterildiğinede bağlı bir durum sanırım.

:)eyüp bey ben anlayamadım sonucta ocak ayında calıstıgı sırkete gelıyor evrak,ankaradan gelen oranda 68 olarak bunu sırketten talep etmek gerekmıyormu? ayrıca vergı ıadesı geldıgınden ıtıbaren yatırılması gerekmıyormu bu bır suç degılmı sırket ıcın.sonucta onaylanan ve hak kazanılan bır durum söz konusu.
deniz şahbaz bılgı ıcın tesekkur ederım.
sanırım sımdı anladım maas bodrolarını talep edıp vergı daıresıne yatmadıgını beyan edıcez dımı :):)

Üst Alt