Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

47 kodu ile iki tekerlekli araç kullanamaz denilip A ehliyet verilmiş!?

m_alabas

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, sol alt extremite polio sekeliyim. 2017 yılında B ehliyetimi engelli ehliyetine çevirdim. 47, 78 ve 102 kodları var. Bu gün hem ehliyetin süresi dolacağından hem de A2 otomatik motor ehliyeti alabilir miyim diye tekrar komisyona girdim. Engelli B ehliyetimle birlikte A2 otomatik motor ehliyeti istediğimi komisyon başkanına söyledim. Yürümeme baktı, kısmi muayeneden sonra “evet, 47 kodunu kaldıralım sana A+B ehliyet verelim” dedi. Bi kaç saat sonra rapor e devlete gözüktü.
SINIRLI KULLANIM KODLARI : 15.10.2025
: 10.02 Otomatik vites ,47. İki tekerlekli araç kullanamaz,78. Sadece otomatik vitesli araç
İki tekerlekli araç kullanamaz,78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir, 102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
kullanabilir,102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
IV
TIBBİ NEDENLERLE VERİLECEK KODLAR KARAR : Engelli AB
AÇIKLAMA :
Otomatik. A+B
: B91 POLİOMYELİT SEKELİ
Özeti bu şekilde. Görselini de burdan yüklerim.
Raporu bu şekilde görünce sağlık müdürlüğü 3 nolu başkanlığına gittim, durumu anlattım. Hem ili teler kullanamaz, hem A verilmiş, bu nasıl oluyor diye sordum, bizde hata yok, nufus müdürlüğü karar verecek dediler. Nufus müdürlüğü bizlik bişey yok, sürücü kursu A verirse ben ehliyetine işlerim dedi. Sürücü kursları bu raporla A sınıfı hiçbir ehliyeti alamazsın dedi. Tıkandım kaldım. İtiraz etsem ne değişir ki. Ha bide top çevirip biz o A yı 3 teker motorlar için vermiş olabiliriz de dediler arada ama 46 kodu var, orda sadece 3 teker kullanır kodu. Böyle saçma bi durumla karşı karşıyayım. Engelli AB ehliyetinin ne olduğunu kime sorduysam bilmiyor. Konu hakkında bi bildiği, fikri olan var mı?

Benimde benzer bir durumum var;
Ağustos ayında heyete girdim. Engelli B ehliyetim zaten var. Amacım A sınıfı motorsiklet ehliyeti almaktı. Sağ bacak poliosekeli. heyetin karşısına çıktım, genel bir muayene yaptı ilgili doktor, tek ayak üstünde dengede falan durdurduktan sonra iki teker kullanabilirsin dedi. Zaten raporumda olan kodlar bir tanesi hariç aynen kaldı. (47 kodunu (ikiteker kullanamaz) çıkardılar.) Ancak ehliyet sınıfını "Engelli AB" yazdılar.
Sevinerek sürücü kursuna gittim A sınıfı ehliyat almak istediğimi söyledim. Kurs belgeleri aldı. ilçe milli eğitime gönderdi. İlçe milli eğitim A sınıfı engelli ehliyeti olamaz dedi. Kalktım gittim İlçe milli eğitime derdimi anlattım. ilgilendi bir şef , Müdüre sormam gerekir beni aşıyor dedi. dönüş yapacağım dedi 2 haftadır dönmedi.
İl sağlık müdürlüğüne gittim , " senin ehliyet sınıfın artık "engelli B" değil, bu saatten sonra "engelli AB" dedi. ve bu ehliyeti veren bir sürücü kursu bulacaksın dedi. Ama sürücü kurslarının böyle bir sınıftan haberi yok.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Konuya ilave soru olarak bende 47 koduna itiraz ettim.
Komisyon kararı ilk sonuçta karar olarak Engelli AB yazıyordu
İtiraz sonucu karar engelli B oldu
Şimdi başka şehire gideceğim nihai karar için
Bu karar Kısmında ki AB ve B nedir bilen var mı ?

Üst Alt