Merhaba, sol alt extremite polio sekeliyim. 2017 yılında B ehliyetimi engelli ehliyetine çevirdim. 47, 78 ve 102 kodları var. Bu gün hem ehliyetin süresi dolacağından hem de A2 otomatik motor ehliyeti alabilir miyim diye tekrar komisyona girdim. Engelli B ehliyetimle birlikte A2 otomatik motor ehliyeti istediğimi komisyon başkanına söyledim. Yürümeme baktı, kısmi muayeneden sonra “evet, 47 kodunu kaldıralım sana A+B ehliyet verelim” dedi. Bi kaç saat sonra rapor e devlete gözüktü.
SINIRLI KULLANIM KODLARI : 15.10.2025
: 10.02 Otomatik vites ,47. İki tekerlekli araç kullanamaz,78. Sadece otomatik vitesli araç
İki tekerlekli araç kullanamaz,78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir, 102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
kullanabilir,102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
IV
TIBBİ NEDENLERLE VERİLECEK KODLAR KARAR : Engelli AB
AÇIKLAMA :
Otomatik. A+B
: B91 POLİOMYELİT SEKELİ
Özeti bu şekilde. Görselini de burdan yüklerim.
Raporu bu şekilde görünce sağlık müdürlüğü 3 nolu başkanlığına gittim, durumu anlattım. Hem ili teler kullanamaz, hem A verilmiş, bu nasıl oluyor diye sordum, bizde hata yok, nufus müdürlüğü karar verecek dediler. Nufus müdürlüğü bizlik bişey yok, sürücü kursu A verirse ben ehliyetine işlerim dedi. Sürücü kursları bu raporla A sınıfı hiçbir ehliyeti alamazsın dedi. Tıkandım kaldım. İtiraz etsem ne değişir ki. Ha bide top çevirip biz o A yı 3 teker motorlar için vermiş olabiliriz de dediler arada ama 46 kodu var, orda sadece 3 teker kullanır kodu. Böyle saçma bi durumla karşı karşıyayım. Engelli AB ehliyetinin ne olduğunu kime sorduysam bilmiyor. Konu hakkında bi bildiği, fikri olan var mı?
SINIRLI KULLANIM KODLARI : 15.10.2025
: 10.02 Otomatik vites ,47. İki tekerlekli araç kullanamaz,78. Sadece otomatik vitesli araç
İki tekerlekli araç kullanamaz,78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir, 102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
kullanabilir,102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
IV
TIBBİ NEDENLERLE VERİLECEK KODLAR KARAR : Engelli AB
AÇIKLAMA :
Otomatik. A+B
: B91 POLİOMYELİT SEKELİ
Özeti bu şekilde. Görselini de burdan yüklerim.
Raporu bu şekilde görünce sağlık müdürlüğü 3 nolu başkanlığına gittim, durumu anlattım. Hem ili teler kullanamaz, hem A verilmiş, bu nasıl oluyor diye sordum, bizde hata yok, nufus müdürlüğü karar verecek dediler. Nufus müdürlüğü bizlik bişey yok, sürücü kursu A verirse ben ehliyetine işlerim dedi. Sürücü kursları bu raporla A sınıfı hiçbir ehliyeti alamazsın dedi. Tıkandım kaldım. İtiraz etsem ne değişir ki. Ha bide top çevirip biz o A yı 3 teker motorlar için vermiş olabiliriz de dediler arada ama 46 kodu var, orda sadece 3 teker kullanır kodu. Böyle saçma bi durumla karşı karşıyayım. Engelli AB ehliyetinin ne olduğunu kime sorduysam bilmiyor. Konu hakkında bi bildiği, fikri olan var mı?