Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%47 oranında raporu bulunan şizofrenim. Askerlik durumum ne olur?

amonsa

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
ben senelerdir psikiytrik tedavi oluorum en son bana gecen ay sizofreniden %47 rapor verdiler tecilim bittti ama askerlik subesine gitmeye bile korkuyorum beni askere alırlarsa ben iice kafayı yerim die dusunuyorum 2 kez bu durum yuzunden universite bırakmak zorunda da kaldım suan kayıtlı oldugum bi uni var fakat insan icine cıkmaktan korkuyorum yine gitmıyorum sizce nasıl bi yol izlemeliyim askerlikten muaf olurmuyum

Muaf tutulma olasılığı çok çok yüksek kardeşim. Sakin kalıp işlemlere başlamak en doğru yol. Bu konuda doktorunla da yardım iste... Ayrıca giderken durumunla ilgili olarak elinde ne kadar rapor vs. varsa, yanında olsun.

Askeri hastanede bir süre kontrole tabi tutarlar, sonra tümden kurtulursun bu stresten. Sabır...

arkadaşım bende paranoid şizofreni tanısıyla tedavi görüyorum. 3 yıldırda ilaç kullanıyurum. Yüzde 50 özürlü raporumda var. Geçen yıl askeri hastaneye sevk ettiler. doktora bütün belgelerimi verdim seni heyete çıkarcağım dedi. Heyete çıktım. Bir yıl erteleme verdiler. Temmuzda tekrar muayene olcağım. Şizofreni olsanda hemen ilk defa çürük vermiyorlar bilgin olsun. Saygılar.

kardeş aynı durum bende de vardı ama benimki 80 di 1 sene sonra da almadılar askere
umarunm senide almazlar

bilen biri varsa yardım etsin sizofreni ve askerlik

arkadaşlar ben yuzde 47 sizofreni hastasıyım gecen sene askerlik icin gittigimde bir sene tecik verdiler bundan sonraki surec ne olur ocak 1 de tecil suresi bitiyor da

Arkadaslar merhaba

benim engelli raporum yok. Sadece normalde gittigim beni iyi taniyan bir doktordan durumumla ilgili rapor istedim. Durumum organik olmayan tanimlanmamis kronik psikozdu.

2013 agustosta gitmistim 1 yil ertelediler rapora bakip heyete sokup.
Ama bu bir yil aralik 31de bitiyormus. Yine gittim ve bu sefer curuge cikardilar.

Ilk gittigimde gataya gittim orasi biraz sikintili 600 soruluk bir test ustune 120 soruluk baska bir test yapiyorlar. Ama kalabalik ve gelen hastalar cok problemli rahatsiz bir ortam.
Gata erteleyip teshisimi onayladigi icin ocagin 2sinde kendi sehrimde girdim burasi rahatti. Gata cok buyuk ordan oraya kosturmaniz gerekiyor benim 1 hafta surdu.

Bu arada ben 2006dan beri hastayim sure onemli anladigim kadariyla.

Sorcaginiz sorulari yanitlamaya calisirim. Askerden alacaginiz muaf belgesinde hastaliginiz da yazmiyor.

mrb geçtiğimiz ay aralık ayında askere elverişli değildir raporu aldım ankara askerı hastanesınden (GATA) DAN nöroloji kliğinden

Üst Alt