Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%47 oranlı raporumu Maliye düşürdü! Ne yapmalıyım?

komple

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben 2008 yılında aldığım rapor yuzde 40 ti ankara 39 dusurdu şimdi eylül 2018 itibariyle aldığım rapor günde 47 busefer de ankara yuzde 35 düşürmüş ben mahkemeydi başvurayım yoksa il saglik mudurlugunemi mahkeme acsam kazanirmiyim yardımcı olursanız sevininirim.

hangi hastalıklarınızdan almıstınız mümkünse paylasırmısınız?

sağ el baş parmak ve sınır kesisi bide belfıtığı 5 yerde

Dava acarsan baska hastahane yollanıcaksın eger sonuc farklı cıkarsa hakem hastanesı atanıcak 2 tane hastahane raporu gerekıcek ve hakem hastanesının verdıgı rApor ykesın yanı kısacası bu ıslemler en az 5 ay surer eger baska hastalıgın varsa o sekılde basvurabılırsın 6 ay sonra

yani davada acsam itirazda etsem sonuç degismiyecekmi çünkü benim durum farklı ben e sefer tek rahatsızlığından gönderdiğim rapor yuzde 39 düşürmüştü ankara şimdi ne olduda ikinci rahatsızlığında çıktı daha cık yükselir ceklerine bu seferde yuzde 35 düşürmüşler yani yapılacak bisey varmi itiraz ettiğimde yükselme gibi bisey olurmu yoksa 6 ayı mi bekleyeyim nedersiniz.lutfen yardımcı olun

3 sefer gönderdim raporu 2008 yılında 2010 yılında ve 2014 yılında yuzde 39 olarak geldi ankaradan 2018 yılındaki rapor yuzde 35 olarak geldi

il saglik müdürlüğüne itiraz etsem yine 5 ay surermi

Rahatsızlık larınızı ve oranlarınızı yazın

komple Arkadaşım merhaba,benim iki kalçamda çıkık doğuştan yaşım 56 yirmi yaşında rapor oranım %63 idi otuz yaşında %45 e düşürdüler bu raporla engelli kimlik kartımıda çıkardım ,boyun fıtığı ameliyatı oldum boynumda 8 adet vida mevcut normalde engel oranımın artması gerekir .bu arada engelli kimliğimi kaybettim yeniden almak için sosyal hizmetlere başvurduğumda yeniden rapor çıkarmamı rapor tarihimin eski olduğunu (2003) söylediler bende % 40 üzerinde olacağını düşünerek şişli etfal hastanesinden raporumu çıkarttım çok komiktir iki kalça çıkığı ve boyunda protez disk ve vidalarla bana %29 rapor verdiler .Ben uğraşmaktan usandım hakem hastaneye gitsem çok farklı olacağını düşünmüyorum.Bu tamamen devletin yasaları ile alakalı bir durum doktorların elinde olan birşey değil.Bu hükümet kendisi ile ne kadar gurur duysa azdır çünkü bütün engellileri iyileştirmiş gözüküyor.Sen şanşını yinede bir dene içini karartmıyım .malesef bütün engellilerde aynı durum mevcut .ALLAH hepimize kolaylık versin.

elimde ortaladık orani yuzde 40 belimdeki fitil yuzde 7 aynı yerde çalıştığın arkadaşımın iç hastalıktan aldığı rapor yuzde 56 1 puan bile düşürmeden geldi ben devlet hastanesinden almıştım arkadasim ise araştırma hastanesinden aldı araştırma hastanesininkini düşürmüyorlarmış dogrumu

bide anlayamadım bir nokta var bu ankara bizle dalga geçiyor sanırım aynı raporu 3 sefer gonderdim yuzde 39 düşürürken buseferde rahatsızlığım çoğalıp daha yüksek bi rapor aldığımda orani yuzde 35 kadar düşürüyor ben dusundum yuzde 39 verir yine 1 puandan belde alirim heralde diye ama bikere takmislar benim hastaligim cogalsada bize erken emeklilik gorunmuyor sanirim hakmi adaletmi bu yaziklar olsun bi keser döner sap döner bigün gelir hesap doner ayni durumda kendileri olur bigun bizi anlarlar cok doluyum herkeze saygilar

komple Kardeşim, çok haklısın ama derdimizi ancak burada böyle paylaşıyoruz ama sesimizi duyuramıyoruz ben 30 sene önce koşabiliyordum şimdi yürümekte zorluk çekiyorum ama sevgili hükümetimiz bizi iyileşmiş görüyor demekki hangi kişiler bunu çıkardıysa yazıklar olsun diyorum .Belki birileri gelir düzeltir ama biz görürmüyüz bilemiyorum.İnanın bu konuda bende çok doluyum.

Benım fıkrım ayni seyler benimde basıma geldi sureklı gıttıgın hastaneye gitmen daha mantıklı olur eger arastırma dıye gıttıysen şişliye etfaldan rapor almak zaten ölüm gıbı bişey dusuk verıyolar kagıthane devlet hastanesine bir basvur derım ben kagıthane devlet hastanesi hiç yoktan daha adil davranıyor diyebılır keza okmeydanı hastaneside daha ilgililer.raporun 29 geldi İtiraz edersen sımdı saglık kurulu diyelimki X hastanesine atadı dıyelımkı %50 aldın bu sefer neden bu kadar fark olustu dıye senı tekrar haken hastanesine atanıcak oradan alacgın sonuc kesindir bu ıslemlerde hastane yogunluguna gore degısıyor kısaca 5 6 ay surer bence kı suruyoda

Hani Ankara artık düşür müyordu ya? Hani onca haber, onda dava? Yıl olmuş 2019 biz hala bakmadan görmeden masa başında engelli oranlarının düşmesini konuşuyoruz.

Gerçekten sinir olmamak elde değil.

merhaba kolay gelsin ben 2008 yılında devlet hastanesinden yuzde 40 aldım ankara 39 dusurdu tekrar 2011 yılında yuzde 40 aldım aynı hastaneden yine ankara 39 dusurdu gece zaman zarfında belindense rahatsızlandım buseferde yuzde 47 aldım ankara busefer yuzde 35 düşürmüş ne yapmam gerekir direk mahkemeye versem kazanirmiyim tekrar hakem hasretinle uğraşmayın yoksa araştırma hastanesindeki gideyim raporum yeni geldi bir ay varmış itiraz etmeme yardım ederseniz sevinirim

komple...hocam bırak başımızdakileri,bu sitede bile bir sürü allah devletimize zeval vermesin ciler varken bizim sesimizi zaten kimse duymaz hep yalnızız!!...kolay gelsin çok geçmiş olsun..

edindiğim bilgilere göre hastalık ve düşük düzeyde uyku apnesi parmak, tek kulak,tek göz bunlara %40 vermiyor ankara
bunların bir kacı bile olsa oran düşürülmekte

hatta sgk sizi bu hastalıklardan ötürü emekliliğinize kontrtol şerhi koymakta

malesef bu tip rahatsızlığınız var ise tekrar çağrılma ihtimaliniz var.

Allah sağlık sıhhat versin bize

Not:seçimlerde tokadı vurmazsak bundan daha beteri olacak,tokadı vurduracaksın ki bu haksızlıları yapamasınlar

peki mahkeme versem bisey elde edebilirmiyim

mahkeme yolu ile rapor alıp emeklilik hakkını alan arkadaşım var. ben de avukat bulursam mahkeme aracılığı ile basvurmayı düsünüyorum
mahkeme de sonuçta yine hastaneye gönderiyormuş ama sonuçta kazanan arkadaşım var

peki mahkeme versem bisey elde edebilirmiyim

hayır elde edemessın bel fıtıgı %8 her yukselme için 1 puan sinir en fazla 10 ama başparmaktakı sinir hayatını etkıleyen bır durum yok , aldığınız hastane %47 vermiş hastalıgınız tabloya göre o degerlerde değil , yardımcı hastalıklar varsa , hipertansıyon, şeker onlar yukseltmıs olabılır

Üst Alt