Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%47 raporla emeklilik hakkında..?

omega26

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba

bulunduğum ilin devlet hastanesinden 1 yıl süreli olmak üzere % 47 rapor aldım. Daha sonra bu raporumu vergi indirimi için Ankara'ya gönderilmek üzere bulunduğum ilin vergi dairesine verdim. Sonuç olarak bana oradan da % 47 sonucu geldi. Yalnız Ankara'dan gelen raporda kontrol yazmıyor. Sorularım şu şekilde

1. Ankara'dan gelen rapor sürekli anlamına mı geliyor
2. Bu sonuçla emekli olabileceğimi biliyorum senem günüm yetiyor . Emekli olursam bulunduğum ilden aldığım rapor kontrol sonunda % 40'ın altına düşerse emekliliğim yanar mı?

Teşekkürler

Ankara Maliye'den gelen sakatlık indirim belgesinde bir süre kısıtlaması yoksa, o hak sürekli demektir. Yani raporun 1 yıl süreli olmasının hiç bir önemi yok.

Vergi indirim hakkı size emekliliği de getiriyor. SGK kendisi kontrol muayenesi istemezse, raporunuzun bitiş tarihi ile emekliliğinizin hiç bir ilgisi kurulamaz. 1 yıl sonunda raporunuzu yenilemenize de gerek olmaz yani.

Teşekkür ederim. Az önce vergi dairesine de gittim. Verdikleri yanıt sizin yanıtınızla doğru orantılı.

Üst Alt