Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%47 raporumla 2010'da memur oldum. Ne zaman emekli olabilirim?

ELİFPINAR

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
BİMER aracılığı ile SOSYAL GÜVENLİK KURUMU EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
şöyle bir soru sordum.

''SOSYAL GÜVENLİK KURUMU EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
%47 engelli olarak, 4 A ya tabi olarak çalışmakta iken (4 a Hizmetim 2862) 17.12.2010 tarihinde işimden ayrılarak, 23.10.2010 tarihinde 4c olarak çalışmaya devam ettim. (4 c Hizmetim ise 2543 gündür). Toplamda ise 5405 gün primim yatmıştır. Gelir İdaresi Başkanlığından 3. derece engelli indirim raporum mevcuttur. Ne zaman emekli olabileceğimi ve emekli olduğum taktirde ne kadar maaş bağlanacağını öğrenmek istiyorum, bağlanıcak emekli aylığıma istinaden emekli olup olmayacağıma karar vereceğim için, vereceğiniz bilgi benim için çok önemli olup bu konuda bilgilerinizi arz eder iyi çalışmalar dilerim.''

ve 18.01.2018 tarihi itibari ile bana verilen cevap:

''Başvurunuz üzerine durumunuz incelenmiştir.

Konuyla ilgili 5510 sayılı Kanunun 28.maddesinin 4.fıkrası uyarınca durumunuzun incelenebilmesi için, göreve sakat olarak atanmanıza ilişkin atama onayı ile göreve girişteki ve son durumunuzu gösterir sağlık kurulu raporlarının aslının gönderilmesi halinde Kurumumuz Sağlık Kurulunca incelenerek sakatlık oranınız tespit edilerek hangi hizmet yılına tabi olduğunuz belirlenecektir.

Ayrıca emekli olacağınız tarih belli olmadan ne kadar ikramiye ve aylık alacağınızın bildirilmesi mümkün değildir.'

ELİFPINAR

%47 raporla 18 yıl 4080 güne tabiisiniz .gün ve prim şartını tamamlamışsınız. vergi indiriminiz mevcutsa hemen sgk ya müraacat edip erken emekli olabilirsiniz.

ozgurmeric74

evet özgür bey, hitapta da emekli oabileceğim yazıyor ama ben 4C liyim ve maaşımın çok düşeceğini tahmin ediyorum, ne kadar alacağımı sordum sgk ya fakat söylemediler, ayrıca da yeni rapor istediler, sakatlık oranımı onlarda inceliceklermiş. Aklım karışık, emekli maaşımı söyleselerdi iyiydi.

ELİFPINAR

emekli maaşınızın bir tahmini yapılamaz. emekli maaşı hesaplanması için birçok kriter ve formülasyon vardır.kimse size şu kadar alırsın diyemez.maaş hesaplama siteleri var. çok az sapma ile hesaplıyor ancak sizin 4/c den de primleriniz olduğundan sistem sizin maaşınızı hesaplayamaz. tecrübelerime göre size nacizane yorumum fazla bir maaş beklememenizdir. 1000-1500 tl arası bir miktar bağlanır diye düşünüyorum.

teşekkür ederim özgür bey,5434 sayılı kanuna tabi memur arkadaşların maaşlarını bizzat kendim yapıyorum fakat kendi maaşımı hesaplayamıyorum.

Yanliz 5510 yasasi 28. Madde de 94. Maddeye vurgu yapilmis.. ve 94. Madede de genelde %60 malulluk icin yeniden rapor istenebilir durumu var.. engelli kadrosuyla girenlerden yeniden rapor istenmesi yada kimisinden istenip kimisinden istenmemesi yoruma acik ve ugrastirici malesef.

Üst Alt