Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

47 xxy rahatsızlığım var. 1200 gün primle malulen emekli olabilir miyim?

gc323

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm ben yusuf merak ettığim çok sey var bana yardımcı olacağınızı düşünüyorum

benim doğuştan kromozon bozukluğu Klinefelter sendromu yani 47 xxy rahatsızlığım var
aynı zamanda uykuapnesi.epilepsi.yüksek tansiyon .nefes darlığı rahatsızlıklarımda var .

sigorta gırışim 1990 hepsi 1200 gün sigortam var
askerliği de 1 ay yaptım 15 ay hava değişimi verdiler arkasından c33 obezite raporu verdiler

malulen emekli olmam için ne yapmalıyım bana bir yol gösterilmisiniz
47 xxy olmam ayrıca bana bir olanak sağlarmı

yaldımcı olursanız sevinirim.

gc323

Hastalık sigorta girişinden önce mevcut olduğu hallerde malülen emekli etmezler.

peki özürlü raporu verirlermı kromozon bozuklugu dogustan ama digerleri sonradan

gc323

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerek. Bu saydıklarınızla çok zor...

Ama sakatlık oranı cetveli'ne göre her bir rahatsızlık için oran belirlenir ve bunlar balthazard formülü ile toplanırsa % 40 oran alabilirseniz (bu mümkün) erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Bunun için 3600 gün priminizin ve defterdarlıktan elde edilen sakatlık indiriminizin olması gerek.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

@OturanBoğa @BuTcHeR

ben 2001 den beri şeker hastasıyım. %65 raporum var ( bypass+ampute+diabet+yüksek tiroid).
İlk sigortalılık tarihim 2006 ama o tarihde engelli raporum yoktu ve normal kadrodan çalıştım ta ki 2011 mayısa kadar ( özel sektör ) .
Mayıs 2011 itibari ile ziraat bankasında engelli kadrosunda işe girdim.

Yani şimdi sizin demenize göre ben istersem malulen emekli olamayacak mıyım ?

tsunami_

Evet, bu hastalıkların toplamından % 60 ve üzer rapor almak size malulen emeklilik getirmeyecek. Maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmalısınız ki malulen emekli olabilesiniz.
Siz sakatlık oranı cetveli'ne göre alacağınız % 40 ve sakatlık indirimi ile erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Not: Son 2520 primin fazlasının ssk (4a) statüsünde olacağını varsayıyorum.

@OturanBoğa anladım napalım sağlık olsun artık... Milletin sonradan hasta olması ile bizim başdan hasta olmamız arasında ne fark var ise artık kanunlar işte... teşekkürler üstadım cevap için.

heyet yüzde 78 vermiş 1300 gun sigortalı gunum var benim şimdine yapmam gerekıyor bana yardımcı olursanız sevinirim.

gc323

Yukarıda da yazdığım gibi, malulen emeklilikte oran önemli değildir. Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek bir rahatsızlığın olması gerek. Bunun yanı sıra en az 1800 de prim olmalı. (askerlik yapmışsanız bu süreyi borçlanıp sigortalılık sürenize ekleyebilirsiniz)

47 xxy Klinefelter sendromu (Erkekler için) eğer çocuk yoksa %10 engel sayılıyor yada 47 xxy down sendromu engel oranı %70 ile 90 arasında değişmektedir

Üst Alt