Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 kalıcı rapor tazminatı nasıl hesaplanır?

Abdullahsnr

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle teşekkürler 27 yasindayim 1 yil once motosikletimle ana yolda giderken tahli yoldan yüksek hizla kontrolsuz cikis yapan kamyonet carpti mobese goruntuleri mevcut karsi taraf %100 kusurlu goruldu benim kusur oranim yok

evraklarim tam tedavi oldugum universite hastanesi bana 1 yil sonra %40 kazaya bagli kalici engelli raporu verdi kaza yaptigim esnada calismiyordum meslegim kepce operatoru belgelerim mevcut sag kol sag ayak hareket kisitliligi platin bel catlagi kafatasi catlagindan verildi

sigorta sirketi talep ettiginiz tazminati yazili beyanda bulunun denildi ben nasıl hesap yapabilirim avukatlar farkli farkli tutarlar cikariyor evliyim 1 cocugum var 1 yasinda

arkadas hakkın....250 bın tl.... Cıvarı gıt bır avukat bul %10 dan fazla verme ...ben kendım ugrasacam dersen karar senın 250 bın isteeee.... Pazarlık sunnettır de

Sayın @Abdullahsnr
Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyiniyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları farkedebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Sigorta Mağdurları Derneği

simader
- Kaza tarihi 02.07.2016
- Doğum tarihi 20.05.1990
- Kaza tarihindeki net gelir : kaza tarihinde çalışmıyordum (meslek kepçe operatörü)
- Kesin sakatlık oranı %40
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir. 4 ay tedavi süresi 1 yıllık geçiçi rapor %38

Abdullahsnr

Sayın Abdullahsnr,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Vermiş olduğunuz bilgiler ışığında, aktüer hesap uzmanları tarafından yapılan hesaplama sonucu, yasal asgari ücret üzerinden sakatlık tazminatınız 292.170,00 TL. olarak hesaplanmıştır. Mesleğinize ilişkin belgeniz, kaza tarihinde çalışmanız olmasa bile öncesinde veya sonrasında operatör olarak SGK çalışmanız var ise, mesleğinize uygun olan maaşınız üzerinden hesaplama yapılması mümkün olacaktır.

Sakatlık tazminatını sizin hesaplamanız mümkün değildir. Çünkü bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Uzun aylar süren eğitim sonucu öğrenilebilecek kadar da karışık ve ayrıntılı bir hesaplamadır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyiniyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları farkedebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Sigorta Mağdurları Derneği

Rica etsem bu hesaplama sistemini bana yollayabilirmisiniz sigortaya yollamam icin mail yollasam mesajla cok tesekkurler

Öncelikle teşekkürler 27 yasindayim 1 yil once motosikletimle ana yolda giderken tahli yoldan yüksek hizla kontrolsuz cikis yapan kamyonet carpti mobese goruntuleri mevcut karsi taraf %100 kusurlu goruldu benim kusur oranim yok

evraklarim tam tedavi oldugum universite hastanesi adli tıp kurumu na başvurarak uzman mütalası bilirkişi maluliyet tespit raporu na başvurdum kazaya bagli kalici %48.2 maluliyet raporu verildi kaza yaptigim esnada calismiyordum meslegim kepce operatoru belgelerim mevcut.

sigorta sirketi talep ettiginiz tazminati yazili beyanda bulunun denildi ben nasıl hesap yapabilirim avukatlar farkli farkli tutarlar cikariyor evliyim 1 cocugum var 1 yasinda

Çok büyük geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. Aktuer hesabı yaptırıp ona göre bi şey istemek lazım ama vereceklerini pek sanmıyorum avukat tarafından talep edilmedikçe. Lütfen gelişmeleri bildirin bizede

arkadas paran yaklasık olarak 310 bın tl para cıkıyor....bıde rapor oranın nelerden kırık mı var

- Kaza tarihi 02.07.2016
- Doğum tarihi 20.05.1990
- Kaza tarihindeki net gelir çalışmıyordum meslegim kepçe operatörü
- Kesin sakatlık oranı %48.2 adli tıp raporu mevcut kalıcı malulıyet tespit raporu
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi %38 6 aylık geçiçi rapor

sağ kol humeris kırıgı
kafatası çatlagı
sag ayak bilek kırıgı
ortopedik ve sinirsel engel
aksayarak yürüme

ben kaza yapmadan önce kepçe oporatörü egitimi aldım ehliyetimi ve belgemi aldım bütün tam çalışmaya başlayacagım zaman kaza yaptım ehliyetim mevcut mahkeme bunu göz önüne almayacakmı ?

adlı tıp raporu %48.2 ye yükseltti malulıyet tespit raporuymuş

Abdullahsnr
hesap yapmaya bile gerek yok. zmss teminat limiti kaza tarihibde 310 bin liraydı ve o kadar para alırsınız.
kaza tarihinde çalışmıyor olmanız; hesabın asgari ücretten yapılacağı anlamına gelmez. kepçe operatörü vasıfsız eleman değildir, asgari ücretin en az 2 katı maaş alır ve sizin hesaplama da buna göre yapılacaktır. sizin alacağınız tazminat 500 bin liranın üstünde çıkacaktır.

310 bin lirayı karşı tarafın trafik sigortasından, 310 bin liranın üstündeki kısmı ise karşı tarafın immsi varsa imm sigorta şirketinden, yoksa da karşı taraftaki araç işleteni ve sürücüsünden isteyebilirsiniz.

sigorta şirketi size kaç para istiyorsun diye soramaz, sorarsa da 310 bin lira istiyorum deyin.

Diyelimki sigortadan 310 bin tl tazminatı aldım sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor manevi tazminat davasımı açmalıyım bana çarpan kişiye

Abdullahsnr

Öncelikle geçmiş olsun.

Maddi tazminatın 400.000 TL çıktığını varsayarsak, 310.000 lirasını Trafik sigortasından alırsınız. Kalan 90.000 tl yi varma ihtiyari mali mesuliyet sigortasından o da yoksa zarara sebebiyet kişilerden alabilirsiniz. Maneviyi de aynı şekilde, sigorta varsa sigortadan yoksa kişilerden alabilirsiniz.

Tüm bu süreç iyi bir araştırma ve takip ile hukuk ve sigorta bilgisi gerektirir. Bu nedenle konusunda uzman bir avukattan destek almanızı öneririm.

Saygılarımla

Benimde hesaplar misiniz çok merak ediyorum is kazası geçirdim kaza olduğu zaman sigortasizdim sonra dan sigorta yapmışlar 3. Is günümde sağ el bilege kadar ampute oldum

Kaza tarihi 07.2016
Doğum tarihi 20.07.1994
Net gelir 1400 tl
Engelli % 54 sürekli rapor kalıcı el gitti

Hiç bir şekilde meslek eğitimi almadım kaza anında tezgagta tek bırakıldim

akks47 kusur durumu bilinmeden tazminat bedeli hesaplanamaz. hakim sizin dosyanızı kusur yönünden incelenmek üzere bilirkişiye gönderecektir. kusur oranı belli olduktan sonra da tazminat bedeli hesaplanır.

Sayın Simader,

Rica etsem benimde ne kadar tazminat alacağımı hesaplayabilir misiniz?

1. 23.07.2014 te kazayı geçirdim.
2. 04.09.1975 doğumluyum.
3. %35 özür oranım var.
4. %100 davalı hatalı
5. Kaza olduğu sırada AGİ'li maaşım 3580TL idi.
6. 06.04.2015 tarihinde işbaşı yaptım.

bu size verilen oran meslekte kazanma gücü azalma oranımı yoksa vucut kayıp oranımı bu ikisi birbirinden farklıu oranlar bu net bilmek lazım siz tekrar kepce oparatorlugu yapa bilirmisiniz meslete kazanma gücü aranı vucut kaybından fazla cıkr bunu iyi araştırın

bunlar sizin iş gücünüzü nekadar etkiledi bunun oranını yaptırdınızmı

bence bu konuya hakim birinden destek alın

Üst Alt