Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 48 olan raporum hakem hastanesi tarafından % 24'e düşürüldü..?

şadiye1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum acaba benim sesimi duyupta yardımcı olacak birisi varmı şimdiden tşk.benim sorum şu

özürlü raporumu yenilemek için aynı hastaneye gittim (pardon rapor 10 yıl önce alınmıştı)
1.hastane sağ dkç sekeli koksortoz tek baston kullanıyor ibaresi koyup % 24 verdiler .daha sonra ilsağlığa giderek itiraz hakkımı kullandım

2. hastaneye gönderdiler onun sonucu da şu :sağ dkç +sol koksortoz +lomber disl lezyonu 4 cm.kısalık çift değnek kullanıyor + sinir sisteminin tanısı :sağ altta atrofik görünü; tanısı koyaraktan bana % 48 verdiler
bundan sonra tabiiiki 3. yani hakem hastaneye gittim 3. hastanenin sonucu :sağ kalça displazisi; 5 cm.kısalık +sağ dkç; orta yürüme bozukluğu çift kanadienle yürüyor .lomber disk hernisi L4-5 L5-S1 disk hernisi tanısı koyaraktan bana% 24 dü verdiler böylelikle engellilik hakkım elimden alınmış oldu.

benim size soracağım soru şu şimdi bu durumda ben ne yapacam ayrıca birde 3. hastanenin araştırmaları sonucu yani (EMG) sonucu kas gücü kaybı rahatsızlığı çıktı .

arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varsa bana yardım edin bana adaletli davranmadılar gibi geliyor. 1 yıl sonra tekrar başvurabilirmişim öyle dediler ama şu aşamada yapılacak bir şey varmı bu özürlü ölçütlerini bilen varmı ne olur yardım edin teşekkür ederim

Sizin rahatsızlıklarınız anladığım kadarıyla, yürüyüş bozukluğu ve bel fıtığı.. Hastalıklarınızı tam olarak yazarsanız daha iyi olur.. Hakem hastaneden çıkan sonuca itiraz etme hakkınız yok. Dava açabilirsiniz, dava açıp sonuç alabilenler kadar alamayanlar da var ve malesef uzun süren bir süreç..

Sağlık kurulu raporlarına itiraz hakkında yönetmelikten ilgili madde:
(2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olmasıdurumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişininikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesive özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlıkmüdürlüğü kanalıyla gönderilir. "Hakem hastanenin özürlü sağlık kuruluncaverilen kararı kesindir."

Yürüyüş bozuklukları için verilen oranlarda kullanılan tablo:
Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları. (bkztablo 3.1)

Hastalık Derecesi Hafif :

A: Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazınınkısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecedeartritik değişikliklerin tespit edilmesi: % 8

B: PozitifTrendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti: % 12

C: Hasta (a) ve (b) şıklarını taşıyor ve bazen uzunyürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerindegenellikle kullanmıyor): % 18

D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO)rutin olarak kullanmak zorundadır. : % 18
Hastalık Derecesi Orta:

E. Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini süreklikullanmak zorundadır : %24

F: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmakzorundadır: % 36

G: Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında uzunbacak breysini (Diz – ayak bileği – ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmakzorundadır:% 42

H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarakkullanmak zorundadır: % 48
Hastalık Derecesi Ciddi:

İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya ikikoltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 60

J: Uzun bacakbreysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini süreklikullanmak zorundadır: % 72

K:Çift taraflı alt ekstremite (AFO veya KAFO) breysininyanısıra, iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84

L: Tekerlekli sandalyeye bağlı: % 96

Lomber omurga (Bel Fıtığı) rahatsızlıkları için verilen oranlar:
Tablo 1.1- Lomber omurganın özürlülük oranları (yaralanmamodeli).

1: Klinik bulgu,nörolojik kayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur: % 0

2: Öykü ve muayenebulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adale spazmıvardır, omurga hareketliliği asimetrik olarak azalmıştır veya radiküler ağrıvar ancak objektif bulgu yoktur; yapısal bütünlükte bozulma yoktur veya Hastadaklinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynı seviyedeve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi ile düzelmiştir veya
Kırıklar: (1) birvertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterioreleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veyatransvers proses kırığı.: % 8

3: Belirginradikülopati bulguları vardır, dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, reflekskaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır, bulgular elektrodiagnostiktestler ile gösterilmiştir Veya Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu,görüntüleme teknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta diskhernisi veya cerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya Kırıklar: (1)bir vertebra cisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalıetkileyen posterior eleman kırığı. Her iki durumda da kırık yapısal bütünlüğübozmadan iyileşir.. : % 13

4: Hareketsegmentinin bütünlüğünde bozulma olması; fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2komşu vertebrada öne-arkaya 5mm’den fazla hareket olması veya tutulan hareketsegmentinde bitişik hareket segmentine göre 11 dereceden daha fazla açısalhareket olması. Lumbosakral eklemin yapısal bütünlüğünde L4-5’de 15 derecedenfazla açısal hareket olması ile tanımlanan kayıp olması. Kas spazmı ve ağrımevcuttur. Veya Kırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın bir vertebrada %50’denfazla kompresyon (2)nörolojik motor bozukluk olmaksızın fraktur veyadislokasyonla birlikte çok seviyeli omurga segment yapısal bozukluğu : % 23

5: Kategori III veIV’ün kriterlerini karşılar, hem radikülopati hem hareket segmentininbütünlüğünde bozulma vardır; kategori III’deki gibi alt ekstremitelerde atrofiveya dermatomal dağılım ile uyumlu refleks kaybı, ağrı ve/veya duyudeğişiklikleri veya elektronöromyografik bulgular ve kategori IV’deki gibihareket segmentinin bütünlüğünde bozulma Veya Kırıklar: (1) tek taraflınörolojik bulgu ile birlikte bir vertebra gövdesinde %50’den fazla kompresyon:% 25

ilginize tşk. ama benim sormak istediğim hakem hastane 2 değnek kullanıyor yazıyor fakat %24 veriyor birde kas gücü kaybını nörolojik açıdan ele almadılar bunu belgelersem tekrar girme hakkım varmı.

Sağlık kurulu raporlarına itiraz hakkında yönetmelikten ilgili madde:

(2)Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığıncabelirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın birhakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporutanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. "Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir."

Hakem hastaneden çıkan sonuca itiraz etme hakkınız yok malesef. Sadece konuyu yargıya taşıyabilirsiniz. Dava açmanız gerekiyor.

Bir sene kadar sonra "rahatsızlığım ilerledi" diyerek başka bir hastaneden yeni rapor almayı deneyin.

sağlık raporu

merhaba arkadaşlar bana yardım edermisiniz. sağlık raporuna başvurdum.

PSİKİYATRİ: yineleyici depresif bozukluk .tedavi ile kısmen düzelir.

ORTOBEDİ:sağdoğuştan kalça çıkığı ve kısalık +koksikodiniç (kuyruk sokumu çıkıklığı)

FİZİK TEDAVİ:palio sekeli sağ koksortoz kalça EHA tam,sağ 1cm kısalık trendelenburç + sağ kuadni ceps çevre 4 cm atrafi .sağ kalça flex 2/5 diz extan 3/5 ayak dp 3/5 .1 adet kanadyazle mobitop +lomber disk hernisi L 5 sağ protnazyoN

ENDOKRİN:reaktif hipoglisemi

NÖROLOJİ:palio sekeli belirgin nefrodisit saptanmadı.fizik tedavi uygundur

Üst Alt