Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 oranında raporum, 4100 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

karasinek77

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben 98 girişli % 48 oranında özürlüyüm 4100 günüm var emekli olmak istiyorum ve ne kadar emekli maışı alırım aylığım 1000 tldir

İlk ssk girişiniz de 18 yaşını doldurmuş olmak kaydı ve 48% raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı almak koşulu ile
18 yıl 4080 güne tabisiniz
../../1998+18: ../../2016 yılında emekli olabilirsiniz.
Maaşınız o zamanki şartlar ne gösterir bilemeyiz.

emeklilik

1997 yılında ssk lı olarak işe başladım. Şuan 4.100gün primim var.
% 48 özürlü raporum var surekli olarak kulanabiliyorum 2012nin haziran ayında emekli oluyorum şimdi emklilik için yeni rapormu alıyorum yoksa bu raporu kullana biliyormuyum vergi diresinde vergi indirm belgesini 2007 de verdiler bununla emekli olabilirmiyim ve olursam ne kadar emekli maışı alırım ve hangi belgeler lazım bi yardımcı olurmusunuz teşekkürler.

şu an 1000 tl maış alıyorum haziranda emekli olursam ne kadar emekli maışı alırım aylığım bürüt üzerinden ödeniyor pirimi 4100 gün

Haziran da nasıl emekli oluyorsunuz.Sizin emeklilik tarihiniz 2016 yılında doluyor?
Maaşınız 750 tl olur. :)

Ben 1997de ssk girişim vardır toplam 15 yıl calışıyorum tabiki bu zaman arasında 3 yılım boşda kalmıştır başka başka işlerde calıştığım için boşta oandan 01/07/2012de emekli oluyorum şimdi sizin demek istediğininiz 2016da emekli olacağım

Doğum tarihiniz:
İlk ssk lı oluş tarihi:
Vergi indirim derecesi :
Bu sorulara cevap verebilirmisin gün ay yıl olarak.

1997 ssk girişiniz bile olsa 2012 haziran da emekli olamazsınız imkansız.?

Emeklilik tablosu:

2008_oncesi.PNG

karasinek77,
3.derece vergi indirim hakkınız olduğuna göre 17 yıl 3920 güne tabisin
01.07.1997+17 : 02.07.2014 yılında emekli olabilirsiniz yani 2012 haziranda emekli olmayı nasıl hesapladınız hala anlayamadım ?

4lhyp.jpg
BEN

vergi indirimi belgesi bu dimi..1999 yılında almıştım hala gecerliliği devam ediyomu...???

birde bende orjinali yok sorun olur mu???

desinger_07,
Evet vergi indirim belgesi bu bu belgenin aslı iş yerinizde dir.Elinizde fotokopisi olsa bile yeterli ama illaki elimde aslı olsun diyor isen iş yerinden alabilirsin zaten emekli olur iken sgk maliye'ye soracak ....... kişinin vergi indirim hakkı var mı diye ?

Bu belgeyle 2017 emekli olabilecem dimi, bidaha benden rapor falan istemezler dimi...??

Evet designer. Bu belge/hak sana erken Yaşlılık emeklilği hakkını da kazandırmış oldu. Emeklilikte (ssk-4a statüsünde emekli olacağını varsayarsak) yeniden rapor istenmesi söz konusu değil.

Üst Alt