Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%48 oranında raporum ve 5822 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?
ben 15.10.1974 doğumluyum.adana çukurova ssk aşkın tüfekçi hastahanesinde 6 haziran 2013 te heyete girdim.göz.kulak.fizik tedavi.dahiliyeden puan vermişler.iki hafta sonra raporun sonucu vergi dairesine gider orda öğrenirsin dediler. ben de bir hafta sonra hast çıkan raporu istedim % 48 sürekli almışım.3 tane çoğaltıp aslı gibidir kaşeletip imzalattırdım.
öğrenmek istediğim vergi indiriminden faydalanıp emekli olabilirmiyim.
ANKARA ya gitmez diyorlar böyle birşey varmı.gidersede oran düşer mi.
şu an özel bir sektörde çalışıyorum vergi dairesi sen emekli olabilirsin yazısı mı gönderecek yoksa ben mi başvuru yapacağım inanın ne yapacağımı bilmiyorum.
birde kime sorsam bilmiyor. ne kadar maaş bağlanır. prim 5822.kazanç 306.068.000.ilk sigortaklı olduğum yıl 4.5.1995.
oturan boğaya ve sitedeki tüm yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ALLAHA emanet olun.ALLAH sizin gibi insanlara yol gösterenlerin yokluğunu vermesin.
%48 oranlı rapor almışsınız 3.derece engelli statüsüne ve 17 yıl 3920 prim gününe tabisiniz..gününüzü ve yılınızı çoktan doldurmuşsunuz.Vergi indiriminden faydalanıp emekli olabilirsiniz.
Forumdaki bazı arkadaşların söylediğine göre 2013 yılı mayıs ayından itibaren çıkarılan raporları Ankara aynen onaylıyormuş.Fakat siz yinede işi sağlama alıp 1-2 hafta sonra vergi dairesinden onaylanıp onaylanmadığını öğrenmeniz daha mantıklı olur.Bazı durumlarda eksik bulgu veya raporda hata bulup tekrar heyete girmenizi isteyebilirler..Vergi indiriminiz Onaylandığı taktirde işyerinizi emekli olacağınıza dair bilgilendirip iş akdinizin sona erdirildiği gün ve tarihin yazılı olduğu çıkış belgesini aldıktan sonra bu belge ile SGK ya emeklilik işlemlerinizi başlatmak için başvurabilirsiniz..
Nostradamus ilgin için teşekkürler.dediğin gibi defterdarlıktan gelecek olan sonucu bekliyeceğim.inşallah oranı düşürmezler.ne kadar maaş bağlanır bildirmemişsiniz.bu konu da sen yada sitedeki diğer arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi.teşekkürler.
kadir primlerin yüksekten yatmış gibi gözüküyor yanlış bilgi vermiş olmayayım fakat kabaca +-1500 civarlarında olabilir forumda (emeklilik) kim ne kadar primle ne maaş alıyor isimli konu var burdan tahmini bir oran bulabilirsin
ssk lıyım 15.10.1974 doğumluyum 3.cü derece vergi indiriminden yaralanıyorum raporum%48 sigorta başlangıcı 5.4.1995 yani bu gün emekli olsam pirim 5956 kazançta 322.122
Aşağıdaki tabloda 15 numaralı kritere tabisiniz (rapora karşılık defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmiş olduğunuzu varsayıyorum). Yani, şu anda emekliliği hak etmiş durumdasınız.