Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 oranlı rapor ile H sınıfı ehliyet alınıyor mu?

Murat_bursa

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Eylül 2011 yılda trafik kazası geçirdim. sol femur + patella kırıgı mevcut şuan bacağımda. ARALIK 2012 yılında özür raporu aldım % 48 verdiler ama raporda 1 yıl sonra kontrolü uygundur yazıyor. 2005 YILDA B sınıfı ehliyet almışdım. Bu durumda nelerden yararlanabilirim yardımcı olursanız sevinirim

SAYGILARIMLA

Murat bey, raporunuzda 1 yıl sonra kontrol yazmış oldugu için şuan H ehliyeti alsanızda , araç alımında ötv den yararlanıp 1 yıl sonra alacagınız yeni raporda iyleşmiştir engel durumu ortaan kalmış olursa vergi dairesi sizden ötv yi geri alır bilginiz olsun.

Teşekkür ederim Hüseyin bey verdiginiz bilgiler için.

SAYGILARIMLA

raporun SÜRELİ VEYA SÜREKLİ ibareli olması ötv siz alınan araç için engel teşkil etmez.önemli olan aracın alındığı tarihte geçerli olması.süreli raporlada araç alabilirsiniz,süre sonunda tekrar rapor alamasanızda sizden ötv istenmez

raporsuresi.png

mustafa bey yani şuan araç alırsam ve rapor bittiminde iyileşmiş olursam ötv ödemiyecem mi yoksa sadece kdv mi ödeyecegim ???

SAYGILARIMLA

murat
şu an elinizdeki raporda H sınıfı ehliyet alabilir, özel tertibatlı araç kullanabilir ibareleri mevcutmu

Sol bacağınızda hareket kısıtlılığı olduğu tanı olarak yazacak ve "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi olacak.

Böylesi bir raporla sürücü kursuna yazılıp B'yi H'ye dönüştüreceksiniz. Daha sonra ÖTV-MTV istisnalı araç da satın alabilirsiniz.

h sınıf ehliyet

B sınıfı ehliyetim var. Geçirdiğim kaza sonucu sol bacağım da sorun var 2 yıl oldu h sınıfı ehliyet için başvuru yapacağım. Sağlık raporum %48 var alabilir miyim ?

Üst Alt