Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 rapor ile 5510'nun 28/4'e göre emekli olabilir miyim?

Kpt.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Ben de % 48 sürekli rapor aldım. 96 mezunuyum. 5510 sy. Kanun 28. Md. Ile gecici 4.md geregince Emeklilik için dilekçemi vermeyi düşünüyorum. .

Daha önce bu işlemi yapıp emekli olan arkadaşım varsa görüşmek isterim. Dün SGK ya gittim onlar kurumunuz bize sorsun sağlık raporunuz SGK Sağlık dairede onaylanırsa emekli olursunuz dediler.

Fakat kuvvetim biz engelli raporunu SGK ya göndererek işlem yapmıyoruz diyor. SGK ya bireysel başvuru yapmamı tavsiye ettiler. Ben de kuvvete dilekçemi verip. Aynı zamanda SGK ya bireysel başvuru yapmayı düşünüyorum.

Askersen engelli emekliliği haketmiyorsun anlayısı var lakin öyle değil kurum neden özlük haklarımızla ilgilenmiyor.emeklilik erken olsun geç olsun her çalışanın şereflice hakettiği paşalar gibi primlerini yatırıp zamanı geldiğinde hakedeceği güne neden bu kadar soğuk bakılıyor anlamıyorum sistemsel büyük bir problem çatlak var. Bireysel müracat et engelli emekli olabilirsin yazısını alınca kurum ss evraklarını düzenleyip sgk ya gönderecek ve normalde 2 ayda tamamlanması gereken iş 7-8 ayını alacaktır.allah şifa versin

Kpt.

İlk aşamada nereye başvurmak gerektiğini bilen var mı arkadaşlar?

Bence her ikisine de başvurun bakalım ne olur :)

Ben her ikisinde basvurdum maluliyete de engelliligede lakin bir yillik ugrasima rağmen emekliligim onaylanmadı.Bu kurumda görev yapan memurlar insana zulmediyorlar .Kanunlarıda keyfileştiriyorlar.isimden ayrılmadan 2 ay önce en son engelli emekliligimi vermiştim onuda haketmeme rağmen görevdeyken olmali diye reddettiler sonradan emekli olmama rağmen bu konu ile ilgili bilgisi olan varmi.BİR KAMU PERSONELİ PRİM GUN SAYİSİNİ DOLDURSA %65 ENGELLİ RAPORU OLSA ÇALİSİRKEN DİLEKCESİNİ VERSE İSTİFA EDERSE BU HAKKİ GİDER Mİ

Üst Alt