Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 rapor ve 2000 itibariyle işe giriş ile emeklilik şartlarım nedir?

Duymazadam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar aranıza yeni katıldım baya bi araştırma yapıyorum ve sizin tecrübelerini ze ihtiyacım var. 26.10.2022 tarihi itibariyle %48 oranında sürekli engelli raporu aldım vergi 8ndirimim onaylandi

1 -07-2001 sigorta girişim var (2950 gun)
2-2003 yılından 240 gün yedek subaylik çalışmam var
3-2004-2009 yılları arasında ise 4b bagkur var (2045gun)
Su qn wngelli emekli olabiliyorum halen 4a çalışıyorum bir işte
Sorum şu engelli olarak emekli olucam
E kpps ye girip engelli kadrosundan mimar olarak devlet memuru olursam ne kadar sure çalışırsam devlet memuru olarak emekli olabilirim
Memur olarak atandigimda wngelli emekli maaşım kesiliyor.
Memur olarak sureyi doldurup emekli olursam hem engelli emekli (4a) kaynakli kesilen)
Hem de memur wmekli ayligi alabilirmiyim
Araştırmalarında 2008 den once memur hizmetim olduğu icin bunu mümkün olabilecegi yazilmis.
Birde devletten memur olarak bir daha engelli haklarında emeklilik gün sayısına goremi emekli olurum
Bu konuda beni aydinlata bilirseniz sevinirim

Birde %48 engelli raporumda süresiz yaziyor ve açıklama kısmında 2 kulağında iyi isitmesi gerekli islerde çalışamaz ibaresi var. Nasıl bir işte çalışabilirim her şey duyma ve iletisimle ilgili çağımız gereği bu Konu daaki tecrübeleriniz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim
%30 isitme kaybi
%20 kardiyoloji tansiyon hastasiyim
%8 beyin sinir cerrahisi c-6 c-7 boyun bölgesinde iyi huylu kemik tumoru var ameliyat olmuştum tekrar nuksetti ağrı yapıyor

sende yuzde 30 gibi bir isitme kaybiyla duymadigin icin calismaktan umit kesergibisine iletisim cagi diye karamsarlik yapiyosun:eek:
askerliginizi yedek subay olarak yaptiginiza gore baya bir egitiminiz vardir
duyarak egitiminizi tamamlamis olmalisiniz askerlik yaptiginiza gore

en duymayan isitme engelliler bile calisiyor alin terleriyle yasamlarini surduruyorlar genelde
bir isitme engelli olarak agirima gitti dogrusu:)
diplomaniz
egitim gecmisiniz
evvelden calistiginiz isler
hadi bakalim azicik isitme kaybiyla is bulamam korkusuna son:eek:

GRAHAM BELL

Hocam benim derdim çalışmak yada engele sığınmak deil ne gibi sorunlar var onu öğrenmek istiyorum karamsarlık yok kesinlikle

Duymazadam

Son 2520 primin hangisi fazla ise emeklilik o statüde olur. 1261 gün 4c'li olursanız 4c'den emekli olursunuz.

4b için de 4c için de emeklilik artık aynı (ilk sigortalılık tarihiniz +):

bagkur.PNG

4b için de 4c için de SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanıyı almanız gerek. Yani elinizdeki %48 raporun sizin 4b veya 4c emekliliğinize etkisi sıfır. SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif tanısı almalısınız ki %40-49 arası statüde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilin.

AYnı anda iki emeklilik mümkün değil. Öncesi-sonrası yok.

Arastirdigimdq 2008 den once girisiniz var ise sgk hastalık listesine girmiyosunuz diye bakmıştım ama linki bulabilirsem aticam size

Wkonomi.com engelli ssklarin wmekliligi
Resul kürt

Burda yazmis giriş 2008 den once olduğu icinde 4080 gün yeterli olur diye tahmin ediyorum

Engelli. Comda da yaziyor ama linki gönderemedim bir turlu

Üst Alt