Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 raporla emekli oldum. Hayat sigortasından ödeme alabilir miyim?

snr1976

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;

Şirketimiz Nisan 2015 yılında 5 yılını dolduran çalışanlarına hayat sigortası yaptı.
Ölüm ve Malüllük hakları var.
Bende bu ay itibari ile 2022 kanundan % 48 orandan emekli oldum yapılan bu hayat sigortasından faydalanabilirmiyim?

Teşekkürler

Şener

snr1976

Sigortalı olduğunuzda zaten bu oranda işgücü kaybınız varsa, bir tazminat alamazsınız.

Sigortalı olduktan sonra işgücü kaybı oluşmalı ya da ölmelisiniz ki tazminat alabilesiniz! :)

snr1976

%48 oranlı rapora temel sayılan rahatsızlık hayat sigortası yapılmadan önce var mıydı? Yani bu rahatsızlık hayat sigortasıdan önce mi oldu, sonra mı?

Ben dort yildir mahkemeligim hastaligim sonradan cikti yine ödeme yapmadi beyinde tumor cikti yaninda felc olacaksin diyor yani şeytanca planlar allah yardimcin olsun zor

snr1976
Emekliliğiniz sonra olmuş olabilir ancak emekliliğe esas rahatsızlıklarınız sigorta tarihinden önce mevcut olduğundan her hangi bir tazminat alamazsınız.

Sonrada olsa alamasin her şartin yaninda bir şart daha koymuşlar policende kucuk harflerle yazar

Ufukalp bey merhabalar;
İlk raporum 2015 yılında aldım %50 idi.
Kolon Ca 4 evre ama metastas yok %20
Sağ tükürük bezi Ca metastas yok %20
Bel fıtığı %10
Bu rapor Ankaradan 2 yıl süreli %48 olarak geri geldi.
2017 Mart ayında tekrardan muayenelerimi yaptırdım fakat Sağ tükürük bezi ile ilgili rahatsızlığımı telaştan göstermeyi atlamışım.
Raporum %28 sürekli olarak geldi.
İtiraz edicem yarın il sağlık müdürlüğüne.Proses nasıl ilerliyo acaba yorumlayabilirmisiniz kısaca?
Oran konusunda endişeliyim tekrardan muayene ve kontroller sonuç nasıl çıkar acaba?

İyi çalışmalar

snr1976
Sağlık müdürlüğüne bir dilekçe ile itirazda bulunacaksınız.
Sizi başka bir hastaneye sevk edecekler.
Oradan da %28 gelirse kesinleşir, farklı bir sonuç gelirse bu sefer de başka bir hakem hastaneye sevk edilirsiniz. Hakem hastanenin sonucu kesindir.
İzmir'de sonuç beklemeden iki ayrı hastaneye sevk gibi bir yol da izleniyor, bir tanıdığıma öyle yapıldı.

Çok teşekkür ederim.
bu işler kaç gün sürer biliyormusunuz?

snr1976
Sevk edileceğiniz hastanelerin yoğunluğu ve heyet randevularına bağlı olarak değişir bu. Ama kolay olmayacak tabi ki, öyle birkaç günlük iş olarak görmeyin derim.

Üst Alt