Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 raporu olan eşim ehliyet için yeni rapor mu almalı mı?

DoğuBey1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba iyi günler Herkese
Benim eşimin %48 Durum bildirir raporu mevcut ve biz ehliyet alıp araç almak istiyoruz sorumuz şu olacak
Sıfırdan heyete mi gireceğiz yoksa ortopedi,göz vs. bölümlere mi gireceğiz bilgisi olan varmıdır kurulda çalışan veyahut bu durum başına gelen
(Raporu alırken sadece durum bildirir olarak almışlar)

Eşinizin rahatsızlığı nedir? Ehliyet için önce aile hekimine gideceksiniz aile hekiminiz rahatsızlığınıza göre sizi doktorlara sevk edecek. (Örneğin ortopedi, nöroloji)... O doktorlar sizi il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk edecek orada size ya özel tertibatlı araç kullanabilir raporu verilecek tertibat belirlenecek ya da sürücü olamaz raporu verilecek.

Durum bildirir raporu ile araç alamazsınız yeniden heyete girmeniz gerek ve rapor da mutlaka SADECE HARAKET ETTİRİCİ AKSAMDA TERTiBATLI ARAÇ KULLANMALIDIR. İbaresi mutlaka olmalı birde eşinizin ortopedik rahatsızlığı nedir her ortopedik engelli araç alamaz

Serebral palsi rahatsızlığı sağ motor organlarında kısmı engel var
Demek istediğim durum bildirir raporu ile araç almak değil olan raporun üzerine ehliyet almak istiyoruz ama anladığım kadarıyla tekrardan rapor almamız gerekecek
Ortopedik olarak engeli araç kullanır mı bilemiyorum ama aparat ile bir ihtimal kullanabilir ama karar yine heyetin

1991 senesinde ilk kez ehliyet alacakken ben İstanbul.daki Haseki hastanesine müracaat ederek orada heyete girmiş ve otomatik vitesli araç kullanabilir, sürücü olur raporu almış ve bunu ibraz ederek ehliyetimi cebime koymuş idim. Şu andaki uygulamaya göre kişi direkt olarak devlet hastanesine gidip sürücü olur raporu almak istese sürücü olabileceğine dair heyet raporu düzenliyorlar mı bilmiyorum. Ancak ehliyeti yenileme işlemleri esnasında şu an kişi sakatlığına göre ilgili komisyona sevk ediliyor ve komisyon sürücü olup olamayacağına, olacaksa hangi şartlar altında sürücü olabileceğine dair bir rapor veriyor. Arkadaşlar yukarıda yazmışlar, ben tekrar etmeyeyim ama işin içine bir de il sağlık md.den komisyona sevk kısmı giriyor. Allah işinizi rast getirsin. Biraz uğraşmanız gerek. Pat diye hemen olmuyor her şey. Selametle.
NOT. Yaşadığınız yeri Edirne olarak belirtmişsiniz. Benim için de bir porsiyon ciğer tava yiyin bari.

Benim engelim de serebral palsi sol hemipleji.. Bu aralar ben de ehliyet için mücadele ediyorum. Eşinizin ehliyeti yoksa dediğim gibi önce aile hekimine gidecek o sizi nöroloji ve ortopedi doktoruna sevk eder ondan sonra tam teşekküllü bir devlet hastanesine gidip vezneye para yatıracaksınız orada muayene olacaksınız. Doktorlar sizi il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk edecek. Komisyonda eğer araç kullanabileceğini düşünürlerse özel tertibat belirleyecekler ona göre sürücü kursuna kayıt olacaksınız. Ehliyetinizi aldıktan sonra araç almak için bu kez hastane heyetine başvuru yapacaksınız Ehliyetinizde yazan kodları raporunuza işleteceksiniz sonra o raporla otv'siz araç alabileceksiniz. İşlemler ve bürokrasi biraz uzun buna yapacak bir şey yok.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
Benim merak ettiğim konu tekrar hastaneye gittiğimiz zaman elimizde bulunan rapor iptal olup tekrardan mı rapor alınacak heyete çıkıp yoksa elimizde mevcut raporun üzerine mi işlenecek ehliyet kodları bilginiz var mı

Yeni rapor alacaksınız, mevcut raporun üstüne ișlenemiyor

Üst Alt