Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 raporum, 2008 sigorta girişim var. Ne zaman emekli olabilirim?

gamze1988

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba
işe başlayalı 1 ay oldu. çok erken başladım araştırmaya ama bilgim olsun istedim.
sigorta başlangıcım lise stajımda oldu 16/01/2005te fakat pirim olarak yatırılan bir para yok.
sadece 2008 yılında 41 günlük yatan bir pirimim var. oranım %48. bu koşullarda emeklilik tarihim ve gün sayım ne olmalı? yardımcı olursanız sevinirim.

Evet ilk sigorta girişiniz 2008 yılı sayılacak ama gün ay ve yıl olarak vermelisiniz ki ona göre hesap yapalım 2008 yılında 5510 sayılı yasa çıktı. Siz 30.09.2008 tarihi ve tarihinden önce işe başlamış iseniz farklı bu tarihten sonra başlamış iseniz daha farklı hesaplama olur.

eğer staj dönemi sayılmayıp da 2008 yılı sayılacak ise temmuz 2008 işe giriş gün olarak 11 i olması lazım.. 41 gün 2008 yılından var. 1 aydır da işe girdim çalışıyorum. 02/05/2013 işe başlama tarihim.

O zaman yapman gereken şu olacak şimdi iş yerinden çalıştığına dair belge al o belge ile birlikte raporunu ve senin yazacağın bir dilekçe ile bulunduğun ilin Maliye ''mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaatta bulun vergi indirim hakkı kazanır iseniz. 20 yıl 4400 güne tabi olursunuz. Şimdi hesap yapalım 11.07.2008 + 20 : 12.07.2028 tarihinde vergi indirim hakkı alır isen ve bu tarihe kadar prim süreni 4400 güne tamamlar isen erken emekli olabilirsiniz.

ama benim dah aizin imkanım yok ki.. bu işlemlerin hemen yapılması şart mı?

istediğiniz zaman başvurabilirsiniz vergi indirimi almak için.

izin imkanınız ne zaman olursa ozaman yapın iş yerinden çalıştığınıza dair yazı alıp bağlı bulunduğunuz defterdarlığa gidin orası sizi yönlendirecektir....

kısmet hanım yukarıdaki officer adminin yazısını anlamadım vergi indirimini alsam emeklilik zamanım geldiğinde tekrarmı rapor alacağım?

eser27, sigorta girişiniz 1 Ekim 2008'den sonraysa vergi indirimi alsanızda emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevkiyle yeniden rapor almak zorundasınız.
Yalnızca 1 Ekim 2008'den önce sigorta girişi olup, 4a(ssk)'dan emekli olacaklar bir kez vergi indirimi aldıklarında yeniden rapor almazlar.

Üst Alt