Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 raporum, 4500 primim var. Ne zaman emekli olurum?

AMBAUM

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba 1981 doğumluyum 100de48 raporum var ne zaman emekli olabilirim 4500 ssk pirimim var

İlk kez TAM primle sigortalı olduğunuz tarih?

Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indiriminiz var mı?

benim ilk sigorta girişim 3. ay 2001 %58 raporum var (vergi indirimini nisan 2015de hak kazandım ) ve 3100 gün civarında ssk primim var. benim emeklilik için başlanıç vergi indirimi aldığım tarih mi baz alınıyor yoksa 2001 de ilk sigortalılık tarihim mi ? ve ne zamana tekamul eder emekliliğim ?

Tam sigortalı olduğunuz yıllar baz alınıyor: Vergi indiriminin alındığı yıl önemli değil...
TAM sigortalı olmalı derken: staj ve diğer adla alınan sigortalık değil. bu staj sigortalık başlangıç kabul edilmiyor dolayısıyla soruya cevap almamışız: Tam sigortalı olarak işe başlama tarihiniz nedir..

ve 18 yaşında gün aldığınız yılda tam sigortalı olarak işe başlamışmıydınız?

Mr.No benim için söylediysen; benim tam sigorta başlangıcı ve 18'den gün almıştım.

Deniz Şahbaz kardeş sizin sigorta başlangıçınız 2001 yılı olur o zaman. Vergi indiriminizin alma tarihinin bir önemi yok; ister işe başlarken vergi indirimi al ister emekliliğiniz geldiğinde vergi indirimi al pek farketmiyor.
Kolay gelsin..

bu arada dipnot: başka ise giderseniz yada iş değiştirirseniz tekrar vergi indirimi almanız şart değil: Muhasebeye vergi indirimi aldığınız tarih ve dosya nov erirseniz onlar işi hallederler.

Diğer sorunuz cevap olarak da ;
19 yıl ve 4240 prim günü şartlarıyla... 2001 +19 = Mart 2020 tarihinde prim gününüzü 4240 a tamamlamak şartıyla emekliliği hak edersiniz.

1995 yılında girişim var sğlık ssk sı için 2002 de de bağkur başlangıcım var 5 yıl 2007 itibarıyla ssklı çalışıyorum deftardarlığa başvurdum onlar bana devlet hastanesine gönderdi orasıda tip 1 diabetten 100de40 sağ göz 100de13 toplamda 100de48 rapor verdiler şu an ne yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim saygılar

Ufukalp
Teşşekürler ufuk bey. Peki emeklilik şartlarım yerine geldiğinde, diyelim 2020 yılında emekliliğe hak kazandım. Mevcut raporu mu kabul etmeyip tekrar rapor isterler mi ? örneğin buna benzer birşeyler duymuştum. Vatandaş emekli olmuş lakin bir zaman sonra bu raporla olmaz diyerek emekliliği iptal edilmiş ve aldığı emekli maaşını geri istemişler ? bunun aslı var mıdır acaba ?

Deniz Şahbaz kardeş tekrar rapor istemezler. Bazı hastalıklardan dolayı SGK şüphelenirse gönderme yetkisi var ama illada herkese yapacak değil. Çok düşük bir olasılık...

Ambaum kardeş hizmet birşeltirmesi talep ediniz: sonucu da öğrenelim yardımcı olalım: Aşağıdaki link sana göre Ambaum kardeş..
D-Bağ-Kur’lu özürlüler de artık erken emekli olabiliyor
Bağ-Kur (4/B) sigortalılarından özürlü-engelli olduğu için SSK’lılar gibi erken emekli olamayanlara da artık 5510 sayılı Kanun ile ilk defa erken emeklilik hakkı getirildi. Uygulamaya göre, ilk defa sigortalı olduğu tarihten önce malûl (yüzde 60 ve fazlası) olduğu için malullük aylığı bağlanmayanlar, çalışma gücü kaybı yüzde 40 ila yüzde 59 arasında olanlar 1 Ekim 2008 tarihinden sonra tahsis talebinde bulunmaları durumunda aşağıdaki şartlarda 4/b sigortalılığı kapsamına konulan özürlü emekliliğinden aşağıdaki tablodaki şartlarla yararlanabilecekler.

bagkur.PNG

Hepinizde vermiş olduğunuz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ediyorum. iyi günler ve esenlikler dilerim herkese.

Bülent bey deftarlığa gittim bana devlet hastanesine gönderdi orasıda %40 tip 1 diabettten %13 gözden toplamda %48 rapor verdiler
1995 yılından sğlık için ssk girişim var
2002 dende bağkurum var 5.5 yıl
2007 den itibarende ssklı çalışanım
toplamda 4500 pirimim var

bu durumda nezaman emekli olabilirim
birde bana bu raporun ne gibi faydaları var

teşekkür ederim

saygılar

AMBAUM

"1995 yılından sğlık için ssk girişim var" ne demek? TAM primle çalışıyor muydun yoksa stanj vb. bir sigortalılık mıydı? Emeklilik için önemli olan şey TAM primle sigortalı olduğun tarihtir.

vergı ındırımın varmı varsa sgk ye gıt emeklı olur yazısı al verırseler olursun emeklı raporun sureklı oldugu gorunuyor rapor erken emeklıge yarıyor su telefon otobus vs ındırım var başka yararı yok vergını ındırırler 25 lira net

Son düzenleme:
Üst Alt