Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 raporum, 5528 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

hakan yavuz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Hocam iyi çalışmalar diliyorum.Bu ay içerisinde sağ gözümde yaklaşık 20 yıldır olan sorundan dolayı sgk sevki ile heyete girdim.48% raporu çıktı.Şu an mevcut 5528 gün ödenmiş primim var.İlk işe giriş tarihim 1990.Bundan sonraki aşamalarda ne yapmam gerekiyor.Erken emeklilik ve ödenmiş primlerim ile ilgili yapmam gereken konular ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Erken emeklilik hakkından yararlanmak için vergi indirimi almalısınız. Vergi indirimi almak içinde çalışıyor olmanız gerekiyor. işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız.. sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız
hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

SSK girişiniz 1990'da 18 yaşını tamamlamış olduğunuzu (Doğum tarihi+18) ve tam primden yatırdığınızı varsayarak, vergi indirimi hakkını kazanırsanız;
2008_oncesi.PNG

15 yıl 3600 günle emeklilik şartlarınızı tamamlamışsınız.
Vergi indirimi için başvurup kazandığınız takdirde emeklilik işlemlerinizi başlatabilirsiniz..

SGK sevki ile neden rapor aldınız malulen emekli olmak için sgk ya müracaat mı ettiniz.

Evet malulen emeklilik ile ilgili bir başvurum oldu.Fakat çıkan raporun alt kısmında % 48 oranı vardı. Daha rapor heyet onayında ilgili sgk müdürlüğünden 1 ay sonra takip etmemi istediler.Doğum tarihimde 20/11/1973 bundan sonraki aşama nedir ve ne yapmam gerekiyor acaba?Bilgi verirseniz çok sevinirim.Konuya hakim olmayan her kafadan çıkan sesler bilgi kirliliği oluşturdu.Kafam karmakarışık...Şimdide teşekkürler.

bu durumda ne yapmam gerekir ??

bana 46 bediler ankara 41 düşürdü şansına kalmış artık

Muazzam yardımcı oldunuz.Fazla ödenen primlerimin durumu,eğer ilk başvuru şeklim yanlış ise bundan sonraki adımlarım için korkunç fikir sahibi oldum.Vaktinizi aldım çok çok teşekkürler...

Maluen emekli olamazsınız. Yapmanız gereken, yukarıda Kısmet'in yazdığı gibi, sakatlık indiriminden yararşanmak için defterdarlığa başvurmak ve o hakkı elde ettikten sonra da erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapmak. 15 yıl sigortalılık süreniz ve 3600 gününüz falz fazla olduğu için, hemen emekliliğiniz onanacaktır.

Vakit kaybetmeden defterdarlığa başvurun...

Erken emeklilik

Öncelikle şu ana kadar vermiş olduğunuz aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim.7 aylık uzun bir süreç ardından Ankaraya %46 olarak giden raporumun %56 olarak onaylandığı bilgisini aldım.Benim ssk girişim 1991 ve ödenmiş prim günüm 5700 erken emeklilik için başvurduğumda bağlanacak yaklaşık maaş tutarı nedir ? Ve son olarak raporum sağ göz görme kaybından ama H sınıfı ehliyet ile ilgili bir açıklama yok.Bununla ilgili daha sonra bir müracaat veya talepte bulunma hakkım varmı.Cevap için şimdiden teşekkürler.

Emekli maaşı için şu linki kullanabilirsiniz. T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu
Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

Başka rahatsızlığınız yoksa, ve diğer gözünüz % 100 görüyorsa, monoküler ibareli B sınıfı ehliyet alırsınız. Ve her yıl göz doktorundan rapor alıp trafik müdürlüğüne götürmeniz gerekir. Başka rahatsızlıklarınız varsa, veya H sınıfı alabilir raporu alsanız dahi ortopedik engeliniz yoksa araç alımında ÖTV-MTV'den muaf olamazsınız.

Tekrar selamlar,
Öncelikle tüm yönlendirme ve fikirlerinizden dolayı çok teşekkür ederim.Erken emeklilik başvurum onaylandı ve yaklaşık 2 aydır 825 tl emekli maaşımı alıyorum.Kazandığım vergi indiriminden ötürü yararlanmaya hak kazandığım diğer konularla ilgili pek çok duyumum var fakat net bir bilgim yok.( indirimli yolculuk,elektrik,su vb.faturlarda indirim..)
Bu konu ile ilgili nereden bilgi alabilirim acaba ?
Ve tekrer,tekrar yapmış olduğunuz "doğru.." yönlendirmeler için çok teşekkür ederim..

kelebek ankaradan cevabın gelmesiyle ilgili süre tutumuyla ilgili bir bilgin varmı yada bizim evrağı nereden takip edebileceğimize dair bir kaynak bilgisi verirsen çok seviniriz

Üst Alt