Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 raporum maliye tarafından düşürüldü. Ne yapmalıyım?

Cenka1976

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi ramazanlar!18nisan 2017 de %48 rapor aldım ve vergi indirimi için başvurdum,13 haziranda 0312 415 32 03 nolu telefonu aradıgımda çıkan memur %24 de kalmış dedi,hani giden raporu direk onaylanıyordu maliye(,evrak yaklaşık 10 gün sonra elime geçecek sanırım,2 gündür ğsikolojim bozuldu desem yeridir,eğer memur tel de yalan söylemediyse bayağı uğraşacam anlaşılan(itiraz mahkeme vs)

rahatsızlıgın ne yaz bı bakalım dogrumu yanlışmı

Geçmiş olsun ,bir sürü bürokrasi işleri ile uğraşmak zorundasın bundan böyle,Allah yardımcın olsun,aynı durumda olan çok insan var
ve şu durumda mağdur olan sadece hasta oluyor

Yazı eline ulaşınca oranının düşürülme sebebi neymiş.Taşra hastanelerinden alınan raporları şaibeli görüyorlar.Büyükşehirdeki hakem hastanelerin birinden tekrar başvuru yaparak alabilirsin. (hastalığınızın tanısı nedir ?)İtiraz edip başka hastaneye sevk istersen 1 yıllık süreyi beklemezsin

Cenka1976

Öncelikle yeniden değerlendirilmesi talebiyle itiraz edeceksiniz. Sonuç yine olumsuz olursa, ya mahkeme ya da bir yıl kadar sonra yeniden başvuru yoluna gidilir.

Ama öncelikle sakatlık oranı cetveli'ne göre sahiden de %40 ve üzeri rapor verilmesi gerektiğinden emin olun.

teşekkürler arkadaşlar.Benim rahatsızlığım; osas (ağır-uyku apnesi) %35,koah(başlangıcı)%20,balhzarddan sonra;%48 rapor oranım,raporu samsun gazi devlet hast.den aldım.ankarayı aradığım memur umarım sallamakiçin demiştir %24 de kaldı diye,çünkü bir kaç kez aradım,bunalmış olabilir beyfendi.

vergi indirim belgem gelmiş samsun maliyeye,işyerine posta etmişler ve maalesef %24 le kabul edilmemiş,itiraz dilekçesini hazırladım ve ek 1:danıştay kararı,ek 2 resmi gazete26230 sayılı.bu evraklarla ptesi günü itirazımı sunacağım.

selam arkadaşlar benim boyum 1.74 kilom 150 ileri derecede mistik tipte uyku apnesi var vergi indirimine baş vurdum dahiliye doktoru kilodan %20 verdi hipertansiyondan % 10 verdi noroloji doktoru uyku apnesinden %10 verdi uluslar arası uyku bozukluğundaki oran 35 doktor neye dayanaraktan bana % 10 niye verdi acaba
oturan boğa arkadaşım cevaplarsan memnun olurum teşekkür ederim

alkanpol sakatlık oranı cetveli 'ne göre;

UYKU İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR*

1-hafif %5
2-Orta %10
3-Ağır %35

NOT: *Bu başlık;uykuyu başlatma ve sürdürme ya da uyuyamama, uykuyla indüklenen solunumyetmezliği de dahil olmak üzere, aşırı uyuma bozukluğu, uyku-uyanıklık döngüsübozuklukları ve uyku, uyku evreleri bozuklukları ile parasomnileri kapsar.

Dikkat, konsantrasyon, diğerbilişsel yetilerin bozuklukları, depresyon, irritabilite gibi mental vedavranışsal faktörler; kardiyovasküler sistem, sistemik ve pulmonerhipertansiyon kardiyomegali, konjestif kalp yetmezliği veya aritmiler,polistemi gibi hematopoetik sistem bozuklukları ilgili bölümlerde ele alınır,bu başlık altında ayrıca puanlanmaz.

Uyku Bozuklukları-Uluslarası Uyku Bozuklukları Sınıflaması

1. İnsomniler(Uyarlanmış insomni, psikofizyolojik insomni, paradoksal insomni, idiyopatikinsomni, mental bozukluğa bağlı insomni, yetersiz uyku hijyenine bağlı insomni,çocukluk çağının davranışsal insomnisi) %10

2. Uykudasolunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apnesendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar). Bu gruphastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. %35

3. Hipersomniler(Narkolepsi sendromları, rekürren hipersomniler, idiyopatik hipersomniler). Bugrup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. %35

4. Sirkadiyenuyku-uyanıklık ritm bozuklukları (Geçikmiş uyku fazı sendromu, erken uyku fazısendromu, düzensiz uyku-uyanıklık ritmi, serbest ritm bozukluğu, jet-lag,vardiyalı çalışmaya bağlı ritm bozukluğu) %10

5. Parasomniler(Konfüzyonel uyanma, uykuda yürüme, gece terörü, uyku paralizisi, kâbusbozukluğu, uykuda dissosiyatif bozukluk, enürezis, inleme, patlayan başsendromu, hipnagojik veya hipnopompik hallüsinasyon, uykuda yeme-içme sendromu) %10

REM uykusu davranış bozukluğu.Bu hastalığın tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. %35

6. Uykudahareket bozuklukları (Huzursuz bacak sendromu, uykuda periyodik hareketbozukluğu, uyku ile ilişkili bacak krampları, bruksizm, uykuda ritmik hareketbozukluğu) %10

şeklinde oran verilir.

Rapor sürekli ise araştır yeni yasa ya göre sürekli raporlar vergi indirimin den duşum saglanılmayacak

İstanbul vergi mahkemesi (Esas No: 2014/665 Karar No: 2014/1790) dosya numarasında emsal kararı bulabılırsınız
1-Sürekli alınan engel oranları ,Ankara maliye tarafından düşürülemez
2-Eski tarihli ve sürekli olan raporlar ,maliye tarafından reddedilemez eski rapor diye reddedilemez

benim evraklar ankara maliyeye gitmedi heyet doktoru noroloji bana % 10 verdi benim ileri derecede mistik uyku apnesi osas sendıromu var uluslar arası uyku bozukluğuna göre %35 olması lazım %10 bana neye göre veriyor heyet doktoru

arkadaşlar benim raporum zaten yeni,tarihi 18 NİSAN 2017,yani raporu alalı yaklaşık 2 ay oldu ve raporu aldıktan 3 gün sonra vergi indirimine başvurdum.

ve raporumda süreklidir.

itiraz dilekçemi bugün gönderdim,itiraz a cevep yaklaşık kaç günde gelir,30 günlük dava açma süresi itiraz a cevap geldikten sonramı başlıyor?bilen varsa yazabilir mi?itiraz süreciyle ilgili her türlü gelişmeyi buraya yazacam,saygılar.

Cenka1976

İtiraza yanı da 1 aydan önce gelmez.

Evet, elinize ulaşan son resmi evrak tarihi itibarı ile mahkeme için süreç başlar

Allah sabır versin arkadasım gönderilen evrakta düşürülen oran için gerekçe belirtiyorlarmı ..?

[SIZE=2][FONT=times new roman]benim bildiğim kadarıyla ankara maliye kendisine ulaşan raporları ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEKSAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİğine göre değil meslekte kazanma gücü kayip orani tespit cetvellerine göre değerlendiriyor. meslekte kazanma gücü kayip orani tespit cetveline göre koah oranları;

[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=times new roman]Klinik ve radyolojik bulgularla belirlenmiş, solunum ve dolaşım fonksiyonlarını etkileyen akciğer dokusunun, bronşların, plevranın, kemik kafesinin ( toraks ) hastalıkları, kaburgaların ( kot ) kırılma ve rezeksiyonu, akciğer fıtığı ve bunların sekelleri[/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=times new roman]
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=times new roman]
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=times new roman]a--[/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=times new roman]Hafif[/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=times new roman]6[/FONT][/SIZE]
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=times new roman]b--[/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=times new roman]Orta[/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=times new roman]30[/FONT][/SIZE]
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=times new roman]c--[/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=times new roman]Ağır[/FONT][/SIZE][SIZE=2][FONT=times new roman]57[/FONT][/SIZE]

görüldüğü gibi ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEKSAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİğine göre yüzde 20 olan oran maluliyet cetveline göre yüzde 6 olarak değerlendirilir.

bu arada maluliyet cetvelinde uyku apnesini bulamadığım için burada yazamıyorum.
[/FONT][/SIZE]

Turukku ne demek istedin astım hastaları için mi herkes için mi

İşlem aşamalarını ve sonuçlarını bizimle paylaşırsanız sevinirim , zira aynı durumda olan çok insan var.

Benimde 2013 yilinda alinan suresiz yuzde 46 oranli raporum u 35 e dusuruldu itiraz edecem ankara daki merkezsaglik kurulu dogustan olan astimimi yok saymis olacak is degil beni fiziken muayene etmeden karar verdiler itiraz veya mahkeme yolu acik

Üst Alt