Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 raporum var. 2022 maaşı alabilir miyim?

Spirinc

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhabalar % 48 Raporum Var Ortopediden 18 Yaşındayım Engelli Maaşı İçin Başvuru Yapacağım.Sizce Alabilirmiyim ?

Sağ Bacağım Kısa Ve 2 Deyneksiz Yürüyemiyorum Skolyozum Var. Bide Şunu Duydum Babamın Gelirine Filan Bakıyorlarmış.

spilinc, doğum tarihini ay, gün ve yıl olarak yazar mısın? 18 yaşını tam olarak doldurdun mu doldurmadın mı hesaplamam lazım.
Hanede kaç kişi yaşıyorsunuz ve yaşayan kişilerin gelirlerini de yazar mısın?

21.11.1995. Hanede 4 Kişiyiz Babam Emekli Ama Kredi Çekti 800 Yakın Maaş Alıyor. Abim 850 Tl Alıyor. Annem Ev Hanımı Bende Lisede Okuyorum.Evimiz Bizim.

spirinc evet 18 yaşını doldurmuşsun tam olarak bu durumda kendi adına başvurabilirsin. fakat başvurursan bu gelir şartlarında sana aylık baglanmaz. Çünkü kişi başına düşen aylık miktarı muhtaçlık sınırı olan 255,22 lirayı geçiyor.
Hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 liraya eşit ya da üstünde olursa aylık baglanmaz.

4 kişilik bir hanenin toplam geliri 1020,80 Tl altında olmalı ki sana aylık baglansın. aksi takdirde mümkün değil.

babanın kredi çekmesi önemli değil aldığı emekli maaşı önemlidir. maaşı ne kadarsa o dikkate alınır. ayrıca maaşlardan dolayı hane geliri, sınırı geçtiği için ev olayına girmedim bile. ev sizinmiş. evin rayic değerinin 240'da biri de hane gelirine eklenir. ama buna gerek kalmadan zaten alınan maaşlardan dolayı sınırı aşıyorsunuz.

Üst Alt