Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 48 raporum var. Oranım % 60'ı geçerse malulen emekli olabilir miyim?

mavisevecen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba benimde % 48 engelli raporum var yarın heyet için başvurucam % 60 ı geçerse malulen emekli olabilrimiyim 2023 günüm var sigorta başlangıcı 2002

% 48 oranında raporunuz sigorta girişinden önceyse ve, SGK "ilk sigortalı olduğunuzda bu rahatsızlığınız mevcuttu, o yüzden malulen emekli olamazsınız" diye başvurunuzu reddederse, önce buna "5510 sayılı yasanın malulen emekliliği düzenleyen 25. maddesi 'Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya özrü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz.' demektedir. Bir başka deyişle ilk sigortalı olduğum tarihte % 60'ın altında işgücü kaybım varken şimdi % 60'In üstünde işgücü kaybımın olması, malulen emekli olmam için kanunun aradığı şartı karşılamaktadır. Nitekim bu sonucu destekleyen sayısız yargı kararı da mevcuttur. Bu temelde malulen emeklilik başvurumun yeniden değerlendirilmesini arz ve talep ederim" diye itiraz edeceksiniz.
Yine olumsuz sonuç çıkarsa red kararına karşı hemen dava açacaksınız: Birden fazla hastalık/sakatlıktan malul sayılma. Oranın artması ile malulen emeklilik

İşe giriş tarihinden sonra almışsanız ilk raporunuzu, şimdi % 60'ı geçerse malulen emekli olabilirsiniz ancak, maluliyet cetveli'ne görede malul olmanız gereklidir.

benim iki engelim var biri göz biri psikşyatri topklamda 2023 günüm var ve % 60 geçiyor iki engelimle yüzdem başvursam emekli olabilirmiyim...

Çok zor... Ama yine de Kısmet'İn dediği şekilde dava açma hakkınız var tabii.

arkadaşlar bu gün ben engelli rapor sınucu aldım sevineyim mi üzeyimmi anlamadı
% 89 verdiler pskiyatri bipolar bozukluk % 40 görme bozukluğu 190501 VO=SAĞ 0,7 SOL 50CM PARMAK SAYIYOR 0,50(-0,50-5) (H.00
5.75*97 AMBLŞYOPİ H(53)GSYO = % 90
yani göz doktoru %82 verdi

sgk aradım askerliğimi ödesem kabul etmiyorlar malulen emklilij için 1500 günüm var seneye 7 ayda doluyor 1800 gün pskiyati devamlı kontrol istdiği için sadece gözden giricem bu sefer heyete ama yine böyle yüksek alablirmiyim rapor ?

Yeni yayınlanan maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız lazım.. Eğer bu aranan şartlar yoksa ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre % 60 ve üzeri rapor alınabiliyorsa, yukarıda yazdığımız gibi, malulen emekliliğinizi reddeden sgk karaına karşı dava açabilirsiniz...

Üst Alt