Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 48 raporumla vergi indirimi alırsam faydası ne olur?

hacersaynak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar

% 48 oranla raporumu aldım. (Vergi indiriminden yararlanır) ibaresi raporumda mevcut. Sigortalı olarak çalışıyorum.
Vergi indiriminden yararlanabilir miyim? Bana ne gibi faydası olur? Şimdiden teşekkürler.

Vergi indirimi alırsanız maaşınızda 28,5 tl gibi bir artış olur
Ayrıca erken emeklilik hakkı kazanırsınız

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olup, ssk(4a)'dan emekli olacakların, erken emeklilik hakkından faydalanması için alması şarttır vergi indirimini, bunun dışında 28,5 TL'lik artış sağlar.

bir işçinin vergisi 28.50tl midir? ben daha fazla (105 tl ) diye duymuştum.

3.derece vergi indirimi alırsanız
vergi matrahınızdan 190 tl indirim olur
buda net 28,5 tl ye denk gelir

Vergi indirimi taban miktar yani asgari ücrete 28-TL yansır..Maaş arttıkça rakam yükselir. 3. derece sakatlar için bu rakam.. 2 ve 1 derece engellilerin vergi indirimi daha yüksektir.

Engelli maaşının hesplanmasında bu siteyi kullanabilirsiniz : https://www.vergiportali.com/maashsp.aspx

pesimist57;

mesela 1300 tl alan birine ne kadar 3 derece vergi indirimi maaşa yansır.

% 48 raporum onaylandı

Merhaba arkadaşlar.
Vergi dairesine gönderdiğim raporum: " çalışma gücünün %48 ini kaybettiğine karar verildiği, ücüncü derece engellier için uygulanan engelilik indiriminden yararlanması gerektiği belirtilmektedir. " şekilnde yazmaktadır. Şimdi ne yapmalıyım?

Doğum tarihiniz
Sigorta başlangıç tarihiniz
Sigorta Prim gününüz
Nedir?

doğum tarihi : 1986
sigorta giriş : 2006
toplam prim günü : 1330

Hayırlı olsun vergi indiriminiz. 2026 yılında prim gününüzü 4400 güne tamamladığınız zaman emeklilik başvurusu yaptığınız da emekli edileceksiniz.

çok teşekkür ederim Kısmet Hanım. araç alırken ne gibi faydası olacak bana?

:cool:28 lira mı???
ozaman aşağıdaki rakkamlar ne demek oluyor arkadaşlar konuyu açarmısınız

Ücretlerin Vergilendirilmesinde Uygulanacak Aylık Sakatlık İndirimi Tutarları

(01.01.2015 Tarihinden İtibaren)
I. Derece Sakatlar (Çalışma gücünün asgari % 80’ini kaybetmiş olanlar) 880 TL
II. Derece Sakatlar (Çalışma gücünün asgari % 60’ını kaybetmiş olanlar) 440 TL
III. Derece Sakatlar (Çalışma gücünün asgari % 40’ını kaybetmiş olanlar) 200 TL

Alganihat;
Belirttiğiniz rakamlar ücrete eklenecek tutarlar değil, gelir vergisinden muaf tutulacak miktarlardır.
Örneğin 3.dereceden vergi indirimi olan birinin gelir vergisinden muaf tutulacak miktarı 200 tl. Maaşına net olarak yansıyacak tutar ise, ilk vergi dilimini baz alarak bu tutarın % 15 ine denk gelen 30 tl dir.

Anladım Ufuk kardeş teşekkürler
Galiba olayı abartmışlar bence 15 sene önce başvurmuş alamayınca vaz geçmiştim bazen kızıyordum kendime ama değmezmiş üzülmeye şimdi daha iyi anlıyorum :)

Nihat kardeşim öyle demeyin.
Vergi indiriminin esas avantajı erken emekliliktir.
1 Ekim 2008 öncesi işe başlayanlar için erken emeklilikte vergi indirimi şarttır.

orası öyle tabi ben aylık getirisi bakımından denim karseş :)

Üst Alt