Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 raporumla vergi indirimi..?

kissdeath

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
selamlar

yüzde kırksekiz raporum war su an bir şirkette ön muhasebe olarak çalışıyorum bu raporumun işverene veya bana ne gibi bir faydası olabilir aylık prim mi yada rapor kapsamında emeklilik şartları bu konular hakkın hiç bir bilgim yok beni bilgilendrirseniz sevinirim

3 dereceden vergi indirmine tai olursunuz aylık 25 ila 30 TL arası fazla maaş alısınız erken emekli olursunuz son değişikliklerle biraz arttı ama olsun yine de diğerlerine göre erken emekli olursun Patron senden yana en az 2000 TL KARDA Oluyor çünkü devlet sigorta ödemelerinde vergi ödemelerinde teşvik veriyor artı ceza ödemiyor artı seni ucuz maliyetle çalıştırıyor daha nolsun

şimdi raporu aldıktan sonra bende hiç bir işlem yapmadım mali müşavire sordum bizim işyerine bakan dedim bu raporun iş yerine bir faydası war mı war dedi stopaj ödemesinde 10 tl indirim oluyor bu kadarmı dedim evet dedi bende şaşırdım daha fazla olması gerekirken nasıl 10 tl oluyor ssk prim ödemesi 400 tl civarı değilmi 3.derece ben olduma göre 190 tl devlet ödüyor bunu dogrumuyuz benim ssk prim ödemem 210 tl ye geliyor

Ne demek iş yerine faydası var mı seni giridiğin yer engelli olarak işe almadı mı

190 lira vergi inidirmi var senin yani bu şu demek stopaja vergi matrahı 500 tl ise%15 vergi kesintisi ile ödediğin para 75 tl vergi indirimiyle 500-190=310X15=46,5 TL Ödersin 19,5 tl Fark var ayrıca işueri senin sigorta piriminin %50 sini ödüyor ordan bi avantası var ayrıca engelli çalıştırmadığı için yiyeceği cezadanda kurtardı ayrıca ucuz maliyet seni çalıştırdı her yönden avantajlı

ben normal olarak çalışıyordum iş yerinde daha sonra rapor aldım bu işyeri çalışan sayısı 50 yi geçmiyor onun için zorunlu özürlü çalıştırmasına gerek yok ama ben kanunu okdugumda zorunlu olmasada yine indirimden faydalanıyor diye okudum şimdi konuyu toparlıyalım bu hem işyerine hemde bana faydası olacak bana faydası sgk da özürlü olarak geçmesi ve emeklilik şartlarının düşmesi degil mi benim şahsım adına tek faydası emeklilik için olacak diğeri iş yerine faydası olacak

Üst Alt