Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%49 Engelli yengeme 2022 engelli maaşı bağlanır mı?

osman bayazıt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim dayımın hanımı var yüzde 49 engelli ama dayım içkici ayyaş biri yengem60 yaşında ve 1.5 senedir bende ikamet ediyor dayım emekli yengemin geliri yok birazda huysuz cocuklarla gecinemedi ben bakıyorum yengeme 2022 maaşı için başvursam cıkarmı ve çıkarsa hangi yolu izlemem gerekiyor

2022 maaşı için en önemli şart hanedeki kişi başı gelir 423,58 TL yi geçmemeli yoksa baglanmaz.

Yengen dayindan resmen ayri olmasi gerekli.

hanede gelir kişi başı uygun ama arkadaşın biri resmen boşanmış olması gerekir diyor doğrumudur ilginize teşşekkür ederim

Tabi. nufus kimliginde evli yazar.
Vakif kocasini Arastirir
KocAda emekliymis.

Nerde kalmasi önemli degil.

Son düzenleme:
Kac cocugu var ve ne zamandir sizde?
Dayin ve cocuklari hic aramazmi?

osman bayazıt kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) yengeniz raporuyla birlikte gidip 2022 engelli aylığına başvursun. yengenizin başvurması gerekir, sizin başvurunuz olmaz. ama yengenizle birlikte siz de gidin vakfa. yengenizin bir buçuk senedir sizle kaldığını çocuklarının bakmadığını, eşinin de ayyaş oldugunu ve bakmadığını söyleyin. eger sizin hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçmiyorsa yengenize 2022 engelli aylığı baglanacaktır. eşi anladığım kadarıyla zaten bakmıyormuş. durumu vakfa anlatın. hane geliriniz de uygunsa 2022 aylıgı baglanacaktır diye duşunuyorum.

Vakif gözunun yaşina bakmazki.
Kanun nasilsa onlari uygulamak zorunda.
Neye malum yengen tekrar dayina ve cocuklara dönmeyecegi.

Slm abla ben %53 engelliyim esim 1800 tl emekli maasi aliyor oglum 1450 tl asgari ucret aliyor gelin ve 2 torunla toplam 6 kisilik bir hanede yasiyoruz 2022 maasina basvursam alabilirmiyim

Yengen dayina vardimu?
Kisi basi gelir kriteri 423×6kisi=2540tlyi gecmemeniz gerek geliriniz

Yok halen bende dayim icmeye devam ediyor

Peki bu gelirde ev kirasi gelirden dusermi

Tam kira degilde,yarisi düsuluyor

osman bayazıt

1800+1450 : 3250
3250 / 6 : 541,66666
2022 için muhtaçlık sınırı 423,58 bu durumda 2022 maaşı bağlanamaz.

osman bayazıt 2022 aylığında kira bedeli değil "emsal kira bedeli" toplam hane gelirinden düşülüyor. emsal kira bedeliniz ne kadar tutuyor, vakıftan öğrenin. emsal kira bedeliniz 710 TL'den düşük çıkarsa hane geliriniz uygun olmaz ve 2022 aylıgı baglanmaz size.
ayrıca araç, tarla vs mal mülk varsa onlar da gelire dahil edilir.

Kalem

Ablacım benim de sana bir sorum var cevaplarsan cok sevinirim

babam emekli maaşı 1350 tl

evde 3 kişi kalıyoruz annem %71 ben %41 engelliyiz

annem engelli maaşı alabilir mi bu parayla geçinemiyoruz

kişi basına düşen 428 geçinme tutarını tutturmak icin annem babam ikametgahlarını abimlere aldırsalar maaş bağlanır mı abimler evlerinde 5 kişi kalıyorlar sigortaları da yok

Sen 2022 maaşı alıyormusun

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yengeme maas baglandi eylul 5.de ptt cek msj geldi eylul ayinda kac para verecekler yengeme msj 3 gun once geldi

Başvuru tarihnin sonrası ilk ayı (1).günü baslar

Ayyaş oldugunu söylediniz mi vakfa ringo ringo şişeler:cool::cool::cool::cool:

Bi ara sonra yengen maas aliyo diye tekrar dayina dönerse.
Maas kesilir faiziyle geri alinir haberin olsun.

Kusura bakma bilgin olsun dedim.iyi ramazanlar

konuyu hem resmi yoldan hemde manevi yönden bakarsak resmi yönden kocasının ayyaş olmasına sgk bakmaz gelir durumuna bakar belirtilen değerden yüksek çıkarsa zaten engelli aylığı bağlanmaz diyelimki belirtilen değerden düşük çıktı aylık engelli aylığı bağlanır huysuz olan yengen sanırım cocuklar ilede geçinemedi demişsin cocukların birinci vazifesi annesine bakmaktır huysuz bir kadın ise seninlede geçinemez kadın boşanırsa nafaka mahkemenin belirlediği değer üzerinden nafaka alır buda emekli aylığından otomatikman kesilir dayın aylığı almadan sgk dan nafaka kesilip icra dairesine yatırılır bu arada senin yengenin babası vefat etmiştir sanırım ondanda aylık alabilir yetim aylığı

@osman bayazıt
size sorum olacak
1-dayınız ayyaşın teki ise evine karısına bakmıyor ise ve yengenizin cocukalrı dahi annelerine bakmıyor ise yengeniz neden boşanmıyor
2-boşanmış olsa nafaka alacak tabi bunu mahkeme belirleyecek dayınız<ın hiç malı mülkü yok galiba
3-yengenizin babasından alacağı yetim aylığı hakkıdamı yok
4-neden engelli aylığında ısrarcı oldu onu anlamadım

3-babasının emekli oldu ğu bilmiyoruz ki?
4-Nikah resmi değilse! 2nin 1in cevabına burda.

sana sormadım ilgili kişiye sordum ben

[FONT=sans-serif]Slm abla ben %53 engelliyim esim 1800 tl emekli maasi aliyor oglum 1450 tl asgari ucret aliyor gelin ve 2 torunla toplam 6 kisilik bir hanede yasiyoruz 2022 maasina basvursam alabilirmiyim

forumun bir tanesinde böyle yazmışda arkadaş merak ettim gerçekten yengesine bakıyormu diye zaten evi kalabalık [/FONT]

Nüfus memuru musunuz? Ev adamın isterse 10kişi alır eve.

sen avukatımısın ben ne sorduğumu biliyorum sen benim ne sorduğumu anla ilk önce benimlede muhatap olma

Peki. Meraklı hilal ☽

Üst Alt