Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 49 engelliyim memur oldum. Vergi indirimi için başvuruyu nereye yapmalıyım?

volkan26

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
% 49 engelliyim memur oldum vergi indirimi için nereye başvuru yapıcam

Bende birsey sorabilirmiyim? vergi indirimi aldım özel şirkette çalışırken şimdi devlete geçtim nasıl bir yol izlemeliyim ki memur ikende vergi indiriminden faydalanabileyim?

keyvan, vergi dairesine gidin ve vergi indirimi hakkınızın yeni iş yerinize bildirilmesini isteyin. Vergi dairesi size hazırlar verir yazıyı yararlandığınıza dair.

KKELEBEK , Eski is yerim baska yere gectiginde ordanda vergiden yararlanman icin diye bir evrak vermisti .Bu yeterlimidir ? Yoksa vergi dairesine tekrardan gitmem gereklimi?

keyvan, aynı durumdayız ancak benim kurumum direk Vatan'daki Vasıtasız Gelirler Md'lüğüne gitmemi istedi. Henüz süreci başlatmadım, sonrası sanırım yine hastaneye sevk ve sağlık raporunun çıkarılması işkencesi...

selda*;
Ayni durumdayiz derken? Ben vergi indirimi aliyorum ozelden devlete gectim ve ozelden bana bir evrak vermislerdi baska is yerine gecersen vergi indirimi aldigina dair is yerine verirsin diye benim sormak istedigim ozelden aldigim evrak devlete vermem yeterlimi yoksa zaten devlette oldugum icin herhangi bisey yapmama gerek yok mu ?

Benim engelimde %42 benim engwlimi yeterşi görmediler ya ne yapmalıyım acaba

Engelimi yeterli görmediler derken ?
% 42 ile seni engelli olarak kabul etmiyorlar mı yani

Evet herşeyi yaptırdım çalışma evrağı işte büyük mükellefler falam felan gitti ankaraya sonra engelinirz vergi indirimine yeterli bulunmamıştır die birsürü bişiler yazıp göndermişler :(

keyvan, bende özelden devlete geçtim, dediğim gibi yeniden Vatan'a başvurmak gerekiyor, özeldeki vergi indirimi bir halta yaramıyormuş. Bana denen bu...

Elinizdeki vergi indirimi raporu ile vergi dairesine, elinizde raporunuz mevcut değilse eski işyerinizden isteyerek vergi dairesine dilekçe ile başvurunuz.Yeni işyerinizi bildiriniz.Yazınız ya elden verilir, yada işyerinize gönderilir.Vergi indiriminden bu şekilde yeniden faydalanırsınız.Vergi indiriminde resmi ve özel kurum farkı bulunmamaktadır.Raporunuz olduktan sonra indirimden faydalanırsınız.

önceden hiçbiryerde çalışmadım şimdi ekpss ile memur olarak işe başladım vergi indirimi için vergi dairesine başvuru yapmam gerekiyor mu ?

İşyerinize müracaat edip,sonra vergi dairesine başvurunuz.

Kamuda engelli olarak 2008 yılında göreve başladım vergi indirimi çin başvuruda bulunarak raporum 40 dan 30 a düştü vergi indiriminden yararlanamıyorum yıl oldu 2014 tekrar başvuruda bulunayım mı tekrar oran düşer mi konu ile ilgili tecrube sahiplerinin yardımını bekliyorum...

teşekkürler,engelli memurların vergi indirimi almadan da erken emekli olabileceği yönünde yazılar okudum internette neyin nesi tam bilemedim,başvurdum vergi dairesine.

Memurların hiçbir şekilde emekli olurken vergi indirimi alma şartı yok.
Vergi indirimini sadece 1 Ekim 2008'den önce sigorta başlangıcı olup 4a (ssk)'dan emekli olacakların alması zorunludur.
Memurlar için sadece 1 Ekim 2008'den önce engelli statüsünde memur olmuşsanız emekli olurken yeniden rapor istenmez.
Bunun dışında memur olduktan sonra sakatlananlardan ya da 1 Ekim 2008'den sonra memur olanlardan emekli olurken yeniden rapor istenir.

Üst Alt