Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%49 Fiziksel engelliyim, ne zaman emekli olabilirim? 18 yaş sorunu!

Konular
46
Reaksiyonlar
0
17 yaşındayım biliyorum şimdiden emeklilik düşünme diyeceksiniz fakat merak ediyorum işte ..

% 49 fiziksel engelli oranım var.
11 haziran 211 yılında başlangıç.

1.024 TL yatıyor birde her ay.

bir sorum daha olacak ;

18 yaşından önce sigortan yatmaya başlarsa o yatırmaya başladığın tarihten mi sayılır yoksa 18 yaşını geçtikten sonra kiler mi?

11 haziran 2011 ise,
18 yıl 4400 günle emekliliği hak edersin,
ancak hesaplanmaya 18 yaşını doldurduğun tarih itibariyle başlanır.
doğum tarihi + 18 yaptığınızda, bu 18 yaşınızı doldurduğunuz tarih üzerine birde emekliliği hak ettiğiniz yılı ekleyeceksiniz...

http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html

2008_sonrasi.PNG

18 yaşından küçük SGK 4A [ SS'li ] yardım edin lütfen :(

LAB2n0.jpg

DOĞUM TARİHİM 04.07.1996
SİGORTA BAŞLANGICIM 24.04.2011

YANİ 15 YAŞINDAN BERİ SİGORTALIYIM SORULARIM;

- 18 YAŞINDAN ÖNCEKİ SİGORTA GEÇERLİ Mİ?
- EĞER GEÇERLİYSE KAC GÜN DAHA ÇALIŞMAM LAZIM?

- GEÇERLİ DEĞİLSE GEÇEN AYDAN YANİ 18 YAŞINDAN SONRA Kİ SİGORTAM 2 GÜNLÜK BU BAŞLANGIÇ OLARAK KABUL EDİLİR Mİ? YANİ İLLA Kİ 1 AY MI YATMALI YOKSA 1 GÜN YATSA BİLE BAŞLANGIÇ KABUL EDİLİR Mİ?

o3b2VR.jpg

1 gün yatsa bile kabul edilir fakat stajyada benzeri olmamalı çalışma sigortası olmalı... 15 yaş konusunda bilgim yok.

NaftalinKokusu

Erken emekliliklerde 18 yaş altı sgk çalışılmış+staj geçerli değil. Benim emekliliktede saymadılar oradan biliyorum

Yatırılan 1540 gün sigorta primi sayılır. Emeklilik yıl şartınız 18 yaşından sonra başlar.

NaftalinKokusu
Karışık bir tarafı yok, yukarıda KKELEBEKK çok açık anlatmış kuralı, bir daha okuyun.
18 yaşından önce yatan primleriniz uzun vadeli sigorta kollarına tam prim ise elbette geçerlidir, sadece emeklilik için gerekli olan sürenin hesabı 18 yaşınızı doldurduğunuz tarihten itibaren başlar.

OturanBoğa

REİS bize de yardımcı ol :) 18 yaşından küçük olan sigortam benim şimdi sayılmıyor mu? Staj falan değil bildiğiniz asgari ücretten sigorta :)

Üst Alt