Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%49 oranlı rapor verildi. 2022 engelli maaşı alabilir miyim?

Mustafa1942

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bu zor sartlarda hepinize dayanma ve direnme gücü diliyorum....
Konu şu sevgili site üyeleri kader ortakları babam 73 yaşında kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu var ayrıca diz ve belde ciddi kireçlenme var yürümekte ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamamakta ayrı hiç bir gelirleride yok
Engelli aylığı için heyete çıkardım %49 gibi bir oran vermişler ama hastaya uzaktan bakarak tanı ve teşhis ile şimdi bu 49 ile engelli aylığı baglanirmi?

Mustafa1942

babanız 73 yaşındaymış. yani 65 yaş üstünde. dolayısıyla % 49 engelli sağlık kurulu raporuyla 2022 engelli aylıgı baglanmaz. ancak % 70 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu olsaydı 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgına başvurma şansı vardı.

o yüzden babanız 2022 65 yaş üstü yaşlılık aylıgına başvurabilir ancak. bunun için rapora da gerek yok. vakfa gidip başvurusunu yapsın. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 Tl altındaysa 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylıgı baglanır.

ama olur da daha sonradan % 70 ve üstü engelli raporu alırsanız bu durumda raporuyla birlikte vakfa gidersiniz 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgına başvurursunuz. tabi gelir şartlarınızın da uygun olması kaydıyla. hanedeki kişi başına düşen aylık gelir, sınırı geçmiyorsa alınan 2022 yaşlılık aylıgı 2022 % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylıgına yükseltilir. zaten hanede kişi başına düşen aylık gelirin öngörülen gelir sınırını (2015 yılı 2. altı ay için bu miktar 303,48 TL'dir) aştıgı tespit edilirse bakıma muhtaç engelli aylıgı seviyesine aylık yükseltme işlemi yapılmadığı gibi yaşlılık aylıgı da kesilir.

Oncelikle cevap verdiginz için teşekkür ederim Hanede iki kişi var annem ve babam bu ikisinin hiç bir geliri yok, engelli aylığı için %40-ile 69 arası ve %70 ve üstü diye bir şey okumuştum burada geçen %40 ile 69 arası kim içindir

Mustafa1942

% 40-69 engelli sağlık kurulu raporu olanlara baglanan 2022 engelli aylıgı 18 yaşını tam olarak doldurmuş ve 65 yaşından küçük engellilere baglanan aylıktır. bu aylık türüne 65 yaş üstü yaşlılar başvuramaz.

65 yaş üstü yaşlılar 2022 65 yaş üstü yaşlılık aylıgına başvurabilir. % 70 ve üstü raporu olursa da % 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgına başvurabilirler.

yaş ve rapor oranına göre 4 çeşit 2022 aylıgı vardır:

1. % 40 - 69 engelli aylıgı: 18 yaşını tam olarak doldurmuş 65 yaş altındaki engelliler başvurabilir.
2. 65 yaş üstü yaşlılık aylıgı: 65 yaş üstü yaşlılar başvurabilir. Bunlardan engelli sağlık kurulu raporu istenmez.
3. 18 yaş altı engelli yakını aylıgı: 18 yaşından ufak engelli çocukları olan engelli yakınları başvurabilir.
4. % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylıgı. buna 18 yaş üstü engelliler ve % 70 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu olan 65 yaş üstü yaşlılar başvurabilir.

Üst Alt