Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%49 ortopedi işaretli raporum var. B sınıfı ehliyetimi nasıl değiştiririm?

yasmin2013

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
ÖTVsiz araç almak istiyorum. Vergi indirimim var. Fakat ehliyetim B sınıfı. Raporum %49 ortopedi işaretli (sol üst ekstrem kısıtlılığı) ve gözden engelim var. Bu raporum 2016 yılında 1 yıllıktı. Arkasında Ortopedi işaretli. H sınıfı ehliyet alabilir diye yazıyor. Otomatik vitesli araç kullanabilir ve manuel özel tertibatlı araç kullanabilir diyor.

sonra 2017 yılında aynı hastaneden aynı oranda raporumu süresiz yenilettim. sadece bu sefer bu süresiz raporumun arkasında ortopedi işaretli diğer detayları yazdırmak aklıma gelmedi.

ÖTVsiz araç için

1- vergi indirimim ve şu an elimdeki raporum yeterli değil mi?
2- h sınıfı rapor almam şart ise h sınıfı kalktı mı? Süreç nasıl işleyecek?
3- sağlık ocağı beni özel hastaneye sevk edebilir mi? İl sağlık kabul ediyor mu?
4- tekrar devlette h sınıfı için mi kurula gireceğim. Zaten ilk raporda yazıyor. Yeni heyete gireceksem sıkıntı çıkartırlar mı?

Kafam çok karıştı yardımcı olabilir misini?

yasmin2013 ikinci raporu aldığın için ilk rapor geçersiz oluyor raporda ne yazdığının önemi kalmıyor. ötv ile ilgili ibare yoksa yeni bir rapor daha alman gerekiyor. b sınıfı ehliyetini de tertibat kodlarının yazılı olduğu ehliyete çevirmen gerekiyor. aile hekimine gideceksin o seni göz ve ortopediye sevk edecek. iki uzman da muayene edip komisyona sevk edecek. il sağlık müdürlüğünde komisyona girip ordan çıkacak sürücü raporu ile yeni ehliyet alacaksın. hastaneden alacağın engelli sağlık kurulu raporu ve yeni ehliyetinle ötv siz araç alımı yapabilirsin

fatih_123 Peki aile hekimi özele sevk edebilir mi? İl sağlık komisyonu kabul eder mi? Nasılsa devlet hastanesinden aldığım rapor var. Bi de merak ettimİkinci raporumda ( her şeyi birebir öncekiyle aynı) ötvden yararlanabilir h sınıfı ehliyet alabilir yazsaydı direk il sağlık komisyonuna gidebilir miydim?

yasmin2013
ehliyet için alınan rapor farklı bişey. engelli sağlık kurulu raporu farklı bişey. bu ikisini birbirine karıştırmayın. sağlık kurulu raporunu sormuştunuz ona cevap verdim. ehliyet de alacaksanız veya yenileyecekseniz aile hekimine gideceksiniz. hekim uzman doktora sevk edecek uzman doktor da il sağlık müdürlüğü sürücü komisyonuna sevk edecek. aile hekimi şu doktora gideceksin demez. uzmana sevk eder sadece istediğin hastanede istediğin doktora gidebilirsin. istanbul da özel hastaneleri de kabul ediyorlar da hepsini kabul ediyorlar mı bilmiyorum. yetkili olan özel hastaneler olabilir. ona gerek yok devlet hastanesine gidin garanti olsun. sürücü komisyonu sürücü olabilir kararı verirse o rapor ile ehliyet alacaksınız ve o raporun işi bitmiş oluyor. raporu zaten nüfus müdürlüğü alıyor sizden. ama vermeden önce fotokopisini alın bazı bayiler maliyeye veriyoruz diye istiyormuş.
engelli raporunda ötv ile ilgili ibare varsa onu maliyeye sorun. bu raporla işlem yaparız derlerse sorun yok ama büyük ihtimalle yeni rapor alın derler

yasmin2013

1.KESİNLİKLE İLK RAPORUN %40'IN ÜZERİNDEYSE, 2. RAPORUNDA %40'IN ÜZERİNDEYSE İKİSİDE GEÇERLİ, sadece kullanım amaçları değişik okadar.
2.Aile SAğlığı Merkezine gir onlar yönlendirecek seni
3.Sağlık Ocağı senin Uzman doktora sevk eder hastaneye değil
4-Sürücü olur rapounu çıkart trafiğe gidip ehliyetini değitirmeyi dene sürücü kursuna gitmene gerek omayabilir.
@fatih_123 rapor konusunda yanlış biliyorsun..!

Jungle

% 40 ın altındaysa ortopedık aneggelı alamıyor mu ötv siz arac ?

egemmm

Alabiliyor aracı harekt ettirecek uzuvlardaysa engel engel oranının bir önemi yok yeterki raporda Özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yer alsın

Üst Alt