Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 49 rapor oranım var. Emeklilik için şimdi ne yapmalıyım?

senkalm

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar aranızda yeniyim.% 49 rapor aldım şimdi ne yapmalıyım?

[FONT=sans-serif]benim asıl amacım erken emeklilik ama bi sıkıntı psikiyatrinin % 25 lik verdiği orana 1 yıl süreli yazması.devlet memuruyum şu an için 5150 gün primim var ben vergi indirimine ve engelli kartına başvursam 1 yıl mı geçerli.[/FONT]

senkalm engelli kimlik kartınız da bir yıl süreli olacaktır. Vergi indirimi için bir şey söyleyemeyeceğim çünkü bazı süreli raporların Maliye Sağlık Kurulunca süresiz vergi indirimine sokulduğuna ilişkin konular okudum bu forumda... ama devlet memurlarının emekliliği için vergi indirimine gerek yok. en fazla halihazırdaki maaşınıza düşük bir miktar katkısı olur. raporunuz süreli de olsa emekliliğe başvurabilirsiniz ama rapor oranınız SGK Sağlık Kurulunca onaylansa dahi 18 yıl (6480) gün hizmet istendiğinden (2008 öncesi memur olduğunuzu varsayıyorum) ve sizin de raporunuzun geçerliliği 18 yıllık hizmete ulaştığında kalmayacağından şu an için görüş vs. istemeye gerek yok kanaatimce... bence raporun geçerlilik süresi bittiğinde bir daha rapor için başvurun süresiz rapor alabilirseniz o zaman emekliliğe başvurun...

Üst Alt