Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%49 raporum var. Emeklilik zamanım yaklaşıyor. Ne yapmam gerek?

ordulubora

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Said bey emekliliğim yaklaşıyor bazı arkadaşlar tekrar heyetle girmek gerekli diye izah etmekte raporunda süreklidir diye ibare bulunmaktadır baş vuru için sırasıyla ne yapmam gerektiği konusunda bilgilendirirmisiniz benim sol el 4 parmak kopuk ve epilepsi hastalığım bulunmakta rapor % 49 saygılarımla

ordulubora
Başlıkta başka mesajınız yok ve hakkınızda yorum yapabilmek için yeterli bilgiye sahip değiliz.
Erken emeklilik mi, malulen mi, doğum, işe giriş tarihiniz, prim gün sayınız, vergi indiriminiz var mı vs....

Ufukalp

Malumiyetin bulunmakta 28.01 1997 vergi indirimin bulunmakta 3900 günüm bulunmakta eksik bilgi için kusura bakmayın ben hangi işlem lerden geçeceğim tekrar heyete girecekmiyim

ordulubora
Vergi indiriminiz sürekli ise tekrar rapor almayacaksınız. Şartlarınız oluştuğunda vergi indiriminize istinaden erken emeklilik başvurusu yapacaksınız.
İlk sigorta başlangıç tarihi, doğum tarihi, vergi indirimi derecesi bilgiler olmadığından emeklilik şartlarınız konusunda yorum yapamıyorum.

Ufukalp

sigorta başlangıcı 28.01.1997 doğum tarihi 18.09.1980 vergi indirim ibaresinde 3 derece olarak belirtilmiş
Diyelimki 4080 günden emekli olsam ben tekrar heyete girmek zorundamıyım heyet raporunda sürekli daimi olarak belirtilmiş saygılarımla ufukbey

2010 yılında iş kazası geçirmiştim

engelli maaşına bağlandım oda 300 tl

ordulubora
Erken emeklilik için 17 yıl ve 3.920 prim gün sayısına tabisiniz.
Ancak ilk sigorta tarihinde 18 yaşından küçük olduğunuzdan bu 17 yılın hesabı 18 yaşınızı doldurduğunuz 18.09.1998 tarihinde başlar.
18.09.1998 + 17 = 18.09.2015 tarihinde süre şartını yerine getirmişsiniz. Şu anda 3.920 prim gününüz de varsa emeklilik için hemen başvurabilirsiniz.
Bu hesaplamada 18 yaşınızı doldurduğunuz 18.09.1998 tarihinde adınıza yatırılmış tam prim olduğunu varsayıyorum (staj değil)

Vergi indiriminiz sürekli olduğundan emekli olurken sizden tekrar rapor istenmeyecek, tekrar heyete falan girmeyeceksiniz.

Ufukalp bey çok sağ olun vermiş olduğunuz bilgiden dolayı çok teşekkür ederim

Üst Alt